Med skräddarsydd långtidsuthyrning får biltillverkaren övertaget

Projekthöjdpunkter

Location: Italien

Rental Need: trane-commercial:trane-europe/rental-needed/hvac-cooling

Products Installed: 2 Sintesis CGAF luftkylda kylaggregat

Cooling Capacity: 860 kW

Rental Duration: 9 år

Utmaning

Två kylaggregat behövde bytas ut hos en multinationell biltillverkare. Anläggningschefens uppgift vara att uppfylla anläggningens behov på ett effektivt sätt, och undvika investeringskostnader. Fabrikens mål var att minska energikostnaderna, maximera driftseffektiviteten och minska underhållskostnaderna.

 

Lösning

En innovativ strategi
Det italienska uthyrningsteamet hjälpte ledningsgruppen att tänka om när det gäller inställningen till uppvärmning, ventilation och luftkonditionering med Trane EaaSy – Equipment-as-a-Service-konceptet. I stället för att investera i två nya enheter, erbjöd Trane uthyrning av två nya kylaggregat. På så sätt flyttas uppvärmning, ventilation och luftkonditionering från en statisk tillgång till en dynamisk lösning. Denna långsiktiga hyrlösning från Trane gjorde det möjligt för anläggningen att förvandla kapitalkostnaden till en driftskostnad med ökad flexibilitet:

  • Full kontroll över driftskostnader

  • Inga kostnader i förväg

  • Betala för det du använder

  • Fast månadsavgift

  • Senaste tekniken

  • Enkelt att byta till kraftfullare utrustning

  • Fullständig underhålls- och garantitäckning

  • Högsta tillförlitlighet och lägsta finansiella risk.

Nya kylaggregat för långtidshyra
Det italienska teamet inledde arbetet med att ta bort de två äldre kylaggregaten. Sedan installerades två nya Sintesis CGAF luftkylda skruv kylaggregat som levererade 430 kW var.

Resultat

Biltillverkaren var mycket nöjd med denna innovativa värme-, ventilations- och luftkonditioneringsstrategi. Trane EaaSy hjälper företaget att undvika planerade kostnader för utbyte av kapital under de kommande tio åren med garantin att alltid ha högeffektiv temperaturregleringsutrustning tillgänglig.