Trane introduceert compacte CITY chillers en warmtepompen met Zero Carbon

Bijna 40% meer rendement bij deellast dan vereist volgens Ecodesign 2021

Brussel, 8 jan. 2019 – Trane®, een merk van Ingersoll Rand en wereldwijd toonaangevend leverancier van comfortoplossingen en -diensten, introduceert CITY. Deze nieuwe serie omvat twee koelmachines en één warmtepomp, alle drie onder de 400 kW.

De compacte CITY-producten geven 38% meer rendement bij deellast dan vereist volgens Ecodesign 2021. Dit betekent dat gebouweigenaren toekomstbestendig kunnen investeren in dit unieke systeem.

CITY-producten zijn ontworpen met een GWP van bijna nul. Vandaar Zero Carbon. Het koudemiddel is R1234ze, bekend om zijn gunstige eigenschappen voor milieu en veiligheid. Bovendien gebruiken CITY-producten hernieuwbare energie, aardwarmte en afvalwater om een ​​verwarmingscapaciteit tot 80 °C te leveren.

Het is de ideale oplossing voor het efficiënt verwarmen en koelen van kleine commerciële gebouwen, industriële faciliteiten en industriële processen, want CITY sluit aan op conventionele verwarmingssystemen én realiseert veilige koeling en verwarming van minder dan 1 GWP. De drie nieuwe producten zijn:

  • Trane CITY Comfort, een koelmachine voor kantoorgebouwen, horeca, datacenters, stadskoeling en -verwarming. Deze chiller kan ook worden gebruikt voor kleine industriële processen (bijvoorbeeld voor levensmiddelen en dranken) en kleinschalige landbouwproductie (bijvoorbeeld wijnmakerijen).
  • Trane CITY Process, een chiller voor proceskoeling, instelbaar tot -12°C. Hij biedt uitzonderlijk efficiënte proceskoeling voor de levensmiddelen- en drankenindustrie en voor magazijnen, koelopslag en ijsbanen.
  • Trane CITY Booster, een water/water-warmtepomp. Hij is ontworpen om warm water van 50 tot 80°C te leveren voor toepassingen als hogetemperatuurverwarming, sanitair warm water, stadsverwarming en warmteterugwinningscascades. Trane CITY Booster haalt energie uit afvalwater of aardwarmte bij 5 tot 30°C.

"Trane CITY-producten voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten op het gebied van een compact formaat, efficiënt comfort en proceskoeling en -verwarming," zegt Jose La Loggia, vicepresident en algemeen directeur van Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "De combinatie van Trane-technologie, het gebruik van hernieuwbare energie en afvalwaterbronnen en een koelmiddel met een GWP van bijna nul leveren ongeëvenaarde bedrijfsprestaties en zijn een duurzame investering voor gebouweigenaren."

Vóór de lancering van CITY werden kleine commerciële gebouwen, industriële faciliteiten en industriële processen bediend met scrollcompressortechnologie. Met CITY kunnen ze nu een combinatie van inverters en schroefcompressortechnologie gebruiken met een koelmiddel met minder dan 1 GWP en een seizoensgebonden efficiencywinst van 28%.

Trane CITY maakt deel uit van het Ingersoll Rand EcoWise-productportfolio, ontworpen om de impact op het milieu te verminderen dankzij nieuwe koudemiddelen met een laag aardopwarmingsvermogen en een zeer hoog rendement. Voor meer details over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen kunt u de website Trane.com raadplegen.

Over de klimaatbeloften van Ingersoll Rand

In 2014 deed Ingersoll Rand publiekelijk de toezegging om de energie-efficiency te verhogen en de broeikasgasemissies (BKG) met betrekking tot haar activiteiten en producten te verminderen.

De klimaatbeloften van het bedrijf omvatten:

  • 50% vermindering van de broeikasgas-koudemiddelvoetafdruk van haar producten tegen 2020 en alternatieven met een lagere GWP in het gehele portfolio tegen 2030;
  • $ 500 miljoen investering in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling voor de financiering van broeikasgasreductie op de lange termijn;
  • 35% reductie van de broeikasgasvoetafdruk van de eigen activiteiten tegen 2020.

De klimaatverplichting van Ingersoll Rand heeft het mogelijk gemaakt om 11 miljoen ton CO2e wereldwijd uit zijn producten te vermijden, ten opzichte van een 2013-baseline. Dat is te vergelijken met de uitstoot door energiegebruik van 1,6 miljoen huishoudens in één jaar. Het bedrijf heeft bovendien de broeikasgasintensiteit van haar activiteiten met 23% verlaagd ten opzichte van de 2013-baseline.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand is toegewijd aan duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of www.trane.eu.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357