Trane introduceert Exergy Series-warmtepompen, met tot 120 graden Celsius verwarmingscapaciteit

De nieuwe warmtepompen van de Exergy Series extraheren en recupereren doorgaans verspilde energie en leveren hoogrenderende verwarming voor industriële processen, gebouwen en stadsverwarmingsnetwerken.

Brussel, 15 december 2021 - Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen en diensten voor binnencomfort en een merk van Trane Technologies, gaat verder op het pad van 'elektrificatie van verwarming' en heeft vandaag zijn portfolio met verwarmingsoplossingen uitgebreid met nieuwe Trane Exergy Series-warmtepompen. De units uit de Exergy Series leveren een verwarmingscapaciteit tot 120 graden Celsius en kunnen olie- en gasboilers vervangen in industriële processen, gebouwen en stadsverwarmingstoepassingen.

De Exergy-warmtepompen van Trane leveren de hoogste gegenereerde warmtetemperatuur op de markt en kunnen energie uit natuurlijk water halen, maar ook uit afvalwater of industriële processen, met een temperatuurbereik tussen -20 graden Celsius en +45 graden Celsius. Dit geeft klanten de operationele flexibiliteit en verbreedt het toepassingsgebied, waar deze energie kan worden teruggewonnen, geëxtraheerd en gebruikt als bron voor efficiënte en milieuverantwoorde verwarming.

De nieuwe Trane Exergy Series-warmtepompen worden vervaardigd in samenwerking met Oilon, een Fins energie- en cleantechbedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in het opwekken van warmte voor particuliere woningen, grote woongebouwen, stadsverwarmingsnetwerken en voor een verscheidenheid aan industriële processen.

Jose La Loggia, president van Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, "Bij Trane is het verminderen van de energie-intensiteit het leidende principe bij alles wat we doen. Duurzame elektrificatie van verwarming en koeling brengt ons een stap dichter bij het succesvol veranderen van de industrie en het verbeteren van de luchtkwaliteit in en rond de Europese steden. Ons doel is om impact te maken en vandaag bevorderen we opnieuw de elektrificatie van conventionele verwarmingssystemen met onze samenwerking met Oilon. Door het Trane breiden met de nieuwe Exergy Series, bieden we onze klanten in Europa nu de mogelijkheid om te kiezen uit het breedste assortiment duurzame verwarmingsoplossingen op de markt."

Erik van Oossanen, portfoliomanager bij Trane Europe, "Gemeenschappen, gebouwen en industrie genereren enorme hoeveelheden restwarmte die waardevolle energie bevat.  Met de Exergy-warmtepomp van Trane krijgen onze klanten die hun ecologische voetafdruk en bedrijfskosten willen verkleinen, nieuwe mogelijkheden om deze overtollige energie te extraheren en opnieuw te gebruiken voor schone en energiezuinige verwarming in traditioneel koolstofintensieve toepassingen."

De nieuwe Trane Exergy Series-warmtepompen zijn verkrijgbaar in capaciteiten tussen 30 en 2000 kW en beschikken over het koelmiddel dat vrijwel niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde (laag Global Warming Potential (GWP)), R-1234ze. De technologie biedt een tot 400% hoger rendement in vergelijking met de meeste ketelsystemen op fossiele brandstof en is ontworpen om:

  • Restwarmte terug te winnen bij koelinstallaties om warm water te genereren en waardevolle primaire energie te vervangen
  • Warmte terug te winnen uit gemeentelijk of industrieel afvalwater, dat vervolgens kan worden gebruikt in industriële processen of kan worden afgevoerd naar het stadsverwarmingsnet.
  • Aardwarmte-energie te gebruiken voor verwarming, ter vervanging van externe warmtebronnen
  • Warmte van verdampers, koeltorens, drogers enz. te benutten, die bij industriële processen vaak in het milieu terechtkomt, en verwarmingsenergie te produceren voor industriële processen
  • Samen met een buitenkoelunit warmte uit de buitenlucht te halen en deze te gebruiken voor het verwarmen van ruimtes, het produceren van warm water, etc.

Elektrische oplossingen bieden voor elektrificatie van verwarming maakt deel uit van Trane's en Trane Technologies' algemene aanpak om koolstofemissies in industrieën en markten die zij bedienen, te verminderen. Het helpt de duurzaamheidsverplichtingen voor 2030 te bevorderen, inclusief de Gigaton Challenge om de uitstoot van broeikasgassen door klanten met 1 miljard ton te verminderen.

Raadpleeg www.Trane.eu voor meer informatie over het volledige portfolio van door Trane aangeboden oplossingen.

# # #

 

Over Trane

Trane – door Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energiezuinige binnenomgevingen voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

TraneEurope-Blog_template2_2021.jpg

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357