Pålitlig is för två stora säsongsattraktioner

Projekthöjdpunkter

Location: Ungern

Rental Need: trane-commercial:trane-europe/rental-needed/950m2-ice-park-cooling

Products Installed: 2 RTAD luftkylda skruvkylaggregat

Cooling Capacity: 800 kW

Ice Rink Operating Duration: 5 månader

Utmaning isbana

Utmaning

Skridskoåkning utomhus har blivit en populär vinteraktivitet över hela Europa.

Lokala myndigheter i Budapest ville skapa toppmoderna isattraktioner för alla åldrar.

Arrangörerna beslutade att bygga Csepel Skating Park (Csepeli Jégpark). Med en total yta på 950 m2 erbjuder parken en unik skridskoupplevelse med två olika isområden:

  • Isbana 25 x 30 m

  • Iskorridor 2,5 m bred x 150 m lång som slingrar sig igenom den omgivande parken.

Utmaningen var att skapa en enhetlig och jämn yta för skridskoåkning genom de olika områdena. 

Lösning

Valet föll på Trane Rental Services för sin tillförlitliga kompetens inom kylning av isbanor och jourtjänsten som är öppen dygnet runt.

Det lokala uthyrningsteamet tillhandahöll en komplett, nyckelfärdig lösning. Tranes erfarna uthyrningstekniker undersökte platsen för att välja den bästa kylutrustningen för detta något speciella iskylningsprojekt.

Valet föll på två högpresterande kylaggregat med snabbfrysningsegenskaper. Man skapade en tjock och slät isyta som gav en högkvalitativ och säker skridskoupplevelse för alla.

Resultat

Öppningsceremonin var fantastisk. Konståkningsmästarna Nóra Hoffmann och Attila Elek gav en spektakulär föreställning tillsammans med sina isdansande vänner och violinisten Edvin Marton.

Isbanan kunde hållas öppen för allmänheten varje dag från slutet av november till mars. Det blev också en perfekt plats för särskilda evenemang som tävlingar, skridskoåkning hela natten, olika konstnummer, broomball och curling.

Teamet övervakade hela projektet och såg till att kylningen av isen förblev optimal under hyrestiden. Skridskoupplevelsen och den fantastiska isen gjorde isbanan till en av de mest populära i den ungerska huvudstaden.

Letar du efter en pålitlig leverantör av tillfälliga isbanor? Tranes breda utbud av kylaggregat för uthyrning gör att vi kan erbjuda kyltjänster till isbanor av alla storlekar, var som helst.  Med hundratals platser över hela Europa har Trane Rental Services kompetensen som krävs för att hjälp dig att skapa nästa isbana.