Trane kondigt Sintesis™ Balance aan, een multipijp unit voor efficiënte, duurzame en gelijktijdige koeling en verwarming.

De nieuwe Trane multipijp koel- en verwarmingssystemen zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie in vergelijking met olie- en gasketels, met toonaangevende prestaties en een van de meest uitgebreide inzetmogelijkheden

Brussel, 24  augustus 2020 - Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfortoplossingen binnenshuis en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de Sintesis™ Balance CMAF aan, de nieuwste aanwinst van zijn innovatieve portefeuille bestaande uit multipijp units voor gelijktijdig koelen en verwarmen. De vierde generatie door lucht aangedreven multipijp units van Trane legt de lat hoger voor de duurzame, efficiënte en flexibele levering van koeling en verwarming in gebouwen.

 Dankzij de gelijktijdige koeling en verwarming worden aparte ketel- en koelsystemen overbodig zodat één enkele unit volstaat om tijdens de winter te verwarmen en in de zomer te koelen, of beiden gedurende het jaar. Hierdoor kunnen gebouweigenaren van multifunctionele voorzieningen, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, theaters en hotels profiteren van verminderde investeringskosten, beter gebruik van de beschikbare vloeroppervlakte en lagere totale operationele kosten, terwijl de duurzaamheid van hun activiteiten aanzienlijk wordt verbeterd.

De Trane CMAF gebruikt hernieuwbare en teruggewonnen energie voor de productie van warm water en kan de bestaande ketel en het koelsysteem met fossiele brandstof vervangen om zowel gekoeld als warm water te leveren aan het hele gebouw zonder directe broeikasgasemissies. Dit draagt bij aan de CO2 reductie van gebouwen en aan het genereren van een betere luchtkwaliteit in en rond het gebouw.

De nieuwe Sintesis Balance CMAF-modellen zijn aanzienlijk efficiënter in vergelijking met olie- en gasketels. CMAF biedt een totale efficiëntieverhouding (Total Efficiency Ratio, TER) van maximaal 8,2 en een prestatiecoëfficiënt (Coefficient of Performance, COP) van maximaal 3,35 – dit zijn de hoogste niveaus van alle door lucht aangedreven multipijp units die beschikbaar zijn op de Europese markt. Dankzij het uitgebreide toepassingsgebied kan CMAF warm water leveren met temperaturen tot wel 68 ºC. Door de verwarmingscapaciteit van de unit is dit tevens een uitstekende keuze voor toepassing in gebouwen in klimaatzones waar de temperatuur van de omgevingslucht daalt tot min 18 ºC.

Jose La Loggia, president van Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: “Trane werkt nauw samen met aannemers en gebouweigenaren om samen te zorgen voor energie-efficiënte en meer klimaatvriendelijke gebouwen. Tegenwoordig gaat de helft van de energie die wordt gebruikt in gebouwen naar verwarming en koeling en de meeste commerciële gebouwen in Europa worden verwarmd met gas- of olieketels. De CMAF is een voorbeeld van productontwikkeling die kan zorgen voor een duurzame verwarmingsindustrie, kan bijdragen aan het inperken van de klimaatverandering en de CO2 voetprint kan verlagen. Een nieuw en bestaand gebouw vandaag zal nog decennia in gebruik zijn. Door oplossingen te introduceren, zoals de CMAF, maken we de weg vrij voor het reduceren van direct gebruik van fossiele brandstoffen en zorgen we voor aanzienlijke besparingen voor de gebouweigenaren.”

Louis Rompré, portfoliomanager bij Trane Europa: “Trane heeft reeds meer dan een eeuw ervaring met het creëren van efficiënte koelers. Sintesis Balance CMAF is hiervan één van de concrete resultaten en brengt deze vakkennis naar de verwarmingsmarkt. De CMAF is een aanvulling op ons volledig portfolio koelers, warmtepompen en multipijp units en werd ontworpen als een innovatief, emissievrij verwarmings- en koelsysteem dat hernieuwbare energie en volledige warmteterugwinning toelaat en een nieuwe bestemming geeft aan die warmte. Daarnaast bouwt het systeem voort op het gerenommeerde en bewezen Sintesis™-platform en veel van de componenten en technologieën met bewezen betrouwbaarheid.”

Aanvullende belangrijke eigenschappen van het Trane Sintesis Balance CMAF-systeem zijn:

  • Het Trane Adaptive Refrigerant System™, een gepatenteerde technologie die de koelmiddelvulling en sub-koeling automatisch optimaliseert in elke bedrijfsmodus en alle temperatuursomstandigheden, waarbij extra voordelen worden behaald ten aanzien van prestaties en efficiëntie.
  • De volledig elektrisch aangedreven CMAF multipijp unit genereert geen directe broeikasgasemissies en is in vergelijking met de meeste gasketels tot wel 350 procent efficiënter bij het leveren van warm water voor comfort verwarmingssystemen.
  • Configureerbaar met drie akoestische pakketten en efficiëntieniveaus om te voldoen aan de verschillende vereisten voor gebouwtoepassingen.
  • De nieuwe generatie van Trane controleert de technologie – Tracer SymbioTM 800-regelaar is uitgerust met geavanceerde algoritmes die zorgen voor een soepele, betrouwbare werking met de laagste eigendomskosten. Daarnaast zijn er zes keuzes in aansturing om de prestaties in een bepaalde toepassing te optimaliseren.
  • De Tracer Symbio™ 800 met TD7 AdaptiView™-touchscreen laat faciliteitsmanagers toe de unit op een gebruikersvriendelijke manier te bedienen. De regelaar maakt het mogelijk om op afstand met uiteenlopende situaties om te gaan en er doeltreffend op te reageren. Dankzij verschillende voorgeprogrammeerde bedieningsinstellingen is een efficiënte werking verzekerd.

 

Trane Sintesis Balance is afgestemd op de 2030 duurzaamheidsambities van Trane Technologies en de inzet om de koolstofemissies van klanten met een gigaton te reduceren. Dit is gelijk aan de jaarlijkse emissies van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.

Raadpleeg www.trane.eu voor meer informatie over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen.

# # #

Over Trane

Trane – van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energie-efficiënte omgevingen binnenshuis voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com.