Toppotentieel

Verken energie-efficiëntie

 

Trane werkt samen met eigenaars en beheerders om te zorgen voor gebouwen met een buitengewoon energierendement en een maximale return on investment.

Iedereen heeft profijt van gebouwen met een hoger energierendement; van de eigenaar en de beheerders tot degenen die er leven en werken. Het proces van het bewaken, controleren en opslaan van het energieverbruik van gebouwen ontwikkelt zich wereldwijd razendsnel en wordt steeds complexer. Eigenaren en beheerders van gebouwen kunnen onzeker zijn over de beste manieren om deze ontwikkeling bij te houden.

Trane schept duidelijkheid in deze complexe wereld en gidst klanten door het energiebeheersproces. We werken met ze samen om zelfs de meeste ambitieuze energierendementsdoelen voor gebouwen te bereiken, met minimale bedrijfskosten.

Hiervoor moet het doel van het gebouw worden onderzocht en de energie-initiatieven ervan worden gedefinieerd. Vervolgens koppelen we deze initiatieven, in volgorde van belangrijkheid, aan de strategische en financiële doelen van klanten.

Trane combineert vervolgens een breed scala aan systemen en services om klanten een gecombineerde zakelijke en technische oplossing aan te bieden. Ten slotte werken we, gebruikmakend van onze ongeëvenaarde kennis en assortiment, samen met onze klanten om de resultaten vast te leggen en er zeker van te zijn dat hun missie wordt bereikt — nu, en gedurende de levenscyclus van hun gebouwen met hoog energierendement.

Baxter Manufacturing Facility in Sabiñanigo verlaagt zijn energiegebruik en verbetert het comfort.
Trane en het wereldwijd en gediversifieerd actief zijnde bedrijf in de gezondheidssector, Baxter, hebben samen energiebesparende aanpassingen uitgevoerd aan de infrastructuur van de Spaanse productiefaciliteit van Baxter, waarvan wordt verwacht dat ze het energieverbruik met gemiddeld 35 procent per jaar zullen verminderen. De systemen en oplossingen voor een hoger energierendement helpen de fabriek ook om de jaarlijkse koolstofuitstoot met ongeveer 450.000 kilogram koolstofdioxide (CO2) te verlagen, wat gelijk staat aan het planten van 2.260 bomen per jaar. Het geüpgraded koeling- en airconditioningsysteem heeft drie nieuwe Trane RTAD-koelinstallaties, variabele frequentieaandrijvingen en statische en dynamische hydrolische balans, een droge koelmachine, warmtewisselaars en andere energie-efficiënte oplossingen.

Trane bekroont toonaangevende scheermesjesfabrikant met de Energie Efficiency Leader Award
Gillette
en Trane hebben energiebesparende infrastructuuraanpassingen aan de scheermesproductie-, verpakkings- en opslagfaciliteit in Łódź in Polen uitgevoerd, waardoor het energieverbruik significant is verminderd en de uptime en betrouwbaarheid zijn vergroot. De aanpassingen zorgden ook voor een veiligere, comfortabelere en productievere omgeving voor de werknemers in het bedrijf. Naast de hoofdsysteemupgrades werden de efficiëntieverbeteringen ook mogelijk gemaakt door de implementatie van variabele flow en droge koelmachines voor optimale prestaties. De upgrades omvatten ook de uitbreiding van de vrije koelingsfunctie die het mogelijk maakt om de omgevingskoude voor het koelingsproces te gebruiken. Hierdoor wordt de nood om in compressormodus te werken beperkt en het energieverbruik verlaagd.

Upgrades aan de Old Colony Regional Vocational Technical High School verminderen het energieverbruik met meer dan 50 procent
Trane maakte energie-efficiënte infrastructuurupgrades aan de Old Colony Regional Vocational Technical High School in Rochester, Mass.-USA, die het energieverbruik met meer dan 50 procent hebben verminderd en tegelijkertijd de onderwijsomgeving hebben verbeterd.  Een doorlopend service- en onderhoudsprogramma helpt om er zeker van te zijn dat alle systemen altijd optimaal functioneren. Old Colony heeft een gebouwautomatiseringssysteem geïmplementeerd dat beheerders voorziet van een centraal gebouwbeheer en een afstandsbediening, terwijl de resultaten worden gecontroleerd om te verzekeren dat de systemen op optimale niveaus blijven draaien. Andere aanpassingen zijn de installatie van 18 rooftops om de efficiëntie te verhogen en 54 luchtbehandelingssystemen met variabel luchtvolume die voorzien in een precieze temperatuurregeling binnen specifieke zones.