Trane voegt meer modellen met een hoog rendement en een lage impact op het milieu (GWP < 1) toe aan zijn XStream™-portfolio

Extreme koel- en verwarmingsefficiëntie, meerdere koudemiddelopties en het grootste capaciteitsgebied op de markt

Brussel, 20 februari 2019 – Trane®, een merk van Ingersoll Rand en een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -diensten, breidt zijn XStream™-portfolio uit en introduceert nieuwe watergekoelde koelmachines met klein vermogen en water/water-warmtepompen. De nieuwe oplossingen worden geleverd met drie koudemiddelopties om te voldoen aan de duurzaamheids- en efficiëntievereisten voor comfort- en proceskoeltoepassingen.

De nieuwe XStream RTWF-producten hebben een lagere capaciteit tussen 340 en 920 kW. De serie omvat modellen die zijn ontworpen met koudemiddelen R-513A en R-1234ze. Deze koudemiddelen hebben een lage GWP-waarde. Dankzij het gebruik van koudemiddel R‑1234ze, met GWP < 1, levert de XStream RTWF-unit een warmwatertemperatuur tot 80 graden Celsius. Hiermee is dit apparaat een ideaal alternatief voor conventionele verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen en levert het een veilige en duurzame koel- en verwarmingsoplossing.

Met de nieuwe toevoegingen aan het portfolio bieden de koelmachines met schroefcompressor en warmtepompen van XStream-serie, de klanten veelzijdige, efficiënte en duurzame opties binnen de capaciteiten van 340 kW tot 3700 kW. Dit is de grootste capaciteitsdekking op de markt.

"De diversiteit van het Trane XStream-portfolio biedt onze klanten unieke en veelvoudige keuzes die voldoen aan hun uiteenlopende behoeften op het gebied van uiterst efficiënt en duurzaam koel- en verwarmingscomfort en procestoepassingen", aldus Jose La Loggia, vice-president en algemeen directeur van Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Gebouweigenaren die naar de toekomst kijken en een duurzame investering willen doen, zullen tevreden zijn met de capaciteiten en efficiëntie die de Trane XStream-technologie in combinatie met de flexibiliteit van meerdere koudemiddelopties behaalt."

De XStream-koelmachines en -warmtepompen zijn vanwege hun ontwerp geschikt voor kritieke binnenomgevingen zoals datacenters, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen of industriële procestoepassingen. De oplossingen leveren een optimale efficiëntie met een minimale koudemiddelvulling en zonder concessies te doen op het gebied van betrouwbaarheid en functionaliteit:

  • Hoogrendement warmtewisselaars.
  • Gepatenteerdverdamperontwerp (CHIL) met een kleiner koudemiddelvolume.
  • Zowel schroefcompressoren als centrifugaalcompressoren met hoog toerental met olievrije magnetische lagers.
  • Volledig geschikt voor systemen met variabel waterdebiet, met als resultaat een lager stroomverbruik en een hogere systeemefficiëntie.
  • Trane Adaptive Control™ met gepatenteerde algoritmes en vele diagnostische mogelijkheden.


De Trane XStream-producten met koudemiddel met lage GWP-waarde maken deel uit van het Ingersoll Rand EcoWise-productportfolio, ontworpen om de impact op het milieu te verminderen dankzij nieuwe koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een zeer hoog rendement.

Voor meer details over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen kunt u de website Trane.eu raadplegen.
 

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand is wereldwijd toegewijd aan een duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of www.trane.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357