Veelgestelde vragen naamswijziging

Veelgestelde vragen naamswijziging

De meest gestelde vragen over de naamswijziging van Trane hebben wij voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder, neemt u hiervoor contact op middels het contactformulier

Kunt u aangeven wat er exact nu veranderd is? 

Het betreft hier slechts een naamswijziging na een fusie met een ander bedrijf van Ingersoll-Rand binnen Nederland. Trane Airconditioning BV is de ontvangende rechtspersoon binnen de fusie. Na de fusie wordt de naam van Trane Airconditioning BV gewijzigd naar Ingersoll-Rand Netherlands BV. Wij wijzen er met nadruk op dat Trane al vele jaren onderdeel uit maakt van de Ingersoll-Rand groep en er dus geen inhoudelijke wijzigingen optreden voor onze klanten en leveranciers.

Ik zie dat het kamer van koophandel en BTW nummer niet zijn gewijzigd. Als ik het goed lees/begrijp is er alleen sprake van een naamswijziging en geen entiteitswijziging? 

Inderdaad het KvK en BTW nummer wijzigen niet. Het betreft slechts een naamswijziging van onze onderneming.

Blijven de ontvangen certificeringen van Trane en aansprakelijkheidsverzekering geldig of zijn er nu meer van toepassing?

Alle certificeringen blijven geldig evenals de aansprakelijkheidsverzekering. Het betreft hier slechts een naamswijziging na een fusie met een ander bedrijf van Ingersoll-Rand binnen Nederland. Trane Airconditioning BV is de ontvangende rechtspersoon binnen de fusie. Na de fusie wordt de naam van Trane Airconditioning BV gewijzigd naar Ingersoll-Rand Netherlands BV. Wij wijzen er met nadruk op dat Trane al vele jaren volledig onderdeel uit maakt van de Ingersoll-Rand groep.

Blijven de prijsafspraken hetzelfde en van toepassing? 

Prijsafspraken worden door de naamswijziging niet beïnvloed.

Heeft U ook de nieuwe gegevens van de G-rekening (geblokkeerde bankrekening voor betaling belasting en sociale premies) voor ons?

Wij wijzigen inderdaad de G-rekening. De nieuwe G-rekening is: NL84DEUT0993000002

Indien er aanpassingen gerealiseerd dienen te gaan worden dan is het zeer waarschijnlijk dat we dit intern niet voor 1 oktober 2015 gereed hebben. Kunnen er dan eventuele orders u dan nog steeds op de wijze voor 1 oktober 2015 aan u kenbaar maken? Komen er dan geen factuurproblemen, zoals mogelijke wijziging van het BTW-nummer?

Wij zullen orders op de oude naam accepteren maar zullen contact met U opnemen om te verzoeken de naam zsm in uw systemen aan te passen. Onze facturatie naar klanten zal vanaf 1 oktober de nieuwe naam bevatten. Ons huidige BTW nummer blijft ongewijzigd.

In het schrijven dat U ons gestuurd heeft ontbreekt voor ons nog het facturatie- emailadres. Blijft dit: financenl@trane.com of is dit emailadres ook gewijzigd?

Dit blijft ongewijzigd en is geschikt voor facturen in pdf formaat.

Kunt u voor de zekerheid de bankrekeningnummer nog een keer telefonisch bevestigen?

U kunt contact opnemen met onze finance afdeling via 035 603 93 00

Contact

Trane Nederland

Nieuwegracht 22, Soest

035 603 93 00

infonl@trane.com