Trane introduceert het nieuwste Balance™ verwarmings- en koelsysteem voor energiebesparing en duurzame bedrijfsvoering

Maakt commerciële gebouwen duurzamer dankzij energieterugwinning. Als een van de eerste systemen in zijn categorie voldoet Trane Balance aan de prestatienormen van Eurovent.

Brussel, 22 maart, 2018 – Trane®, een merk van Ingersoll Rand en wereldwijd toonaangevend leverancier van comfortoplossingen en -diensten, introduceert Balance™ CMAC. Dit is een innovatief multipijpsysteem voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) dat gelijktijdig verwarmt en koelt.

Trane Balance kan op meer dan 100 verschillende manieren worden geconfigureerd voor multifunctionele gebouwen. Het is ideaal voor bijvoorbeeld grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen, theaters en hotels waar gelijktijdig verwarming en koeling nodig is in verschillende ruimtes.

Het systeem maakt gebruik van hernieuwbare energie en hergebruikt de energie die tijdens de koeling door de compressor wordt uitgestoten om gebouwen te verwarmen. Bij traditionele systemen zijn ketel en koelmachine gescheiden. Trane Balance daarentegen is een vereenvoudigd multipijpsysteem dat energie terugwint door tegelijk warm en gekoeld water te leveren. Hierdoor is minder vloeroppervlak nodig, zijn investeringskosten en totale bedrijfskosten lager en verbert het de duurzaamheid van de activiteiten voor de eigenaar van het gebouw.

"Met trots introduceren we de nieuwe generatie van Balance. Het systeem biedt een ongeëvenaarde veelzijdigheid en is een van de meest efficiënte technologieën voor gelijktijdige verwarming en koeling", aldus Jose La Loggia, algemeen manager van Trane in Europa. "Het is hoog tijd dat klanten kiezen voor efficiënte systemen die hernieuwbare energiebronnen gebruiken. Milieuvriendelijke systemen zoals de Trane Balance staan garant voor een duurzame werking. Gebouweigenaren kunnen erop vertrouwen dat ze de juiste beslissingen nemen voor hun gebouw.​​"

Bijkomende duurzaamheidsvoordelen komen van het feit dat de energie van de Trane Balance wordt verspreid via water en niet via koudemiddel. Daardoor zijn minder koudemiddelleidingen nodig, wat het risico van lekken beperkt. Ook is Trane Balance als een van de eerste multipijpsystemen op de markt gecertificeerd volgens Eurovent, een vrijwillige industriële prestatienorm die de prestatieniveaus van klimaatregelings- en koelproducten certificeert. Enkele bijkomende voordelen van het Trane Balance-systeem zijn:

  • Elke unit is uitgerust met Tracer™ UC800 met TD7 AdaptiView™, Trane's nieuwste intelligente gebouwregeltechnologie voor betere systeemintelligentie. De Tracer biedt facilitair managers een betere controle over de unit. De regelaar maakt het mogelijk om op afstand met uiteenlopende situaties om te gaan en er doeltreffend op te reageren. Dankzij verschillende voorgeprogrammeerde bedieningsinstellingen is een efficiënte werking verzekerd.
  • Trane Balance is uitgerust met de nieuwe innovatieve scrollcompressortechnologie met intermediaire ontladingsklep (Intermediate Discharge Valve - IDV). Deze technologie verbetert de prestaties en verhoogt het seizoensgebonden energierendement.
  • Innovatieve opties voor configuratie van ventilatoren en compressoren, verbeterde deellastefficiency, groter toepassingsbereik, meer efficiencyniveaus en diverse opties voor geluidspakketten.

De prestaties van units worden getest en gevalideerd in de geavanceerde testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Hier ziet men erop toe dat alle units voldoen aan de regelgeving van Ecodesign. Deze toonaangevende testfaciliteit is gecertificeerd voor het testen van HVAC-producten in overeenstemming met de hoogste industrienormen, zoals bijvoorbeeld EN 14511 en Eurovent.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is een marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand realiseert wereldwijd een omzet van $14 miljard in duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of www.trane.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357