Trane Sintesis eXcellent koelmachine-serie beloond met Award voor Duurzame Ontwikkeling

Brussel, 20 oktober, 2017 –De Departementale Raad van de Vogezen-regio in Frankrijk heeft Trane®, een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -services binnenshuis en een merk van Ingersoll Rand, beloond met de Award voor Duurzame Ontwikkeling voor het Trane Sintesis™ eXcellent luchtgekoelde waterkoelmachineportfolio. De serie is onderdeel van het Ingersoll Rand EcoWise™-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen dankzij koudemiddelen die een lager aandeel in de opwarming van de aarde (GWP) hebben en zo een zeer efficiënte werking mogelijk maken.

De prijsuitreiking wordt jaarlijks door de raad georganiseerd om milieuvriendelijke en ecologische initiatieven te belonen. Een jury, samengesteld uit verkozen leden van de raad en vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties, beloonde Trane met een award in de categorie ‘Bedrijven’.

"We zijn vereerd om deze erkenning te ontvangen. Het centraal stellen van duurzaamheid in het bedrijf gebeurt niet zomaar. De uitdaging is om de beste aanpak te bepalen om duurzaamheid echt een onderdeel van het bedrijf te maken,” zegt Yves Raimbault, technisch directeur bij Trane. "Ingersoll Rand is een voorloper in het bouwen aan een ​​duurzame toekomst. Onze inzet voor duurzaamheid strekt zich uit tot de ecologische invloeden van onze mensen, activiteiten, producten en diensten. Onze klimaatdoelstelling verhoogt het energierendement en vermindert de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van onze activiteiten en producten. Het Trane Sintesis eXcellent-portfolio is slechts één van de vele oplossingen die we onze klanten bieden."

Tijdens de prijsuitreiking op het podium van het Gemeentelijk Theater in Epinal, Frankrijk, bedankte Raimbault samen met de andere winnaars de jury voor deze erkenning.

Voor meer details over het volledige Trane Sintesis-portfolio van koelmachines kunt u de website Trane.com raadplegen.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsaanpak van Ingersoll Rand en onze klimaatdoelstelling, bezoekt u https://company.ingersollrand.com.

Klimaatdoelstelling van Ingersoll Rand
Ingersoll Rand heeft een klimaatdoelstelling gesteld om de uitstoot van broeikasgassen door zijn producten en activiteiten tegen 2030 te verminderen. In hun Klimaatdoelstelling belooft het bedrijf om:

  • De uitstoot van broeikasgassen door koudemiddelen (GHG) vóór 2020 met 50% te verlagen en vóór 2030 alternatieve oplossingen met een lager aandeel in de opwarming van de aarde (GWP) te introduceren in de gehele portfolio;
  • Een investering van $500 miljoen te doen in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling in de komende vijf jaar om de basis te leggen voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen op lange termijn;
  • De uitstoot van broeikasgassen door bedrijfsactiviteiten vóór 2020 te verlagen met 35%.

Als gevolg van onze klimaatdoelstelling hebben we tot op heden wereldwijd de uitstoot van 6,7 miljoen ton CO2e voorkomen. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot voor het elektriciteitsgebruik van meer dan 700 000 gezinnen. Om de klimaatdoelstelling te ondersteunen, lanceerde Ingersoll Rand EcoWise™ een portfolio van producten die ontworpen werden om de impact op het milieu te verminderen met behulp van koudemiddelen van de volgende generatie met een lager aandeel in de opwarming van de aarde die een zeer efficiënte werking mogelijk te maken. In 2030 verwacht het bedrijf haar CO2-voetprint te hebben verkleind met 50 miljoen ton.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane

Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en onze merken — waaronder Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane® — werken samen om de kwaliteit en het comfort van het klimaat bij mensen thuis en in gebouwen te verbeteren; de kwaliteit van levensmiddelen en bederfelijke waar tijdens transport te waarborgen; en om industriële productiviteit en rendement te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van 13 miljard dollar die zich inzet voor een duurzame wereld en voor blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning, dienstverlening op het gebied van service en onderhoud, beschikbaarheid van onderdelen en geavanceerde regelingen. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.