Trane breidt zijn UniTrane™-portfolio van ventilatorconvectorunits uit met twee nieuwe inbouwmodellen met kanaalaansluiting en een nieuwe hi-wall-productlijn

De nieuwe ventilatorconvectorunits bieden een optimale combinatie van prestaties, akoestisch comfort en kosten, en leveren een hoge binnenluchtkwaliteit en comfort

Brussel, 5 september 2016 –Trane, een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfort- en procesoplossingen binnenshuis en een label van Ingersoll Rand, breidt zijn UniTrane™-portfolio van ventilatorconvectorunits uit met de toevoeging van de nieuwe W-Line van hi-wall-ventilatorconvectorunits. Daarnaast heeft Trane zijn UniTrane-portfolio uitgebreid met de D-Line en B-Line, de twee nieuwe en compactere uitvoeringen, geschikt voor plafond inbouw en met kanaalaansluiting, met een grotere capaciteit en lagere geluidsproductie.

De nieuwe oplossingen komen tegemoet aan de behoeften van gebouweigenaren en -beheerders van met name hotels, kantoorgebouwen en winkelpanden, die altijd op zoek zijn naar manieren om de energiekosten te verlagen en de totale investeringskosten te beperken. De UniTrane-systemen zijn ook een ideale oplossing voor vervangingsprojecten waarbij de klant op zoek is naar een snelle en kosteneffectieve installatie. Alle series zijn Eurovent-gecertificeerd en voldoen aan de Europese Richtlijn voor Energiegerelateerde Producten (ErP).

"Bij Trane innoveren we niet om met de marktontwikkeling mee te gaan, maar om deze een stap voor te blijven en als eerste te voldoen aan de eisen van onze klanten", zegt Dominique Silva, unitary productmanager bij Trane in Europa. "Het idee achter de uitbreiding van het UniTrane-portfolio is om onze klanten keuzes te bieden die aansluiten bij hun toepassingen. We combineren goede prestaties met optimaal comfort, of het nu gaat om een hotel, een kantoorgebouw of een winkelpand."

De nieuwe UniTrane-series zijn:

W-Line: Hi-wall-units

De UniTrane W-Line is eenvoudig te installeren en te gebruiken, net als een gewone ventilatorconvector. De serie bestaat uit high-wall units die beschikbaar zijn in vier afmetingen en vele verschillende configuraties. De capaciteit loopt uiteen van 1,2 kW tot 3,8 kW en het modulaire ontwerp is geschikt voor de montage van tweeweg- of driewegkleppen en voor de montage van een condenspomp in de behuizing, zonder dat dit gevolgen heeft voor de prestaties of het formaat. De W-Line is beschikbaar met een bedrade muurthermostaat, infrarood afstandsbediening, Modbus-aansturing en kan ook worden uitgevoerd met een elektrische verwarming.

D-Line: Inbouwmodel met kanaalaansluiting

Dankzij het moderne ontwerp zijn de modellen van de nieuwe D-Line uiterst flexibel en geschikt voor toepassing tot een kanaalweerstand van 80 Pa. De D-Line is beschikbaar in vier verschillende behuizingen en kan worden uitgevoerd als 2-pijps of 4-pijps systeem. De koelcapaciteit is maximaal 8 kW en de verwarmingscapaciteit is maximaal 10 kW. Daarnaast is er de mogelijkheid om een of twee extra rijen toe te voegen voor verwarming of koeling.

Met een luchtdebiet bereik van 375 m3/h tot 2220 m3/h biedt de D-Line onze klanten:

  • Een geluidsproductievermindering van maximaal 6 dB(A) vergeleken met vergelijkbare capaciteiten;
  • Een 20% kleiner formaat vergeleken met vergelijkbare capaciteiten;
  • Een energiebesparing van maximaal 80% met DFE-modellen, dankzij de efficiënte EC-motor.

B-Line: Inbouwmodel met kanaalaansluiting voor toepassingen met hoge weerstand

De modellen uit de B-Line zijn ideaal voor toepassingen waarbij hogere capaciteiten en een statische druk van maximaal 425 Pa vereist zijn. Alle modellen worden standaard aangeboden in 2-pijps of 4-pijps uitvoering. Deze serie biedt:

  • Luchtdebieten van 1000 m3/u tot 7500 m3/u;
  • Een koelcapaciteit van 4 tot 33 kW;
  • Een verwarmingscapaciteit van 6 tot 61 kW.

Alle nieuwe UniTrane-units zijn compatibel met een groot aanbod aan regelingen, die al bestaan voor de cassette- en andere fancoil series van UniTrane.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van $ 13 miljard die zich inzet voor een wereld van duurzame vooruitgang en blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouw en aanbesteding, onderdelenondersteuning en geavanceerde regeling. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.