Trane introduceert de Sintesis Advantage-serie: luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met een hoog rendement, een laag geluidsniveau voor vele toepassingen

De nieuwste aanvullingen op het Trane Sintesis portfolio, zijn compact uitgevoerd en snel te installeren, bieden keuze in het gewenste rendement en geluidniveau om zo een systeem te garanderen dat perfect aansluit bij de wensen van de klant

Brussel, 28 september, 2017 – Trane®, een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis, en een label van Ingersoll Rand, introduceert de nieuwe Sintesis™ Advantage koelmachines en warmtepompen, de laatste aanvulling op het Sintesis portfolio van luchtgekoelde koelmachines. Met de introductie van de Sintesis Advantage-serie biedt Trane nu het meest veelzijdige portfolio koelmachines aan met scroll-, schroef- en high-speed centrifugaal technologie.

De nieuwe Sintesis Advantage luchtgekoelde scroll koelmachines, met een koelvermogen van 300 tot 700 kilowatt (kW), zijn nu beschikbaar in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika en zijn geschikt voor koelbedrijf bij omgevingstemperaturen van -20 tot +52 graden. Het compacte ontwerp, met een voetprint die 22 procent kleiner is dan de vorige generatie, maakt een snelle en eenvoudige installatie mogelijk, waarmee de Trane Sintesis Advantage zeer geschikt is voor industriële- en procestoepassingen.

“Trane ontwikkelde de Sintesis Advantage koelmachines en warmtepompen om gebouweigenaren te helpen hun totale bedrijfskosten te minimaliseren en toch uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en operationele flexibiliteit te bieden,” aldus Louis Rompre, unitair portfoliomanager bij Trane in Europa. “We willen dat onze klanten de perfecte oplossing in dit portfolio vinden, welke voldoet aan hun behoeften en aan de vereisten van hun gebouw, hun klimaat en budget. En dit allemaal samen in één compact design.”

De Sintesis Advantage is leverbaar in drie verschillende rendementsniveaus om enerzijds de bedrijfskosten te minimaliseren en tegelijk een systeem te kunnen leveren dat afgestemd is op de specifieke eisen van de klant. Ongeacht of de wens bestaat voor een hoog rendement in vollastbedrijf, of juist in deellast, of beide. Daarnaast biedt het nieuwe gamma drie verschillende geluidniveaus om het maximale gewenste akoestische comfort te waarborgen.

Dit flexibele ontwerp geeft de gebouweigenaren en de faciliteitsbeheerders de mogelijkheid om de koelmachine of warmtepomp zo te selecteren dat het gewenste rendement en de gewenste geluidniveaus worden gehaald, ongeacht of hun focus op energiebesparingen of op geluidniveau ligt. 

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Trane Sintesis Advantage-serie zijn:

  • Lucht/water koelmachines of omkeerbare warmtepompen met scroll compressor technologie voor duurzaam koelen en verwarmen.
  • Drie rendementsniveaus, tot aan het Sintesis Advantage XE-model, met een Energy Efficiency Ratio (EER) van 3,36 en een European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) van 4,73.
  • Mogelijkheid tot geïntegreerde vrije koeling, om de bedrijfskosten van de koelmachine bij lage omgevingstemperaturen te verminderen.
  • Totale of gedeeltelijke warmteterugwinning om de bij de koeling opgewekte warmte opnieuw te gebruiken. Units met deze kunnen gelijktijdig gekoeld en warm water produceren.
  • Elektronisch geregelde (EC) ventilatormotoren voor een hoger rendement en optimaal luchtdebiet.
  • Geoptimaliseerde uitblaas kokers die dynamische luchtstroom omzetten in statische druk en de luchtweerstand verminderen zonder dat de luchtstroom wordt gehinderd. Lagere snelheden leiden tot een lager energieverbruik, voornamelijk in deellast.
  • Nachtstand instelling, een geluiddempende optie, die zorgt voor een lager geluidniveau tijdens de nachtperiode. Het geluidniveau van de koelmachine wordt gereduceerd en zorgt voor een uitzonderlijk akoestisch comfort, zonder het rendement te beperken in normaal bedrijf.

Alle machines in de Trane Sintesis Advantage portfolio voldoen aan de Europese Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG van het Europees Parlement inzake energiegerelateerde producten (ErP).

Voor meer details over het volledige Trane Sintesis portfolio kunt u de website Trane.com raadplegen.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane

Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en onze merken — waaronder Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane® — werken samen om de kwaliteit en het comfort van het klimaat bij mensen thuis en in gebouwen te verbeteren; de kwaliteit van levensmiddelen en bederfelijke waar tijdens transport te waarborgen; en om industriële productiviteit en rendement te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van 13 miljard dollar die zich inzet voor een duurzame wereld en voor blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van service en onderhoud, beschikbaarheid van onderdelen en geavanceerde regelingen. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.