Duurzaamheid bij Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo, één van de topbanken in de eurozone, heeft in samenwerking met Trane de infrastructuur van haar datacenter in Parma aangepast waardoor het energieverbruik werd verlaagd en het operationele rendement werd verhoogd. Deze energiebesparende aanpassingen zorgen voor betrouwbare, rendabele en geschikte koeling die cruciaal is voor een datacenter. De aanpassingen voldoen aan duurzaamheidsstandaarden en zijn onderdeel van de toewijding van Intesa Sanpaolo aan milieurentmeesterschap, en aan de ambitie om gebouwen met een hoog rendement te realiseren voor de kritische datacenters.

Het pad naar een hoogwaardig gebouw begon toen Trane een twee maanden durend onderzoek uitvoerde in de datacentergebouwen. Trane-experts controleerden er de temperatuur en belasting van de koelmachine. Uit de audit kwam naar voren dat het koelsysteem niet optimaal werkte, waardoor de koelmachines op 50 procent van hun vermogen draaiden. Op basis van deze resultaten nam het management van de bank energiebesparende maatregelen waarmee in hun behoeften wordt voorzien en die tegelijk een lager energieverbruik en duurzaamheid in de hand werkten.

Door de upgrade van het systeem is de bank verzekerd van betrouwbare, energiezuinige en toereikende koeling. Voor een datacenter is dat van het grootste belang. Naar verwachting zullen de verbeteringen in de koelwaterinstallatie van de instelling leiden tot een 16 procent lager energieverbruik. De voltooide projecten zijn een belangrijke stap in het creëren van hoogwaardige gebouwen, waarbij wordt voldaan aan specifieke normen voor energie- en watergebruik, systeembetrouwbaarheid en beschikbaarheid, conformiteit op het vlak van milieu, bewonerscomfort en veiligheid.

Vorig verhaal

Duurzaamheid bij Ferrero

Volgend verhaal

De Trane Energy Efficiency Award gaat naar het Financial Center in Warschau