Trane lanceert nieuwe Sintesis™ Advantage CXAF HEat Lucht/water-warmtepompen

Trane®, een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis, introduceert een nieuw model lucht/water-warmtepomp CXAF HEat (High Efficiency) in het succesvolle Sintesis™-platform van grote luchtgekoelde koelmachines met hoge efficiëntie.

De nieuwe CXAF HEat-unit heeft een verwarmingsvermogen tussen 270 en 700 kilowatt (kW) en bevat een geavanceerde warmtewisselaar waarmee het verwarmingsvermogen vergroot wordt, terwijl er nagenoeg geen toename is qua energieverbruik in vergelijking met de SE uitvoering (Standard Efficiency). Tegelijkertijd zijn de efficiëntie bij vollast en SCOP in de verwarmingsmodus verbeterd, terwijl de afmetingen en het geluidsniveau ongewijzigd blijven.

De CXAF kan bij temperaturen tot -15 graden Celsius heet water van 45 graden Celsius leveren, zonder dat er extra verwarmingsapparatuur nodig is. Hierdoor is de CXAF geschikt voor het klimaat in de meeste Europese landen en vormt het een betrouwbaar en efficiënt alternatief voor gas- of brandstofketels.

Sai Srikanth Pinisetti, engineering leader voor Trane Europe : "Het Sintesis CXAF-portfolio is het resultaat van onze visie op de elektrificatie van verwarmingsinstallaties als een manier om het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming te minimaliseren. Dit portfolio vormt een belangrijke bijdrage aan het minimaliseren van de klimaatverandering en het verminderen van de CO2-voetafdruk. Met de nieuwe CXAF HEat in ons portfolio bieden we onze klanten weer een nieuwe optie voor duurzaamheid en betere efficiëntie. Zo wordt bijgedragen aan onze visie om de energie-intensiteit wereldwijd te verminderen."

Trane CXAF-klanten profiteren van:

  • Koelen of verwarmen in één pakket: dankzij de omkeertechnologie zijn de installatie- en exploitatiekosten lager omdat met één unit wordt voldaan aan de zomer- en winterbehoeften.
  • Een werkbereik tot -15 graden Celsius in de verwarmingsmodus en + 52 graden Celsius in de koelmodus, zorgt ervoor dat de unit geschikt is voor comfort- en industriële toepassingen.
  • Groot assortiment configuraties om uit te kiezen, waarbij een laag geluidsniveau met hoog rendement wordt gecombineerd om uw totale kosten te minimaliseren.
  • Keuze uit drie geluidsniveaus om te voldoen aan de vereisten van zelfs de meest geluidsgevoelige omgevingen.
  • Communicatie mogelijk via SmartCom-interface met Lontalk®, BACnet® en Modbus.

De CXAF heeft de laagste energieconsumptie in zijn klasse (Eurovent Class A) qua verwarming en SCOP en overtreft de minimaal wettelijke vereisten. Alle machines in de Trane Sintesis Advantage portfolio voldoen aan de Europese Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG van het Europees Parlement inzake energiegerelateerde producten (ERP).

Voor meer details over het volledige Trane Sintesis-portfolio van koelmachines en warmtepompen kunt u de website Trane.eu raadplegen.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand is toegewijd aan duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of naar www.trane.eu.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357