Nieuwe Trane Sintesis™ Advantage CXAF-lucht/water-warmtepompen, Verbeterde prestaties en breder toepassingsgebied

De nieuwe CXAF-warmtepompen breiden de geografische toepassing van deze hernieuwbare energie-oplossing uit en houden rekening met seizoensgebonden ruimteverwarmingsvereisten van comforttoepassingen

Brussel, 9 februari 2021 - Trane®, een toonaangevende mondiale leverancier van comfortoplossingen en -diensten binnenshuis en een merk van

Trane Technologies, kondigde vandaag zijn vernieuwde portfolio Sintesis™ Advantage-lucht/water-warmtepompen aan dat de vraag naar milieubewuste oplossingen voor seizoensgebonden verwarmings- en verkoelingstoepassingen beantwoordt.

De nieuwe Sintesis™ Advantage CXAF-lucht/water-warmtepompen halen energie uit de omgevingslucht, zonder directe uitstoot van broeikasgassen, en bieden een hernieuwbare energieoplossing voor ruimteverwarmingstoepassingen die van oudsher koolstofintensief zijn. Deze nieuwe lucht/water-warmtepompen zijn geschikt voor de vervanging van boilers voor comforttoepassingen die op fossiele brandstof draaien.

De nieuwe Sintesis™ Advantage CXAF-warmtepompen bieden toonaangevende toepassingsgebieden binnen de markt en garanderen hogere watertemperaturen bij lagere buitentemperaturen dan de eerdere modellen. De nieuwe modellen zijn geoptimaliseerd voor omstandigheden met een gedeeltelijke belasting en bieden een tot wel 10% betere prestatiecoëfficiënt (COP) en een toename van tot wel 15% als het op de seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) aankomt.

Wanneer er ruimtekoeling nodig is, kunnen de nieuwe Sintesis™ Advantage CXAF-warmtepompen gecombineerd worden met een geïntegreerd warmteterugwinningssysteem, waardoor klanten de 'gratis warmte' kunnen hergebruiken in eindtoepassingen met lage temperaturen, zoals het herverwarmen van zwembaden, luchtontvochtiging, maar ook voor gelijktijdige airconditioning.

Jose La Loggia, president van Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika : Bij Trane begint innovatie met ons begrip van de vraag. Verwarming vraagt qua HVAC-energieverbruik verreweg het meeste binnen een gebouw. Meer dan de helft van deze vraag betreft ruimteverwarming voor comfort binnen gebouwen, huizen, fabrieken, scholen en ziekenhuizen. Met de toenemende verstedelijking en het toenemende aantal mensen dat steeds meer tijd binnen doorbrengt, zal deze vraag zeker nog verder groeien. Trane reageert op deze vraag door zich blijvend in te zetten voor de elektrificatie van verwarmingsinstallaties. De nieuwe Sintesis™ Advantage CXAF-warmtepompen verleggen de grenzen van toepassingsgebieden en beantwoorden de vraag van de eigenaren en gebruikers van gebouwen naar hernieuwbare, efficiënte, betrouwbare en flexibele verwarming en verkoeling – zelfs in lage omgevingstemperaturen.

# # #

Over Trane

Trane – van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energie-efficiënte omgevingen binnenshuis voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357