Trane introduceert de RTXC, een nieuwe lucht-water-warmtepomp met schroefcompressortechnologie

De Trane RTXC levert de hoogst verkrijgbare verwarmings- en koelingsrendementen, met traploze capaciteitsregeling en betrouwbare prestaties dankzij de Trane-schroefcompressortechnologie

Brussel, 4 mei 2021 - Trane​®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis en een merk van Trane Technologies , introduceerde vandaag de RTXC, de eerste Europese lucht-water-warmtepomp met gepatenteerde schroefcompressortechnologie. De RTXC biedt toonaangevende efficiëntie, de bekende betrouwbaarheid van de schroefcompressor heeft een breed toepassingsgebied, en voldoet aan de eisen voor robuuste en hoogwaardige comfortkoeling en verwarming in heel Europa.

Dankzij de Trane-schroefcompressortechnologie kan de RTXC-warmtepomp zijn capaciteit traploos regelen, wat de stabiliteit van de watertemperatuur aanzienlijk verbetert. De prestaties worden beheerd door de Trane Tracer™ UC800 adaptieve controller, die ervoor zorgt dat de unit blijft werken ondanks de meest uitdagende omstandigheden en gebeurtenissen, wanneer andere units gewoon zouden worden uitgeschakeld.

Kantoorgebouwen, ziekenhuizen, hotels en andere gebouwen die een energiezuinig comfortkoeling- en verwarmingssysteem vereisen, kunnen nu profiteren van de toonaangevende efficiëntie van de Trane RTXC. Met tot 20 procent betere efficiëntie dan concurrerende units en een prestatiecoëfficiënt (COP) van 3,5, biedt de Trane RTXC lagere bedrijfskosten en verlaagt de energie-intensiteit van het gebouw. Een toonaangevend, breed toepassingsgebied en de mogelijkheid om 55 graden Celsius verwarming te leveren bij een omgevingstemperatuur zo laag als wel -10 graden Celsius, maakt de RTXC een ideale oplossing voor comfortverwarmingstoepassingen in heel Europa.

Erik van Oossanen, portfoliomanager bij Trane Europe: Bij Trane blijven we het aantal opties en technologieën voor onze klanten vergroten die kansen creëren om de efficiëntie van hun gebouwen te verhogen. Lucht-water-warmtepompen verplaatsen energie uit de omgevingslucht naar het gebouw, leveren hernieuwbare energie en helpen de energie-intensiteit van gebouwen enorm te verminderen. Met de lancering van de RTXC-lucht-water-warmtepomp, die gebaseerd is op onze beroemde schroefcompressor, zetten we nu weer een stap voorwaarts in die richting.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Trane RTXC-warmtepomp omvatten:

  • Gepatenteerde Trane-schroefcompressor en 380 tot 770 kW continu verwarmings- en koelvermogen.
  • Toonaangevende efficiëntie en een breed toepassingsgebied die warmtepompwerking en warm water tot 55 °C bij een omgevingstemperatuur tot -10 °C bieden.
  • Klasse A in vollastefficiëntie voor koelen en verwarmen
  • Door de lucht opgewekte hernieuwbare technologie met een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met fossiele brandstoftechnologieën
  • Gedeeltelijk warmteterugwinningssysteem, waardoor klanten de 'vrije warmte' kunnen hergebruiken en tegelijkertijd comfortkoeling kunnen leveren.
  • De RTXC lucht-water-warmtepomp zal verkrijgbaar zijn met R134a en R513A.

# # #

Over Trane

Trane – van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energie-efficiënte omgevingen binnenshuis voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357