Trane introduceert Wellsphere™, een nieuw portfolio van oplossingen voor de kwaliteit van het binnenklimaat en welzijn binnen gebouwen

Producten en diensten in het Wellshpere™-portfolio bieden een holistische benadering voor het optimaliseren van de binnenklimaatkwaliteit van een gebouw

Brussel, 1 September 2021 – Trane®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen en services voor binnencomfort en een merk van Trane Technologies, introduceert Wellsphere™, het nieuwe portfolio van producten en services die gericht zijn op het welzijn en de efficiëntie van gebouwen met een holistische benadering voor het optimaliseren van de kwaliteit van het binnenklimaat van gebouwen (indoor environmental quality - IEQ).

Wellsphere combineert de ongeëvenaarde expertise van Trane met een innovatief portfolio van producten en services om op maat gemaakte oplossingen te bieden die zijn afgestemd op het gebouw, de activiteiten en de gebruikers. Trane Wellsphere richt zich op de twee belangrijkste elementen van IEQ: binnenluchtkwaliteit (IAQ) en thermisch comfort, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het welzijn van de bewoners, terwijl tegelijkertijd energie-efficiëntie en andere zakelijke realiteiten in evenwicht worden gehouden.

"De COVID-19-pandemie onthulde hoe, in de toekomst, het aanpakken van de gezondheid en het welzijn van de bewoners een essentieel onderdeel zal zijn van de waardepropositie van elk gebouw. Mensen zijn zich scherper bewust van de omgeving om hen heen en eigenaren van gebouwen moeten zich richten op het welzijn van gebruikers op manieren die waarschijnlijk nog nooit eerder zijn overwogen.", aldus Guido De Sanctis, service business leader bij Trane Europa. "Terwijl eigenaren van gebouwen de behoeften van hun bewoners heroverwegen, biedt Trane Wellsphere hen een holistische set hulpmiddelen om binnenruimten te verbeteren zonder negatieve gevolgen voor de energie-efficiëntie, het milieu en de bedrijfskosten. Terwijl we allemaal proberen het binnenklimaat te verbeteren, moeten we ervoor zorgen dat we het buitenmilieu niet negatief beïnvloeden."

Om eigenaren van gebouwen, professionals, aannemers en technici te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen en investeringen voor het binnenklimaat, biedt Wellsphere een reeks uitgebreide IEQ-oplossingen:

·        Beoordeling – een op feiten gebaseerde, gegevensgestuurde analyse van de IAQ van gebouwen, gericht op de belangrijkste bijdragen aan de luchtkwaliteit – ventilatie van het gebouw, vochtigheidsregeling, filtratie en schone lucht. Beoordelingsprocesresultaten met aanbevelingen en bruikbare strategieën voor verbeteringen om te voldoen aan de nieuwste sector-aanbevelingen voor het bedienen van HVAC-systemen.

·        Verbetering – vaste of huuroplossingen voor kleine en grote ruimtes, op basis van de Beoordelingsbevindingen en gebouwdoelstellingen. Dit omvat:

o   Technologie voor lucht- en oppervlaktereiniging in ruimtes – Synexis® Droge waterstofperoxide- (DHP™) en AirXPro-luchtreinigers.

o   Speciale Trane-oplossingen voor luchtreiniging binnen fabrieken, waaronder HEPA-filtratie, kiemdodend ultraviolet licht en een fotokatalytisch oxidatieproces, evenals aangepaste, modulaire producten om te voldoen aan de specifieke IAQ-behoeften van gebouwen.

o   Trane-verseluchttoevoersystemen inclusief luchtbehandelingskasten, warmtepompen en Airfinity-rooftopsystemen.

·        Toezicht houden – Trane integreert gebouwbesturingen, zelfstandige IoT-technologieën en een reeks services die realtime gegevens, analyses en bruikbare inzichten opleveren om een geoptimaliseerde IEQ te behouden. Toezicht houden biedt inzicht in de IAQ van het gebouw, inclusief:verontreinigende stoffen in de lucht zoals fijnstof Vluchtige organische stoffen of Koolmonoxide en kooldioxide (CO en CO2).

Met Trane Connected Services, analyseren de gebouwprofessionals en energie-technici van Trane gegevens en gedrag van apparatuur in de context van het gehele systeem, en kansen voor ontwikkeling.

"Trane omarmt altijd al de filosofie dat elk gebouw uniek is en een individuele benadering verdient; er is niet één oplossing die voldoet aan de behoeften van elke ruimte", aldus De Sanctis. "Trane-technici ontwikkelingen op maat gemaakte oplossingen op basis van de unieke behoeften van een gebouw. Of ze nu kiezen voor een vaste of huuroplossing, met Wellsphere kunnen eigenaren en beheerders van gebouwen een weloverwogen keuze maken en investeren in verbeteringen die het beste resultaat opleveren voor de gebruikers en het grootste rendement voor de beheerders."

Ga voor meer informatie over Trane Wellsphere en het complete Trane-portfolio aan oplossingen naar: www.Trane.eu.

Voor meer informatie over het Trane Technologies-perspectief op de kwaliteit van het binnenklimaat (IEQ) van gebouwen, kunt u de volgende bronnen raadplegen:

  • Center for Healthy & Efficient Spaces (CHES) – roept toonaangevende interne en externe experts samen om beleid, strategieën en oplossingen met betrekking tot het binnenklimaat (IEQ) van gebouwen verder te helpen; zij creëren een roadmap voor robuustere en duurzamere gemeenschappen en ruimtes.  
  • IEQ At-a-Glance - een overzicht van één pagina over de kwaliteit van binnenklimaat
  • Understanding IEQ Primer - een uitgebreide handleiding die de kernelementen van de kwaliteit van IEQ van gebouwen uitlegt, hoe dit anders is in verschillende ruimtes, en hoe Trane Technologies en onze bedrijven een holistische aanpak gebruiken om dit te verbeteren.
  • Healthy Spaces with Trane Technologies Podcast - een serie gesprekken met experts die de uitgebreide wereld van binnenruimtes bespreken, van binnenuit.
  • # # #
 

Over Trane

Trane – door Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energiezuinige binnenomgevingen voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357