Trane Technologies zet de nieuwste trends op het gebied van koolstofarme steden in de schijnwerpers op het World Climate Forum Europe

Trane Technologies en de European Heat Pump Association betreden het podium en onderzoeken instrumenten en strategieën voor klimaatactie

BRUSSEL, 17 nov. 2020 – Vandaag zal Jose La Loggia (voorzitter van de afdeling Commerciële HVAC voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator) Thomas Nowak (secretaris-generaal van de European Heat Pump Association (EHPA)) vergezellen op het World Climate Forum Europe voor een openhartig gesprek, met als titel De toekomst is nu: hernieuwbare verwarming en koeling voor een koolstofarme economie. Trane Technologies organiseert het forum als onderdeel van de virtuele London Climate Action Week om opinieleiders te mobiliseren en klimaatactiestrategieën in heel Europa te verkennen.

La Loggia en Nowak zullen bespreken hoe steden koolstofarm kunnen worden gemaakt door middel van hernieuwbare energiebronnen voor koolstofvrije verwarming en koeling in gebouwen, binnenruimten en industriële processen. Ze zullen beleidsmakers en de industrie aanmoedigen om samen te werken om een positief kader te creëren dat het voor eigenaren en installateurs van gebouwen gemakkelijker maakt om positieve keuzes te maken voor een duurzamere toekomst.

"Trane Technologies lanceerde vorig jaar zijn Duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en we blijven werken aan efficiënte en duurzame verwarmings- en koelingsoplossingen voor gebouwen, huizen en transport die de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen verminderen", aldus La Loggia. "De beslissingen die we vandaag nemen, zullen de komende generaties beïnvloeden. Door samen te werken met andere opinieleiders op het World Climate Forum Europe en samen te werken met verenigingen zoals de EHPA moedigen we de industrie en beleidsmakers aan om meer actie te ondernemen, zodat we vooruitgang boeken als het gaat om duurzamere, geëlektrificeerde steden met nul uitstoot."

"De verwarmings- en koelingsindustrie transformeren door duurzame praktijken te implementeren, is een van de kerntaken van de EHPA", zegt Thomas Nowak. "Verwarming en koeling gebruiken binnen de Europese Unie 50% van de jaarlijkse eindvraag naar energie, waarvan ongeveer 75% zijn oorsprong vindt in fossiele brandstoffen. Warmtepomptechnologie kan schone, efficiënte en kosteneffectieve verwarming en koeling leveren, zodat de ecologische voetafdruk van de economie drastisch wordt verkleind en tegelijkertijd de luchtkwaliteit binnen en buiten wordt verbeterd. Door deze direct beschikbare technologie te omarmen, kunnen beleidsmakers ambitieuzer zijn in het stellen van doelen op weg naar een CO2-neutraal Europa in 2050."

Meer dan ooit is de milieukwaliteit binnenshuis - inclusief verwarming en koeling - van cruciaal belang om gezonde en comfortabele binnenruimtes te bieden aan de mensen die binnenshuis werken, zoals studenten, kantoorpersoneel en patiënten in de gezondheidszorg, en om fabrieken te laten draaien.

Vergeleken met energie-intensieve en emissiegenererende gas- en olieketels, zijn volledig elektrische warmtepompen en oplossingen zoals Trane Sintesis™ Balance CMAF, die tegelijkertijd warm en gekoeld water kunnen leveren voor verwarming en koeling, zelfs 350% energiezuiniger. Ze kunnen energie terugwinnen en hergebruiken zonder eigen koolstof- of NOx-emissies te genereren. Bovendien, als het gebouw elektriciteit haalt uit een net dat energie opwekt uit hernieuwbare bronnen, kunnen deze volledig elektrische systemen emissievrije verwarming en koeling leveren - een belangrijke stap op weg naar elektrificatie en koolstofarm maken van gebouwen en steden.

"Als we echt onze koolstofemissies aanzienlijk willen verminderen en de klimaatverandering willen beperken, is het van cruciaal belang om af te stappen van verwarming met fossiele brandstoffen", aldus La Loggia. "Nieuwe en bestaande gebouwen en productiefaciliteiten zullen nog decennialang in gebruik zijn. We moeten samenwerken aan de overgang naar schonere, gezondere en veiligere energie in Europa."

 

# # #

Over Trane Technologies

Trane Technologies (NYSE: TT) is een wereldwijde klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane en Thermo King, en ons portfolio van milieuvriendelijke producten en diensten, zorgen we voor efficiënte en duurzame klimaatoplossingen voor gebouwen, huizen en transport. Bezoek www.tranetechnologies.com voor meer nieuws.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357