Trane kondigt Sintesis™ Advantage luchtgekoelde koelmachine met scrollcompressor met R-454B-koudemiddel met laag GWP aan

Trane Sintesis™ Advantage CGAF-modellen zijn nu beschikbaar met R-454B als het koudemiddelalternatief met het laagste GWP voor R-410A

Brussel, 22 jun. 2021 – Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfort- en procesoplossingen en -diensten voor binnenshuis, en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de nieuwste toevoeging aan het portfolio bestaande uit koelmachines met scrollcompressor, warmtepompen, multi-pipe-units en rooftopunits aan, met het R-454B-koudemiddel met laag GWP (Global Warming Potential). De Sintesis™ Advantage CGAF luchtgekoelde koelmachines met R-454B zijn nu verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 150 tot 670 kilowatt (kW). De units leveren tot 5% betere koelingsefficiëntie en een even breed toepassingsgebied in vergelijking met gelijkwaardige modellen met R410A.

Het R-454B-koelmiddel, een niet-ozonafbrekende HFO/HFC[1]-mix, heeft een GWP-niveau van 467, het laagste van de koudemiddelen die momenteel beschikbaar zijn voor scrollcompressortechnologie. R-454B zorgt voor een 76% reductie in directe GWP-impact ten opzichte van R-410A en een 34% reductie in vergelijking met R-32 HFC-koudemiddel. Dit beantwoordt aan de behoefte van klanten naar een duurzame koudemiddeloptie die hun investering toekomstbestendig maakt en de stijgende belastingtarieven voor koelmiddelen in heel Europa verlicht.

"Sinds 2014 ontwerpt Trane producten die werken met koudemiddelen met een ultralaag GWP die verantwoordelijk zijn voor het milieu en goed zijn voor de zaken van onze klanten zonder concessies te doen aan kwaliteit, betrouwbaarheid of prestaties", aldus Louis Rompre, portfoliomanager bij Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Door direct over te stappen van R-410A naar R-454B, blijven we toonaangevend op de markt en bieden we onze klanten de hoogst mogelijke GWP-reductie van alle potentiële vervangingen."

Alle units met het nieuwe R-454B-koudemiddel zullen uitgebreid getest worden in Trane's testfaciliteit die zich in het productie- en designcentrum in Epinal, Frankrijk, bevindt. De faciliteit functioneert als een validatiecentrum voor nieuwe productontwikkeling en maakt de simulatie van alle, zelfs extreme, gebruiksomstandigheden mogelijk die op kunnen treden tijdens de levensduur van HVAC-apparatuur. Tests uitgevoerd in het Trane-testlaboratorium omvatten onder meer het testen van de koelcircuits die het koelmiddel behouden en met de originele vervaardigde samenstelling - voor de beste prestaties gedurende de hele levenscyclus van de unit.

De nieuwe Sintesis Advantage CGAF-modellen met R-454B maken deel uit van het EcoWise™-portfolio van Trane Technologies. Het exclusieve EcoWise™-procutportfolio omvat HVAC- en koelsystemen, en producten en initiatieven die ontworpen zijn om de milieu-impact van Trane Technologies zelf, zijn producten en klanten, te beperken.

Trane introduceert R-454B in het volledige portfolio van scrollcompressoren en zal binnenkort zijn aanbod van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC) met lage en ultralage GWP-koelmiddelen in alle productreeksen voltooien. Afhankelijk van het productportfolio en de compressortechnologie, biedt Trane al units met R-513A, R-514A, R-1234ze en R-1233zd(E). Deze strategie sluit aan bij de duurzaamheidsambities van Trane Technologies voor 2030 en de doelstelling om de CO2-uitstoot van klanten met één gigaton (gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen) te verminderen.

# # #

Over Trane

Trane – door Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energiezuinige binnenomgevingen voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

 

[1] HFO - Hydrofluorolefinen; HFC - Fluorkoolwaterstoffen

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357