Trane introduceert nieuwe Airfinity™-rooftops met Adaptive Frequency™ Drive

De nieuwe rooftop-luchtwarmtepompen van Trane zijn uitgerust met technologie met variabele snelheid en intelligente regeling om de koel- en verwarmingsoutputs aan te passen aan de behoefte van het gebouw.

Brussel, 16 september 2020 - Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag de nieuwste toevoegingen aan het Airfinity™-portfolio van lucht/lucht-rooftop-warmtepompen aan. De nieuwe units zijn voorzien van Adaptive Frequency™ Drive-compressoren met variabel toerental en zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 20 tot 65 kW, om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine tot middelgrote commerciële of industriële gebouwen.

Dankzij de Adaptive Frequency™ Drive-technologie leveren de units een verbeterde efficiëntie bij deellast, met een SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio; seizoensgebonden energierendementsverhouding) tot 5,57 kW/kW en een SCOP (Seasonal Coefficient of Performance; seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt) tot 3,38 kW/kW. Alle modellen overtreffen de eisen van de Ecodesign-richtlijn Tier 2 (2021). De units passen zich naadloos aan de behoefte van het gebouw aan en garanderen een lager energieverbruik, een strakkere temperatuurregeling en meer comfort voor de gebruikers. De rooftopunits zijn ook geschikt voor opslagruimten en magazijnen en zorgen voor een stabiel binnenklimaat.

Om de duurzaamheid van de gebouwen nog verder te verhogen, worden Trane Airfinity™-rooftops geleverd met extra energiebesparende functies zoals instelbaar luchtdebiet met ventilatoren met variabele snelheid, vrije koeling en warmteterugwinning. Door de compatibiliteit met het Trane Tracer Concierge™-gebouwbeheersysteem kunnen faciliteitsmanagers meerdere rooftops op afstand beheren met behulp van een tablet of smartphone, waarbij het comfortniveau wordt aangepast aan de werkelijke behoeften van het gebouw.

Dominique Silva, productmanager bij Trane Europe: Door de toenemende verstedelijking en het groeiend aantal mensen dat meer tijd binnenshuis doorbrengt, worden klimaatbeheersing en luchtkwaliteit steeds belangrijker. Door hun compacte ontwerp en multifunctionele mogelijkheden zijn rooftopunits bijzonder geschikt voor gebouwen in stedelijke gebieden, waar de ruimte doorgaans beperkt is. Met deze nieuwe toevoegingen aan het portfolio breidt Trane het assortiment uit tot 20 kW, waardoor gebouweigenaren nu nog meer keuze en flexibiliteit krijgen. We bieden nu een serie van units tot 300 kW met dezelfde controller die bovendien kunnen samenwerken.

Het Airfinity™-portfolio bevat outdoor plug-and-play-, alles-in-één-units voor koeling, verwarming en ventilatie, ontworpen om installateurs tijd te besparen en de initiële en doorlopende onderhoudskosten te verlagen. De prestaties van de units werden zorgvuldig getest en gevalideerd in de ultramoderne testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Deze toonaangevende testfaciliteit is gecertificeerd voor het testen van HVAC-producten in overeenstemming met de hoogste industrienormen, zoals EN 14511 en Eurovent.

Enkele belangrijke kenmerken van de Trane Airfinity™-rooftopunits met Adaptive Frequency™ Drive:

  • Een verwarmings- en koelvermogen van 20 tot 65 kW
  • Een luchtstroombereik van 3.860 tot 12.000 kubieke meter/uur
  • Overtreft de Ecodesign Tier 2-drempels die in juli 2021 van kracht worden
  • Vrije koeling in de zomer en optie voor warmteterugwinning voor meer efficiëntie en duurzame bedrijfsvoering
  • Warmtepompwerking tot min 10 graden Celsius in de buitenlucht en hybride modus met behulp van een supplementair verwarmingselement voor koudere klimaten
  • Geen energieverbruik van extra leidingsystemen en pompnetwerken.


Trane Airfinity™ sluit aan bij de duurzaamheidsambities van Trane Technologies voor 2030 en de doelstelling om de CO2-uitstoot van klanten met één gigaton (gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen) te verminderen.

Raadpleeg www.Trane.eu voor meer informatie over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen.

# # #

Over Trane

Trane – door Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energiezuinige binnenomgevingen voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357