Trane introduceert nieuwe XStream™ RTHF G

 Nieuwe hoogpresterende en klimaatvriendelijke watergekoelde schroefkoelmachines nu verkrijgbaar in Europa

Brussels, 16 augustus 2018 – Trane®, toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen en services voor indoorcomfort en onderdeel van Ingersoll Rand, introduceert de RTHF G, de nieuwste toevoeging in het XStream™-programma van watergekoelde schroefkoelmachines. Het nieuwe design, nu beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, maakt deel uit van de EcoWise™-productenportfolio van Ingersoll Rand, werd ontworpen om de impact op het milieu te verminderen met GWP-koudemiddelen van de volgende generatie (low-global warming potential) en een hoogwaardige rendementswerking.

Het nieuwe ontwerp biedt klanten een alternatieve, kosteneffectieve optie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, omdat de units werken met R-1234ze, een koudemiddel met een GWP van bijna nul. Dit maakt de Trane RTHF G-units op dit moment uniek op de markt omdat ze de enige koelmachines in dit capaciteitsbereik zijn met een koudemiddel met een GWP van bijna nul, een hoog seizoensgebonden rendement, een lage installatievoetafdruk en een stabiele deellastregeling onder alle omstandigheden.

"RTHF G-units komen tegemoet aan de behoeften van gebouweigenaren die hun bedrijfsvoering duurzamer willen maken en tegelijkertijd de capaciteit, efficiëntie en betrouwbaarheid van hun installatie willen behouden of verbeteren met cruciale, grote koelinstallaties", zegt Jose La Loggia, vicepresident en algemeen directeur van Trane in Europa. "We zijn er trots op om klanten nieuwe duurzame opties te kunnen bieden zonder in te boeten op kwaliteit, betrouwbaarheid of prestaties. Onze innovaties zijn in lijn met Ingersoll Rand's betrokkenheid bij milieu en klimaat en klanten producten te bieden die hen helpen hun duurzame doelstellingen te behalen en te overtreffen".

De nieuwe units beschikken over de grootste schroefcompressoren op de markt, die in een dubbel circuit worden gebruikt en een unieke capaciteit tot 2700 kilowatt (kW) leveren. Hiermee vormen ze een voordeel voor de meeste commerciële en industriële koeltoepassingen die binnen een beperkte installatieruimte maximale prestaties en duurzaamheid vereisen. Het ontwerp van de XStream RTHF G biedt betrouwbare, hoge rendementsprestaties met maximaal 6,5 Energy Efficiency Ratio (EER) en tot 9,5 European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) met variabele snelheid

De belangrijkste onderscheidende kenmerken van de nieuwe XStream RTHF G-schroefkoelmachines zijn:

  • Configuratie met twee circuits in een marktsegment dat alleen centrifugale koelmachines met een enkel circuit kan gebruiken. De uitvoering met twee gescheiden koudemiddel circuits resulteert in een lagere koudemiddelinhoud per circuit, wat de betrouwbaarheid verhoogd.
  • Serieel tegenstroomontwerp dat compatibel is met een variabel primair debiet dat voor het eerste gebruik in een koelmachine met schroefcompressor wordt gebruikt en een grotere efficiëntie mogelijk maakt.

Voor meer details over het volledige portfolio van door Trane geboden oplossingen kunt u de website Trane.com raadplegen.


Over de klimaatverplichting van Ingersoll Rand

In 2014 zegde Ingersoll Rand publiekelijk toe om de energie-efficiëntie te verhogen en de broeikasgasemissies (BKG) met betrekking tot haar activiteiten en producten te verminderen. De klimaatverplichtingen van het bedrijf omvatten:

  • 50% vermindering van de broeikasgasvoetafdruk van haar producten tegen 2020 en alternatieven met een lagere GWP in het gehele portfolio tegen 2030;
  • $ 500 miljoen investering in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling voor de financiering van broeikasgasreductie op de lange termijn
  • 35% reductie van de broeikasgasvoetafdruk van de eigen activiteiten tegen 2020

De klimaatverplichting van Ingersoll Rand heeft het mogelijk gemaakt om 11 miljoen ton CO2 wereldwijd uit zijn producten te vermijden, vergeleken met de 2013-baseline, gelijk aan de uitstoot die 1,6 miljoen huishoudens gedurende één jaar aan energie gebruiken. Het bedrijf heeft ook de broeikasgasintensiteit van haar activiteiten met 23% verlaagd in vergelijking met een basislijn van 2013.

# # #

Over Ingersoll Rand

Ingersoll Rand (NYSE:IR) is een marktleider op het gebied van de ontwikkeling en handhaving van veilige, comfortabele en energiebesparende omgevingen in commerciële gebouwen, woningen en industriële processen. Onze mensen en merken, zoals Club Car®, Ingersoll Rand®, Thermo King® en Trane®, werken samen om de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen te verbeteren, voedingsmiddelen en bederfelijke producten te vervoeren en beschermen, woningen en bedrijfspanden te beveiligen, en de industriële productiviteit en efficiëntie te vergroten. De oplossingen van Trane verbeteren de omgeving in gebouwen met een gevarieerd portfolio van energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en airconditioning, dienstverlening op het gebied van bouwen en aannemen, ondersteuning met onderdelen en geavanceerde regeling. Ingersoll Rand realiseert wereldwijd een omzet van $14 miljard in duurzame bedrijfsvoering, zowel intern als voor al onze afnemers. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of naar www.trane.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357