Műjégpályás sikertörténetek

Egyedi, 3 km hosszú jégpálya a holland ármentesített belvizes területen

Téli időszakban a kültéri korcsolyázás a holland kultúra része. Bár a természet már nem képes megfelelő vastagságú jégréteget előállítani Észak-Hollandia csatornáin és folyóin, az egyik ideiglenes korcsolyapályákkal foglalkozó globális vállalat a leghosszabb kültéri jégpályát hozta létre az országban. A helyszín a természetes jégen való kültéri korcsolyázáshoz nagyon közeli élményt biztosít egy három kilométer hosszú jégpályán a holland ármentesített belvizes területeken és egy autóverseny-pályán keresztül.

A valódi jég ilyen nagy kiterjedésű jégpályán való biztosítása költséges vállalkozás, a cél pedig az volt, hogy energiatakarékos megoldást találjanak az üzemeltetési hatékonyság maximálásához.

A megoldás

  • 16 bérelt Trane folyadékhűtő
  • Távoli monitoring ellenőrző rendszer
  • A Trane 16 bérelhető folyadékhűtőt biztosított a létesítmény üzemeltetéséhez beépített vezérlő rendszerrel az egység adatainak rögzítéséhez, a specifikus adatgyűjtéshez és a folyadékhűtők optimális üzemeltetéséhez. Remco Ribbers, holland bérléssel foglalkozó értékesítési mérnök a következőket mondta: „A Trane azon képessége, hogy továbbfejlesztett módon vezérelje a berendezéseket egy döntő fontosságú megkülönböztető tényező volt, és képzett technikusaink támogatása is elengedhetetlen volt a korcsolyázók teljes téli szezon alatti, megszakítás nélküli korcsolyázási élményének biztosításához.”

     

Két curlingpálya sikeres szezonkezdése bérleti megoldásokkal

Skóciában két curlingpálya HVAC-rendszerét kellett felújítani, hogy még jobb jégminőséget és maximális működési hatékonyságot biztosítsanak. A curlingpályáknál általában telepített hűtőrendszereket használnak, de az utóbbi években a bérelhető rendszerek gazdaságosabbnak bizonyultak. A két curlingpálya is a bérelhető megoldásra váltás mellett döntött, mi pedig a legköltséghatékonyabb megoldást ajánlottuk nekik az augusztustól március végéig tartó curlingidényre.

A megoldás

  • RTAD 115 bérelhető hűtőberendezés

„Mindkét ügyfél esetében fontos tényező volt a Trane közismerten megbízható és kiemelkedő szolgáltatása – a curlingpálya tulajdonosai és üzemeltetői figyelembe vették ezt a döntésnél” – mondta Linda McVittie, a Trane regionális szervizvezetője az Egyesült Királyságban. A Trane pedig megbízható és átfogó megoldást nyújtott. A hűtőrendszert jóval a curlingidény megkezdése előtt leszállítottuk, így a szezon tökéletes állapotú jégen vette kezdetét.

 

A vezető jégkorongcsapat idén a Trane UK segítségével maradhat a jégen

A Szabadidőközpont, amelyet a helyi önkormányzat alvállalkozók segítségével irányít, kapcsolatba lépett a Trane UK-vel a szervizelés és karbantartás végett.

Miután a pálya HVAC-rendszerében nagyméretű szivárgás keletkezett, a jégpálya működése komoly veszélybe került a javítási munkálatok miatt. Azonban ez elképzelhetetlen volt, mivel a jégkorongcsapatnak (az NIHL North 2-es divíziójának éllovasának) és a többi sportolónak muszáj volt folytatnia az edzését, hogy pályájukon jó teljesítményre legyenek képesek és előrelendítsék karrierjüket.

Ez idő tájt az akkori Szabadidőközpont-vállalkozó a helyszínen már kiadta egy bérelt egység másik vállalkozó általi beszereléséhez szükséges árat, amelyet a helyi önkormányzat megkérdőjelezett és úgy döntött, összehasonlítás céljából további cégektől kérnek megoldási elképzeléseket és árajánlatokat.

A megoldás

  • RTAD 150 bérelhető hűtőberendezés

A helyi Trane UK értékesítési mérnök azonnal összeállította a Trane bérleti szolgáltatások csapatot, majd a munkálatokat egy nappal később a helyszínen is megtekintette. A csapat gyorsan a helyszínre érkezett, a Trane költséghatékony hűtési javaslatát pedig a Szabadidőközpont nemsokkal később el is fogadta, így a négyhetes szerződést a Trane UK nyerte meg egy RTAD150 bérelt hűtőegység üzembe helyezésére, amely játszi könnyedséggel elérte, hogy a pálya jege ne olvadjon fel. Az egység az árajánlat elfogadása után azonnal beszerelésre került, a Szabadidőközpontnak így elég ideje volt a létfontosságú javítások kivitelezésére, amely megszüntette az állandó hűtőrendszerükben keletkezett szivárgást.

 

Hívjon és béreljen berendezést most

 

+36 23 422 572