Trane organiseert rondetafelgesprek over het ontkolen van onze economie, gebouwen en ruimtes

Toonaangevende Europese organisaties en belanghebbenden uit de openbare sector laten zien hoe verwarming en koeling hen helpen om meer dan 3400 ton aan CO2 te besparen per jaar

Brussel, 18 januari 2021 – Trane®, een merk van mondiale klimaatinnovator Trane Technologies (NYSE: TT), zal een gratis virtueel rondetafelgesprek houden op 20 januari 2021 om 10:30 uur CET dat zal worden bijgewoond door organisaties en belanghebbenden uit de openbare sector die de gemeenschappelijke ambitie hebben om klimaatverandering tegen te gaan. Deelnemers zullen de concrete voordelen bespreken van de ontkoling van verwarming en koeling door middel van elektrificatie en bespreken hoe de energie-efficiëntie van onze steden, gebouwen en ruimtes vergroot kan worden.

In Europa zijn gebouwen verantwoordelijk voor 40 procent van het energieverbruik en 36 procent van de emissies van broeikasgassen, en bijna de helft van de energie die in gebouwen wordt gebruikt, wordt gebruikt voor verwarming en koeling. Tijdens het interactieve rondetafelgesprek dat gepresenteerd wordt door Jose La Loggia, president van Trane voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Thomas Nowak, secretaris-generaal van de European Heat Pump Association, zullen de aanwezigen leren hoe een innovatieve aanpak voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) vier verschillende projecten jaarlijks tot wel 3400 ton aan CO2 laat besparen.

"Over de hele wereld ervaren we een ongeëvenaarde vraag om actie te ondernemen ten behoeve van het milieu." "Hoewel duurzame energie-oplossingen helpen bij het vergroenen van ons wereldwijde elektriciteitssysteem, is het aanpakken van de impact van verwarming en koeling in gebouwen en ruimtes van cruciaal belang voor het tegengaan van klimaatverandering. Met dit evenement willen we de kennis presenteren die vereist is om versneld voortgang te kunnen boeken en de koolstofvoetafdruk van de komende tientallen jaren te beïnvloeden. Onze partners vanuit heel Europa zullen demonstreren hoe zij nu al de uitdaging aangaan en innovatieve oplossingen gebruiken om hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen."

Senior managers, ingenieursteams en vertegenwoordigers van de volgende projecten zullen deelnemen aan het rondetafelevenement:

  • Energy Hub Aalsmeer, Nederland: Warmte inwisselen voor kou. Overtollige warmte van het lokale datacentrum wordt gebruikt als warmtebron voor nabije openbare nutsgebouwen in Aalsmeer.
  • Mater Dei Hospital, Malta: Project voor warmteterugwinning en geïntegreerde aanpak voor HVAC-centrale – sanitair warm water, ontvochtiging en ruimteverwarming met significante vermindering van de traditionele boilerinstallatie in het grootste ziekenhuis in Malta.
  • Excelsior Hotel Rapallo, Italië: Milieuvriendelijk en optimaal klimaatcomfort in ruimtes, conferentieruimtes, spa en groot, verwarmd binnenzwembad – efficiënte aflevering van simultane koeling en verwarming, het hele jaar door, zonder traditionele boilers.
  • Scottish Water Horizons: Het stedelijk verwarmingsnetwerk in de stad Stirling, VK, doet beroep op een geavanceerde combinatie van technologieën om warmte uit afvalwater te halen om koolstofarme energie te leveren.

Tegen 2030, dankzij de efficiënte en duurzame verwarming en koeling zullen de vier projecten meer dan over 34.000 ton aan CO2-uitstoot besparen, en zo bijdragen aan de verplichtingen die Trane Technologies is aangegaan om één gigaton aan koolstofemmissies van klanten te besparen voor 2030 – dit staat gelijk aan de jaarlijkse gecombineerde koolstofuitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Registratie

Het rondetafelgesprek en het vragenuur zullen live gestreamd worden op 20 januari van 10:30 - 12:00 uur CET.

U kunt zich hier  hier  voor dit gratis evenement registreren.

# # #

Over Trane

Trane – door Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energiezuinige binnenomgevingen voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

 

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357