Trane introduceert duurzame luchtgekoelde waterkoelmachine met schroefcompressoren, met verhoogd rendement, en een ongeëvenaarde capaciteit

De nieuwste aanvulling op de Ingersoll Rand EcoWise™-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen door toepassing van nieuwe koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een zeer hoog rendement

Brussel, december 21, 2017 – Trane®, een merk van Ingersoll Rand en wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis, introduceert model RTAF G. Dit model is het nieuwste ontwerp in het Sintesis™-portfolio van luchtgekoelde waterkoelmachines met schroefcompressoren. Dit nieuwe hoogwaardige en milieuvriendelijke verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssysteem (HVAC) biedt commerciële gebouweigenaren in Europa een oplossing voor het bereiken van duurzaamheidsdoelen.

Model RTAF G is leverbaar met een koelcapaciteit tot 1700 kilowatt (kW), geschikt voor de meeste grotere commerciële en industriële toepassingen waar maximale prestaties in een beperkte installatieruimte vereist zijn. Het nieuwe model is een meerwaarde voor klanten die willen overgaan naar een nieuwe generatie koudemiddel, waarbij de capaciteit, de functionaliteit en het rendement van hun systeem behouden wordt of zelfs verbeterd. Dit is mogelijk doordat het nieuwe model gebruik maakt van het koudemiddel R-1234ze, dat GWP-neutraal is.

“Wij laten u graag kennismaken met de Sintesis RTAF G, een aanvulling op ons toonaangevend koelmachineportfolio dat onze klanten veel duurzame keuzes biedt,” aldus Jose La Loggia, vice president en general manager van Trane in Europa. “Bij Trane willen wij altijd blijven vernieuwen door te luisteren naar de behoeften van onze klanten. Zij willen hun duurzaamheidsdoelen realiseren zonder in te leveren op kwaliteit, betrouwbaarheid of prestatie. Daarom blijven we oplossingen zoals dit nieuwste model bieden om bij te dragen aan het behalen van deze doelstellingen.”

Over het Trane Sintesis-portfolio van koelmachineproducten

Het Sintesis-portfolio betreft een reeks luchtgekoelde waterkoelmachines met hoog rendement voor kantoorgebouwen, industriële gebouwen en zorginstellingen. De producten in het portfolio zijn modulair en flexibel zodat kan worden voldaan aan de vraag van Europese klanten bij hun streven naar energierendement en duurzaamheid. Alle Sintesis-koelmachines voldoen aan de Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG van de Europese Unie met betrekking tot energiegerelateerde producten (ErP).

“Trane zet zich er bewust voor in nieuwe systemen en diensten te leveren die klanten keuzes bieden bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen,” aldus Donny Simmons, president Commercial HVAC  voor Ingersoll Rand in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Onze innovatie is in lijn met de klimaatdoelstelling van Ingersoll Rand. Het is ons doel niet alleen onze eigen operationele rendementen te verbeteren, maar ook onze klanten te helpen hun doelstellingen te behalen en deze te overtreffen.”

Sintesis RTAF G maakt deel uit van het Ingersoll Rand EcoWise-productportfolio, ontworpen om de impact op het milieu te verminderen dankzij nieuwe koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een zeer hoog rendement.

Voor meer details over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen kunt u de website Trane.com raadplegen.

Over onze klimaatdoelstelling

Klimaatdoelstelling van Ingersoll Rand
Ingersoll Rand heeft zich als doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen (GHG) van alle producten en activiteiten tegen 2030 significant te hebben verlaagd. In zijn klimaatdoelstelling belooft het bedrijf om:

  • De voetafdruk van koudemiddelen (GHG) vóór 2020 met 50% te verlagen en vóór 2030 alternatieve oplossingen met een lager aandeel in de opwarming van de aarde (GWP) te introduceren in het gehele portfolio;
  • $500 miljoen te investeren in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling in de komende vijf jaar om de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen op lange termijn te financieren; en
  • de uitstoot van broeikasgassen door bedrijfsactiviteiten vóór 2020 te verlagen met 35%.

Tot op heden heeft onze inzet het vermijden van de uitstoot van 6,7 miljoen ton CO2 wereldwijd ondersteund. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van het elektriciteitsgebruik van meer dan 700.000 gezinnen. Om bij te dragen aan de klimaatdoelstelling, lanceerde Ingersoll Rand EcoWise™ een portfolio van een nieuwe generatie producten die ontworpen werden om hun impact op het milieu te verminderen. Dit is mogelijk dankzij koudemiddelen met een lage GWP-waarde en toch een zeer efficiënte werking. In 2030 verwacht het bedrijf haar CO2-voetafdruk te hebben verlaagd met 50 miljoen ton.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane

Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en onze merken — waaronder Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane® — werken samen om de kwaliteit en het comfort van de lucht bij mensen thuis en in gebouwen te verbeteren; levensmiddelen en bederfelijk waar te vervoeren en te beschermen; en industriële productiviteit en rendement te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van 13 miljard dollar die zich inzet voor een wereld van duurzame vooruitgang en blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouw en aanbesteding, onderdelenondersteuning en geavanceerde regeling. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.