Trane breidt de XStream™-serie watergekoelde koelmachines met schroefcompressoren verder uit met de nieuwe RTHF-units

De nieuwe RTHF-units vergroten het XStream-portfolio in koelvermogens tot 3,2 MW, wat het hoogst beschikbare koelvermogen in de markt is, voor een koelmachine met schroefcompressoren. Hierdoor is de XStream RTHF een interessant alternatief voor de centrifugaal koelmachine.

Brussel, 27 april 2017 – Trane, een wereldwijd toonaangevende leverancier van HVAC oplossingen en -services, en een label van Ingersoll Rand, breidt haar XStream™-portfolio watergekoelde koelmachines met schroefcompressor, in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, uit met nieuwe RTHF-units met nog hoger koelvermogen. De nieuwe modellen zijn bedoeld voor gebouweigenaren die op zoek zijn naar een kostenbewust alternatief voor centrifugaal koelmachines, die toegepast worden voor koelinstallaties met een grote koelcapaciteit.


De RTHF-koelmachine breidt de capaciteit van het XStream-portfolio uit tot 3,2 MW, wat hoger is dan welke andere koelmachine met schroefcompressor op de markt. De XStream RTHF is betrouwbaar en heeft een hoge efficiëntie met EER waarden tot 6,3 en ESEER waarden tot 9,3.

Hierdoor is de RTHF de betrouwbare en rendabele oplossing voor kritische installaties en gebouwen zoals datacenters, ziekenhuizen, proceskoeling, grote kantoorgebouwen en districtkoeling.

"Met de nieuwe XStream RTHF-koelmachine biedt Trane haar klanten een unieke oplossing aan met een koelvermogens die tot op vandaag alleen beschikbaar was met de centrifugaal compressor technologie”, aldus Erik van Oossanen, portfolio manager bij Trane. “Vanaf nu beschikken Trane-klanten in dit segment over een alternatief en de RTHF van Trane betekend voor hen een kostenbesparing, die zal bijdragen aan een snellere terugverdientijd, zonder aan energie-efficiëntie, prestaties of betrouwbaarheid in te hoeven leveren.”

Kenmerken van de nieuwe XStream RTHF-koelmachines met schroefcompressoren:

  • Een stabiele werking ook in extreme omstandigheden.
  • Diverse mogelijke toepassingen van comfortkoeling tot proceskoeling bij gekoeldwater/glycol temperaturen tot -12 °C.
  • Twee gescheiden koudemiddelcircuits, nieuw in dit marktsegment waar tot vandaag alleen centrifugaal koelmachines met één circuit leverbaar waren. De uitvoering met twee gescheiden koudemiddel circuits resulteert in een lagere koudemiddelinhoud per circuit, wat de betrouwbaarheid verhoogd.
  • Volledig geschikt voor systemen met variabel waterdebiet, met als resultaat een lager stroomverbruik en een hogere systeemefficiëntie.

Trane Adaptive Control is een geavanceerde en door Trane gepatenteerde regeling die ervoor zorgt dat de koelmachines van Trane ook onder extreme omstandigheden in bedrijf blijven. Deze proactieve regeling zorgt voor de betrouwbaarheid die vereist is bij kritieke toepassingen. Trane heeft tientallen jaren ervaring met de schroefcompressortechnologie en heeft al honderdduizenden compressoren geleverd, die over de hele wereld worden gebruikt.

Alle XStream-koelmachines worden volledig getest en gekeurd in de geavanceerde testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Een computergestuurd testprogramma controleert de sensoren, bedrading, elektrische onderdelen, werking van de microprocessor, communicatie modulen en de werking van het expansieventiel om de hoogste kwaliteit te garanderen.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE: IR) verhoogt de kwaliteit van leven door het creëren van comfortabele, duurzame en efficiënte omgevingen. Onze mensen en onze merken — waaronder Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane® — werken samen om de kwaliteit en het comfort van het klimaat bij mensen thuis en in gebouwen te verbeteren; de kwaliteit van levensmiddelen en bederfelijke waar tijdens transport te waarborgen; en om industriële productiviteit en rendement te vergroten. Wij zijn een mondiale onderneming met een omzet van 13 miljard dollar die zich inzet voor een duurzame wereld en voor blijvende resultaten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerde portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouw en aanbesteding, onderdelenondersteuning en geavanceerde regeling. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.

Over de nieuwe website Trane.eu

Bezoek de nieuwe website van Trane (www.trane.eu) voor een betere toegang tot de verbeterde websites voor de lokale Europese landen. Op deze nieuwe website kunnen bezoekers snel technische en relevante informatie vinden over de HVAC-producten en services van Trane via één geïntegreerd platform.