Trane vernieuwt zijn gehele portfolio scrollcompressors met R-454B-koudemiddel met lage GWP-waarde

Trane Conquest, nu beschikbaar in Europa, is de eerste unit in Trane's portfolio van rooftopunits, koelmachines en warmtepompen die met het koudemiddel met lage GWP-waarde (Global Warming Potential) is uitgerust. Dit nieuwe middel vervangt het oude koudemiddel R-410A

Brussel, 16 feb 2021 – Trane®, een wereldwijd toonaangevende leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis, en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag aan dat het gebruik zal maken van het R-454B-koudemiddel met lage GWP-waarde (Global Warming Potential) voor zijn gehele portfolio aan scrollcompressorkoelmachines, warmtepompen, multi-pipe-units en rooftopunits, als een milieuvriendelijke vervanging van het R-410A-koudemiddel. De Conquest CGAX-koelmachines en CXAX-warmtepompen voor comfort- en procestoepassingen zijn nu beschikbaar in Europa, en zijn de eerste van de aanstaande Trane-units die gebruik zullen maken van het nieuwe koudemiddel met lage GWP-waarde.

R-454B heeft een GWP-waarde van 466, een van de laagste scores onder de koudemiddelen die vandaag de dag beschikbaar zijn voor scrollcompressortechnologie. Het biedt verbeterde energie-efficiëntie met bijpassende eigenschappen, en biedt een vermindering van 76% in de directe GWP-impact ten opzichte van R-410A en een 30% vermindering ten opzichte van R-32. Het beantwoordt de behoefte van klanten om hun investering toekomstbestendig te maken nu er steeds hogere belastingtarieven worden toegepast op koudemiddelen in Europa.

"Trane's belofte is altijd geweest om het juiste koudemiddel in het juiste product op het juiste moment aan te bieden. Trane biedt klanten een alomvattende, milieuvriendelijke oplossing die verantwoordelijk omgaat met het milieu en goed is voor de zakelijke activiteiten van die klanten", zei Jose La Loggia, president van Trane in Europe, het Midden-Oosten en Afrika. "Trane begon in 2014 HVAC-systemen aan te bieden met koudemiddelen met lage en ultra-lage GWP-waarden. Onze producten voldoen aan de duurzaamheidsvereisten van klanten zonder dat er ingeboet wordt aan kwaliteit, betrouwbaarheid of prestaties. Vandaag is de Conquest het beginpunt van een nieuwe reis. We zullen verdergaan met het lanceren van nieuwe producten in ons portfolio scrollcompressors, en door direct de overgang te maken van R-410A naar R-454B bieden we onze klanten de grootst mogelijke GWP-vermindering van alle potentiële vervangers."

Met de introductie van R-454B in het gehele scrollcompressorportfolio, biedt Trane nu verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen (HVAC) met koudemiddelen met lage en ultra-lage GWP-waarden in alle productreeksen. Afhankelijk van het productportfolio en de compressortechnologie, biedt Trane units met R-513A, R-514A, R-1234ze en R-1233zd (E). Deze strategie is in lijn met de duurzaamheidsverplichtingen die aangegaan zijn door Trane Technologies en de belofte om de CO2-uitstoot van onze klanten met één gigaton te verminderen – dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van Italië, Frankrijk en het VK samen.

De nieuwe Conquest CGAX- en CXAX-modellen met R-454B maken deel uit van het EcoWise™-portfolio van Trane Technologies. Het exclusieve EcoWise™-portfolio omvat HVAC- en koelsystemen, en producten en initiatieven die ontworpen zijn om de milieu-impact van Trane Technologies zelf, zijn producten en klanten te beperken.

Alle units met het nieuwe R-454B-koudemiddel zullen getest worden in Trane's testfaciliteit die zich in het productie- en designcentrum in Epinal, Frankrijk, bevindt. De faciliteit functioneert als een validatiecentrum voor nieuwe productontwikkeling en maakt de simulatie van alle, zelfs extreme, gebruiksomstandigheden mogelijk die op kunnen treden tijdens de levensduur van HVAC-apparatuur. Tests die uitgevoerd worden in Trane's testlab verifiëren de prestaties en voorzien klanten van de zekerheid dat de units ontworpen zijn om te voldoen aan de strengste betrouwbaarheids- en kwaliteitseisen binnen de sector.

# # #

Over Trane

Trane – van Trane Technologies (NYSE: TT), een wereldwijde klimaatinnovator – creëert comfortabele, energie-efficiënte omgevingen binnenshuis voor commerciële en residentiële toepassingen. Ga voor meer informatie naar www.trane.eu of www.tranetechnologies.com

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357