Trane breidt zijn luchtgekoelde Sintesis Advantage™-portfolio uit met nieuwe zeer efficiënte CXAF-warmtepompen

De nieuwe Sintesis™ Advantage-warmtepompen zijn geschikt voor de seizoensgebonden vraag naar koeling en verwarming met een veelzijdigheid aan configuraties, waarmee uw efficiëntie tot wel 20 procent vergroot kan worden.

Brussel, 13 december 2018 – Trane®, een toonaangevende mondiale leverancier van comfortoplossingen en -diensten, en een merk van Ingersoll Rand, introduceert de CXAF, een nieuwe collectie van zeer efficiënte, grote luchtgekoelde warmtepompen die deel uitmaakt van Trane's Sintesis™ Advantage-portfolio. De nieuwe toestellen kunnen aan de koel-/verwarmingsvraag van middelgrote en grote commerciële gebouwen voldoen en leveren hierbij tevens de beste efficiëntieniveaus in hun klasse.

"Met de ontwikkeling van de CXAF proberen we de luchtgekoelde warmtepomptechnologie betaalbaarder te maken en de elektrificatie van verwarmingsinstallaties verder te helpen, zodat het gebruik van fossiele brandstoffen geminimaliseerd wordt en onze CO2 footprint kleiner wordt", zei Jose La Loggia. vicepresident en algemeen manager van Trane in Europa. "Deze nieuwe warmtepomp past in de innovatiestrategie waarmee wij onze klanten meer duurzame opties en betere efficiëntie bieden, zonder dat hierbij ingeleverd wordt op kwaliteit of betrouwbaarheid."

De nieuwe luchtgekoelde Sintesis Advantage CXAF-warmtepompen zijn nu verkrijgbaar in Europa, met vermogens tussen 280 en 700 kilowatt (kW), met een breder inzetgebied dan onze oudere producten.  De CXAF kan bij temperaturen van tot -15 graden Celsius heet water van 40-45 graden Celsius produceren, zonder dat er extra verwarmingsapparatuur ingezet hoeft te worden. Hierdoor is de CXAF geschikt voor het klimaat in de meeste Europese landen en is het een betrouwbaar en efficiënt alternatief voor gas- of brandstofketels.

Compact, modulair ontwerp gebaseerd op het Sintesis-platform; de omkeerbaarheid van de technologie zorgt ervoor dat de CXAF in de zomer als koeler gebruikt kan worden.  Hierdoor zijn er minder systemen nodig in een gebouw en worden installatie-, onderhouds- en volledige levensduurkosten omlaag gebracht.

De Sintesis Advantage CXAF biedt klanten meer configuratie-opties ten opzicht van oudere producten. Klanten kunnen nu kiezen tussen verschillende ventilator technieken en geluidsarme uitvoeringen, zodat ze de juiste keuze maken afgemeten aan hun situatie als het op kosten, efficiëntie en geluidsniveau aankomt.

De CXAF biedt de laagste energieconsumptie in zijn klasse (Eurovent Class A) qua verwarming en de seizoensgebonden efficiëntie is hoger dan vereist De CXAF Heat (High Efficiency)-versie heeft een geavanceerde warmteterugwinning mogelijkheid. Hierdoor wordt de verwarmingscapaciteit vergroot, terwijl er nagenoeg geen toename is qua energieverbruik. Dit levert een verbetering qua efficiëntie op, zowel in vollast als in deellast (tot wel 20 procent efficiënter dan oudere producten).

Alle machines in de Trane Sintesis Advantage portfolio voldoen aan de Europese Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG van het Europees Parlement inzake energiegerelateerde producten (ERP).

Voor meer details over het volledige Trane Sintesis-portfolio van koelmachines en warmtepompen kunt u de website Trane.eu raadplegen.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is een marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand realiseert wereldwijd een omzet van $14 miljard in duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of naar www.trane.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357