Trane introduceert Lyra: luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen die energiezuiniger en veelzijdiger zijn

De vierde generatie luchtgekoelde Trane-koelmachines heet Lyra. Deze koelmachines zijn extra energiezuinig en dé oplossing bij een beperkt dakoppervlak of strenge geluidsnormen, zoals in stadscentra of woonwijken. Ook voor geografische gebieden met lage buitenluchttemperaturen zijn ze ideaal.

Brussel, 15 maart, 2018 – Trane®, een merk van Ingersoll Rand en wereldwijd toonaangevend leverancier van comfortoplossingen en -diensten, introduceert Lyra. Dit zijn nieuwe luchtgekoelde koelmachines en omkeerbare warmtepompen voor binnenopstelling.

Lyra is energiezuiniger dan eerdere modellen en heeft een groter toepassingsbereik om zo meer gebouwen van comfort te voorzien. Bovendien is dit systeem geluidsarm en werkzaam bij buitenluchttemperaturen tot -10 °C.

“Gebouweigenaren en managers zijn op zoek naar een hoger rendement, minder geluid en meer flexibiliteit. We blijven dus innoveren om aan deze eisen te voldoen”, aldus Louis Rompré, portfoliomanager bij Trane Europa. “Lyra levert indrukwekkende verbeteringen op het gebied van toepassingsbereik. Het is een veelzijdig systeem dat in allerlei situaties en in meer geografische gebieden te gebruiken is. Het verlaagt het energieverbruik, bespaart kosten en verkleint de ecologische voetafdruk, en dat met de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid van Trane.”

Lyra is een HVAC-systeem voor binnenopstelling. Het wordt aangesloten op de buitenkant van het gebouw via een eenvoudig kanaalsysteem op maat, met geluiddemping zodat het voldoet aan strenge geluidsnormen. Het is geschikt voor gebouwen met een beperkt of oneffen dakoppervlak, of waar toegang tot het dak lastig is. Daardoor is de impact op de bewoners en de buurt minimaal.

Lyra werd ontworpen voor theaters, hotels of kantoorgebouwen in woonwijken, en voor installaties met individuele meteropneming die airconditioning per verdieping vereisen, zoals hoogwaardige appartementsgebouwen. Bovendien zijn de Lyra-units van Trane ook geschikt voor regio's met lagere gemiddelde buitenluchttemperaturen vanwege hun uitgebreidere toepassingsbereik.

De nieuwe Lyra CGCN-koelmachines en omkeerbare CXCN-warmtepompen van Trane vervangen de luchtgekoelde CGCM/CXCM- en CGCL-units. De nieuwe units hebben een energie-efficiëntieverhouding (EER) die 5% beter is dan eerdere modellen. De prestatiecoëfficiënt (COP) is met 10% verbeterd. De nieuwe Lyra-koelmachines zijn ook duurzamer omdat het gebruik van condensorbatterijen met microkanalen ervoor zorgt dat er minder koudemiddel nodig is.

Het Lyra-assortiment van Trane voldoet volledig aan de relevante Europese (EU) Ecodesign Richtlijn, inclusief de EU Verordening van de Commissie 2016/2281 die richtlijn 2009/125/EG toepast.  

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is een marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand realiseert wereldwijd een omzet van $14 miljard in duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of www.trane.com.