Trane introduceert de nieuwe reeks Sintesis™ luchtgekoelde koelmachines voor een aanzienlijke afname in het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen

De nieuwe reeks heeft een toonaangevend EER (Energy Efficiency Ratio - energierendement) en ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio - seizoensenergierendement), is ontworpen voor gebruik met een nieuw koudemiddel en maakt deel uit van het Ingersoll Rand® EcoWise™-productportfolio

Brussel, 9 mei 2016 – Trane, een wereldwijd toonaangevende aanbieder van comfortoplossingen en -services en een label van Ingersoll Rand, biedt gebouwbeheerders nu grotere keuzevrijheid om te voldoen aan hun behoeften op het vlak van energierendement, comfort en proceskoeling met de Europese introductie van de Sintesis™ eXcellent.

De Trane eXcellent-koelmachines vormen een nieuwe reeks binnen de Sintesis-familie van luchtgekoelde koelmachines en maken deel uit van het Ingersoll Rand EcoWise™-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen dankzij koudemiddelen met een laag aardeopwarmingspotentieel (GWP) en een zeer hoog rendement.

"Systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) zijn belangrijke langetermijninvesteringen die de koolstofdioxide (CO2)-uitstoot van een gebouw aanzienlijk kunnen verlagen en het rendement kunnen verhogen," aldus Jose La Loggia, algemeen manager van Trane in Europa. "Gebouwbeheerders houden bij het nemen van de beslissing over de aanschaf van een systeem niet alleen rekening met het energierendement en de operationele efficiëntie, maar kijken ook goed naar de impact van het systeem op het milieu. Onze klanten kunnen er gerust op zijn dat onze oplossingen voldoen aan de GWP- en rendementsvereisten en deze zelfs overtreffen, en zo de impact op het milieu verkleinen.

Het nieuwe eXcellent-model maakt gebruik van het nieuwe koudemiddel Honeywell Solstice® ze (R1234ze), dat een GWP-waarde van minder dan één heeft wanneer het wordt gebruikt met dit ontwerp. De eXcellent-reeks is tevens uitgerust met de meest efficiënte warmtewisselaars beschikbaar op de markt en energiebesparende opties, zoals gedeeltelijke en volledige vrije koeling. De eXcellent-reeks is verkrijgbaar met capaciteiten variërend van 500 kW tot 1260 kW en geschikt voor kritieke omgevingen zoals datacenters, ziekenhuizen, grote kantoorpanden en industriële procestoepassingen.

De introductie van de Trane eXcellent-reeks draagt bij aan de voortdurende inzet van Ingersoll Rand om vóór 2020 het energierendement van de machines en productportfolio te verhogen en de impact ervan op het milieu te verkleinen. Deze nieuwe oplossing gaat verder dan de vereisten van de F-gaswetgeving en geeft klanten de mogelijkheid om hun CO2-uitstoot te verlagen, dankzij de combinatie van een bijzonder hoog rendement met een netto ESEER-waarde van 5,71 en een netto EER-waarde van 3,88, en het gebruik van het koudemiddel Honeywell Solstice® ze (R1234ze).

Deze nieuwe koelmachines hebben een kleinere hoeveelheid koudemiddel dan machines met een traditionele pijpen/lamellen warmtewisselaar of shell&tube warmtewisselaar, dankzij een micro-channel condensor en de geïntegreerde compacte en hoog efficiënte CHIL verdamper, welke bij de hele Trane Sintesis serie wordt toegepast.

Trane introduceert een nieuwe reeks in het Sintesis™-portfolio van luchtgekoelde koelmachines voor een aanzienlijke afname in energieverbruik en uitstoot van broeikasgassen — 2

Over onze klimaatdoelstelling

Met het oog op een duurzame toekomst heeft Ingersoll Rand zich in september 2014 een hoog klimaatdoel gesteld in de vorm van een stappenplan – uiterlijk in 2030 (met mijlpalen in 2020) moet het energieverbruik aanzienlijk zijn beperkt en moet de impact van onze activiteiten en producten zijn verkleind.

Onze klimaatdoelstelling is een belofte om:

  • De uitstoot van broeikasgassen door koeloplossingen vóór 2020 met 50% te verlagen en vóór 2030 alternatieve oplossingen met een lager GWP te introduceren in het gehele portfolio;
  • Een investering van $ 500 miljoen te doen in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling in de komende vijf jaar om de basis te leggen voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen op de lange termijn;
  • De uitstoot van broeikasgassen door bedrijfsactiviteiten vóór 2020 te verlagen met 35%.

Als gevolg van onze klimaatdoelstelling hebben we tot dusver wereldwijd de uitstoot van 2 miljoen ton CO2e voorkomen. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot voor het elektriciteitsgebruik van meer dan 270.000 huishoudens of het verbranden van meer dan 1 miljard kilo steenkool. In 2030 verwacht het bedrijf haar koolstofvoetafdruk te hebben verkleind met 50 miljoen ton.

Bezoek onze website voor meer informatie over de klimaatdoelstelling van Ingersoll Rand.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van $ 13 miljard die zich inzet voor een wereld van duurzame vooruitgang en blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouw en aanbesteding, onderdelenondersteuning en geavanceerde regeling. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.