De Trane Energy Efficiency Award gaat naar het Financial Center in Warschau

Warschau, 27.11.2008 Het Financial Center in Warschau (WCF) werd bekroond met de Trane Energy Efficiency Leader Award, de eerste onderscheiding van dit type voor Europese kantoorgebouwen.

Daniel Bienias en Jacek Micor woonden de prijsuitreiking bij namens het WCF. Ook Leszek Wieciech, directeur van de Poolse tak van het Clinton Climate Initiative en Leszek Drogosz, directeur van de Infrastructuurafdeling in Warschau, waren aanwezig. Namens Trane was Mike Lamach, hoofd van Trane Commercial Services (TCS) samen met Robert Zafari, Pierre Cazal, Larry Wash, Bassam Elassaad en Pawel Markiton aanwezig.

“De Energy Efficiency Leader Award is bedoeld om gebouweneigenaren en -beheerders te bekronen die zich inzetten voor energie-efficiëntie en een lagere uitstoot van broeikasgassen. Rapporten over de activiteiten van het Financial Center in Warschau over de afgelopen 10 jaar tonen dat het gebruik van de geüpgradede technologieën in gebouwontwerp en constructie, evenals correct onderhoud van apparatuur, uitstekende resultaten heeft opgeleverd,” aldus Mike Lamach na het overhandigen van de prijs.  

Het Financial Center in Warschau is uitgerust met een HVAC-systeem met een hoog rendement, dat hielp om bijna 6 miljoen kWh energie te besparen in 10 jaar tijd. Die besparing kan 11.000 inwoners van de stad een jaar lang van stroom voorzien.  

“Vandaag spreekt iedereen over energie besparen. In de praktijk echter zijn het maar enkelingen die echt actie ondernemen. Het Financial Center in Warschau is het beste voorbeeld van energiebesparingen geleverd door technologische vooruitgang,” aldus Pawel Markiton, algemeen manager van Trane voor Polen, Oekraïne, Wit-Rusland en de Baltische staten.

Vandaag verbruiken gebouwen bijna 40 procent van alle elektrische stroom ter wereld. Dit verbruik neemt nog steeds toe, en zal tegen 2030 bijna negen miljard kilowatt bedragen. Dit vereist de ontwikkeling van 11.000 nieuwe elektriciteitscentrales. Een stijgend energieverbruik veroorzaakt een onvermijdelijke toename van koolstofuitstoot, vooral door gebouwen. “We moeten voordeel halen uit nieuwe technologieën, niet alleen om kosten te drukken, maar omdat het onze verantwoordelijkheid is om het steeds kwetsbaarder wordende milieu te beschermen,” verklaarde Daniel Bienias, directeur van het Financial Center in Warschau, bij het in ontvangst nemen van de award.  

“We zijn vereerd dat de eerste onderscheiding van de Trane Energy Efficiency Leader Award in Europa naar Polen ging,” zei directeur van CCI Polen, Leszek Wieciech. We kijken ernaar uit om een positieve relatie te onderhouden met Trane en tegelijkertijd ook prioriteit te verlenen aan de bescherming van het milieu.”  

Vorig verhaal

Duurzaamheid bij Intesa Sanpaolo

Volgend verhaal

Trane organiseert eerste London High Performance Buildings Showcase