Trane organiseert eerste London High Performance Buildings Showcase

Londen, September 21, 2011 – Trane introduceert Gebouwen met een hoog rendement een reeks aanbiedingen tijdens een unieke showcase op donderdag 22 september. Trane is een merk van Ingersoll Rand plc (NYSE:IR), een marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen. De introductie maakt deel uit van een campagne om Europese gebouweneigenaars te laten zien dat ze aanzienlijke financiële en operationele besparingen kunnen realiseren.

Gebouwen met een hoog rendement van Trane vullen de bouwindustrienormen aan en helpen eigenaars om de fysieke omgeving van een gebouw te koppelen aan een bedrijfsmissie. Trane past een unieke methodologie toe die financiële operationele en energieanalyse combineert met gespecialiseerde systemen en services.

“Gebouwen zijn goed voor 40 % van het Europese energieverbruik,” verklaart Manlio Valdes, directeur van Trane en Thermo King in de regio Europa, Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA). “Het toepassen van het hoog-rendementsconcept voor een gebouw kan de energie- en exploitatiekosten met 30 tot 50 procent verminderen gedurende de levenscyclus. Deze concepten kunnen ook de veiligheid, het comfort en de productiviteit van gebouwbewoners verbeteren.”

Trane ontvangt leidinggevenden uit de publieke en private sectoren om uitleg te geven over en voorbeelden te geven van gebouwen met een hoog rendement, en om de financiële bedrijfssituatie met betrekking tot energie- en operationele efficiëntie te bespreken om 9:00 CET in het Sofitel Hotel, Terminal 5, Londen Heathrow Luchthaven (TW6 2GD Londen, VK).

Over het programma (volledige agenda onderaan het persbericht)

Het programma begint met een welkomwoord van Manlio Valdes en een presentatie door Chris Webber, senior editor van de Economist Intelligence Unit.

Webber zal de resultaten van een C-level executive-onderzoek uit 2011 delen: Energie-efficiëntie maximaliseren: een dilemma voor leidinggevenden .” Het onderzoek biedt inzicht in de doeltreffendheid van zakelijke energieprogramma’s en in lacunes en eisen op executive-niveau die moeten worden aangepakt om succesvol te zijn.

Michel van Roozendaal, vicevoorzitter van service, controls, turnkey en aftermarket voor Trane in EMEIA, zal dan de Trane High Performance Buildings-methodologie verduidelijken en een panelgesprek leiden rond “Industriële inzichten omtrent gebouwen met een hoog rendement.”

Panelleden zijn:

  • Andrew Eastwell – chief executive, Building Services Research and Information Association (BSRIA)
  • Andy Ford – directeur, Chartered Institution of Building Services Engineers (CIBSE)
  • Paul Huggins – hoofd van ECA, Carbon Trust
  • Louis J. Louis J. Ronsivalli, Jr. – hoofd ontwikkeling van het mondiale Trane-serviceaanbod, Ingersoll Rand
  • Martin Townsend – directeur, Building Research Establishment (BRE)
  • Jim White – UK operations manager, Norland - Morgan Stanley

Na het panelgesprek volgt een lunchbespreking met Andrew Warren, directeur van de Association for the Conservation of Energy. Warren zal de huidige trends en het overheidsbeleid behandelen die als ondersteuning dienen om organisaties efficiënter om te laten gaan met energie en om ze op weg zetten naar bedrijfsgebouwen met een hoog rendement.

Na de lunch overhandigt Trane de “Energy Efficiency Leader Award” aan Arora Hotels voor hun inzet voor duurzaamheid. De voltooide upgrades linken de fysieke hotelomgeving aan de bedrijfsdoelstellingen. Deze benadering is een belangrijke stap van Arora Hotels op weg naar een gebouw met een hoog rendement.

Deze infrastructuuroplossingen weerspiegelen het sterke milieu-ethos van het bedrijf. Dit laten ze blijken door het personeel te trainen over milieukwesties, het ondersteunen van een “green team” in elk hotel, investeringen in technologieën die water besparen en een hoog rendement hebben, en recycling van al het afval. Arora Hotels voert jaarlijks ook milieuaudits uit in zijn hotels om te garanderen dat alles conform het milieubeleid loopt en om de vooruitgang op vlak van belangrijke milieuaspecten te meten.

Manlio Valdes zal de award overhandigen aan Surinder Arora, CEO en oprichter van Arora Hotels en Sofitel Londen. Na de prijsuitreiking worden er rondleidingen in de gebouwen georganiseerd.

Over Trane High Performance Buildings - Europa

Trane High Performance Buildings is een benadering om veilige, comfortabele en efficiënte gebouwen te creëren.

De benadering laat gebouweigenaren en C-level leidinggevenden een methodologie van zes stappen doorlopen: 1) het begrijpen van de bedrijfsdoelstelling en de Europese en nationale wetgeving en vereisten; 2) het uitvoeren van een systeemprestatiebeoordeling van het hele gebouw en de hele levenscyclus; 3) het gebruik van energiemodellen om conserveringsmaatregelen te simuleren, gegevens te verzamelen en besparingen te analyseren; 4) het bieden van voorspellende onderhoudsoplossingen, die gebouwprestaties koppelen aan algemene- en bedrijfsdoelstellingen; 5) het bieden van klantenspecifieke turnkey-oplossingen om de energie-efficiëntie in elke fase, van ontwerp tot service, te verbeteren; en 6) het volledig meten en valideren om te garanderen dat het gebouw werkt zoals voorzien, inclusief landspecifieke inspectiediensten voor conformiteit met de richtlijn inzake energieprestaties van gebouwen.

De voordelen van Trane High Performance Buildings zijn onder andere: maximale waarde en rendement uit geïnvesteerd vermogen van een activum, toepassing van toonaangevende moderne technologie om kennis en data over het gebouw te gebruiken in de besluitvorming, een ideale binnenomgeving voor gebruikers, en een duurzaam gebouw dat ecologisch verantwoord is en goed is voor het bedrijf.

Trane High Performance Buildings is een aanvulling op het Leadership in Energy and Environmental Design (LEEDTM) certificeringsproces dat in heel Europa gebruikt wordt, samen met het Europese 2020 Initiative, Energy Efficiency Plan 2011, de UK Green Deal and Carbon Reduction Commitment en andere initiatieven van de EU en lidstaten inzake energie-efficiëntie.

Ga voor meer informatie over gebouwen met een hoog rendement naar www.trane.com/highperformancebuildings.

Vorig verhaal

De Trane Energy Efficiency Award gaat naar het Financial Center in Warschau