Trane breidt het portfolio watergekoelde koelmachines in de XStream™-serie uit, met een milieuvriendelijk model met een zeer hoog rendement.

Het nieuwe model in de XStream-portfolio , eXcellent, is zeer energiezuinig, en gaat verder dan de huidige F-Gas regelgeving door het gebruik van het koudemiddel R-1234ze dat GWP-neutraal is.

Brussel, 6 april, 2017 - Trane, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van oplossingen en diensten voor binnenshuis comfort en een merk van Ingersoll Rand, biedt eigenaren van commerciële gebouwen in Europa een andere manier om duurzaamheidsdoelen te halen met de introductie van XStream™ eXcellent watergekoelde koelmachines. Dit nieuwe model biedt gebruikers een combinatie van extreme zuinigheid, hoge betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid.

Het nieuwe eXcellent model is onderdeel van het Ingersoll Rand EcoWise™-productportfolio. Deze producten zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen dankzij koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een zeer hoog rendement. Het model is verkrijgbaar met het koudemiddel Honeywell Solstice® ze (R-1234ze heeft een GWP-waarde van minder dan één bij gebruik in dit model).

“Trane blijft werken aan oplossingen die niet alleen voldoen aan, maar zelfs verder gaan dan de huidige efficiëntie- en milieuregelgeving en dat geeft de klant gemoedsrust,“ zei Jose La Loggia, vice-directeur en algemeen manager van Trane in Europa. “Trane levert de meest efficiënte watergekoelde koelmachines die op de markt verkrijgbaar zijn. Onze unieke en innovatieve portfolio van betrouwbare, zeer efficiënte oplossingen biedt onze klanten keus in de modernste technologieën die hen in staat stellen om milieu-en duurzaamheidsdoelen te halen.“

Met een vermogen dat varieert van 290 kW tot 2600 kW is de XStream eXcellent serie geschikt voor essentiële binnenomgevingen zoals data centers, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen of industriële procestoepassingen. Het nieuwe model levert maximale efficiëntie met minimale koudemiddelinhoud, zonder in te leveren op betrouwbaarheid doordat er gebruik is gemaakt van o.a. de volgende innovaties:

  • Hoogrendement warmtewisselaars.
  • Gepatenteerd verdamperontwerp (CHIL) met een kleiner koudemiddelvolume.
  • Olie-vrije hoogtoeren centrifugaal compressoren met magnetische lagers.
  • Twee volledig gescheiden koudemiddel circuits.
  • Trane Adaptive Control™ met gepatenteerde algoritmes en vele diagnostische mogelijkheden.

De introductie van de Trane eXcellent-reeks draagt bij aan de voortdurende inzet van Ingersoll Rand om vóór 2020 het energierendement van haar producten en services te verhogen en de impact ervan op het milieu te verkleinen. De nieuwe machinereeks gaat verder dan de eisen van de huidige F-Gas regelgeving en helpt klanten de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en te besparen op energiekosten. De nieuwe reeks heeft een extreem hoge ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot 9,3 en een EER (Energy Efficiency Rating) tot 6,2. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel Honeywell Solstice® (R-1234ze).

Trane breidt het portfolio watergekoelde koelmachines in de XStream™-serie uit, met een milieuvriendelijk model met een zeer hoog rendement. - 2

Over onze klimaatdoelstelling

Met het oog op een duurzame toekomst heeft Ingersoll Rand zich in september 2014 een klimaatdoel gesteld in de vorm van een stappenplan – uiterlijk in 2030 (met mijlpalen in 2020) moet het energieverbruik aanzienlijk zijn verminderd en moet de impact van onze activiteiten en producten zijn verkleind.

Onze klimaatdoelstelling is een belofte om:

  • De uitstoot van broeikasgassen door koudemiddelen (GHG) vóór 2020 met 50 % te verlagen en vóór 2030 alternatieve oplossingen met een lager aardopwarmingspotentieel (GWP) te introduceren in het gehele portfolio;
  • Vóór 2020 $500 miljoen te investeren in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling naar langetermijnoplossingen voor de reductie van GHG-uitstoot; en
  • De uitstoot van broeikasgassen door bedrijfsactiviteiten vóór 2020 met 35 % te verlagen.

Als gevolg van onze klimaatdoelstelling hebben we tot dusver wereldwijd de uitstoot van 2 miljoen ton CO2e voorkomen. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot voor het elektriciteitsgebruik van meer dan 270.000 huishoudens of het verbranden van meer dan 1 miljard kilo steenkool. In 2030 verwacht het bedrijf haar CO2-voetprint te hebben verkleind met 50 miljoen ton. Bezoek onze website voor meer informatie over de klimaatdoelstelling van Ingersoll Rand.

Andere producten in de EcoWise portfolio zijn o.a. de Trane Series E™ CenTraVac voor Europa en het Midden-Oosten, de Series R™ RTWD-koelmachine en CenTraVac™ centrifugale koelmachines in Noord-Amerika en de Trane Sintesis™ luchtgekoelde waterkoelmachine.

EcoWise-producten voldoen aan de volgende criteria:

  • Ze zijn verkrijgbaar met de nieuwste, milieuvriendelijke koudemiddelen met lagere GWP-waarde.
  • Ze zijn veilig en zuinig in gebruik door het innovatieve ontwerp.

# # #

Over Ingersoll Rand en Trane
Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en onze merken — including Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane® — werken samen om de kwaliteit en het comfort van het klimaat bij mensen thuis en in gebouwen te verbeteren; de kwaliteit van levensmiddelen en bederfelijke waar tijdens transport te waarborgen; en om industriële productiviteit en rendement te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van 13 miljard dollar die zich inzet voor een duurzame wereld en voor blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de leefomgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van service en onderhoud, onderdelen levering en geavanceerde regelsystemen. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.

Over de nieuwe Trane.eu website.

Bezoek de nieuwe Trane website (www.trane.eu) voor snelle toegang tot de verbeterde, Europese landensites. De nieuwe website geeft bezoekers de mogelijkheid snel technische en relevante informatie over Trane HVAC producten en diensten te vinden door middel van één geïntegreerd platform.