Trane Flex2O-koelmachines en -warmtepompen met verhoogde connectiviteit, flexibele regelingen en grotere capaciteiten

De Flex2O watergekoelde koelmachines en water/water warmtepompen zijn nu beschikbaar met een capaciteit tot wel 700 kW vanuit een enkele unit, en met de nieuwe Trane Symbio ™-controller voor meer flexibiliteit, onderhoudsgemak en connectiviteit.

Brussel, 14 april 2021 - Trane​®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfortoplossingen en -services voor binnenshuis en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de nieuwste upgrades aan in de Flex2O-serie van watergekoelde koelmachines met scrollcompressor en water/water warmtepompen. De Flex2O-units, die ontworpen zijn om het hele jaar door comfort en proceskoeling en/of verwarmingsefficiëntie te bieden met een kleine voetafdruk, zijn nu beschikbaar met een capaciteit tot wel 700 kW vanuit een enkele unit. Ook zijn ze voorzien van de nieuwe Trane Symbio™ 800-controller voor gebouwautomatisering en -connectiviteit.

Het compacte, modulaire ontwerp van de Flex2O biedt schaalbaarheid en configuratieflexibiliteit waardoor tot zes units kunnen worden gecombineerd om te voldoen aan de capaciteits- en prestatie-eisen van het gebouw. Met de verhoogde capaciteit door de enkele Flex2O-unit, kunnen gebouweigenaren en vestigingsmanagers de capaciteit van hun systeem nu gemakkelijker aanpassen aan de veranderende vraag naar verwarming en koeling gedurende de levensduur van het gebouw.

De Symbio™ 800-controller biedt meerwaarde door bedrijfseigenaren en onderhoudsmonteurs de optie te geven prestaties op afstand te bewaken, te volgen en te regelen, om koelings- en verwarmingsprocessen op afstand te beheren wanneer ze niet op locatie zijn.  Bij Symbio™ 800, worden de Flex2O-units standaard geleverd met uitgangen voor eenvoudige connectiviteit met gebouwautomatiseringssystemen. Hierdoor kunnen kleinere gebouwen profiteren van de voordelen van connectiviteit en gebruikmaken van uitgebreide diagnosemogelijkheden, waaronder bewaking op afstand en een service-interface die toegankelijk is via standaard webbrowsers.

Louis Rompré, portfoliomanager bij Trane Europe : Verbetering van efficiëntie, prestaties, duurzaamheid, onderhoudsgemak, connectiviteit - bij Trane zijn we continu op zoek naar manieren om onze systemen te verbeteren, zodat onze klanten gemakkelijker kunnen voldoen aan hun behoeften op het gebied van comfort en proceskoeling en -verwarming. De upgrade van ons Flex2O-portfolio is gewoon weer een volgende stap in onze voortdurende innovatie. Binnen onze robuuste schroef-, scroll- en maglev portfolio's bieden we onze klanten de flexibiliteit om de juiste technologie en oplossing voor al hun toepassingen te kiezen – en de mogelijkheid om hun gebouwen beter te laten presteren en klimaatvriendelijker te maken.

De Trane Flex2O water/water-warmtepomp-units voldoen aan de hoogste energie-efficiëntieklasse van Ecodesign, A+++, en dragen bij aan de ecologische en duurzame doelstellingen in stedelijke gebieden door naast een efficiënt alternatief voor traditionele boilers op gas of olie, ook compatibiliteit met geothermische toepassingen te bieden. De compacte Flex2O-units combineren krachtige prestaties met een kleine voetafdruk, zijn bijzonder geschikt voor nieuwe en vervangingsprojecten in alle commerciële en industriële toepassingen in stadscentra en gebouwen met beperkte ruimte en toegang.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Trane Flex2O-reeks omvatten:

 • Groot werkingsgebied voor specifieke ontwerpcriteria van toepassingen zoals in ziekenhuizen, kantoorgebouwen, grotere appartementsgebouwen, magazijnen en industriële toepassingen:
  • Gekoelde watertemperaturen tussen -7 °C en +25 °C
  • Maximale temperatuur van het warme water tot +60 °C
 • Trane Symbio™ 800-controller met:
  • Open standaard protocolcommunicatie en interactie met gebouwbeheercontrollers met generiek Bacnet IP- en Modbus TCP-IP-protocol
  • Betere onderhoudsvriendelijkheid dankzij ingebouwde service-interfaces die toegankelijk zijn via standaard webbrowsers
  • Connectiviteit en externe toegang tot apparatuur, intelligente servicesanalyse, -diagnoses en -rapporten, en software die kan worden geüpgraded voor toekomstige verbeteringen.
 • Geoptimaliseerd voor aansluiting op HVAC-systemen op basis van luchtbehandelingsunits, vloerverwarming, radiatoren of ventilatorconvectoren.
 •  Door het compacte en slimme ontwerp past de unit door deuren en in dienstliften en kan deze met de lange zijde grenzend aan de muur worden geplaatst, waarbij u toch volledige toegang hebt tot belangrijke componenten.

# # #

Over Trane

Trane – van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energie-efficiënte omgevingen binnenshuis voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357