A Trane Energiahatékonysági díjat A Varsói Pénzügyi Központ kapja.

2008. november 27., Varsó – A Varsói Pénzügyi Központ (WCF) lett kiválasztva, hogy megkapja a Trane Energiahatékonysági Díjat, amely az első ilyen jellegű egy európai irodaépületnek.

Daniel Bienias és Jacek Micor jelentek meg a díjátadón a WCF részéről. Továbbá megjelent Leszek Wieciech, a Clinton Climate Initiative lengyel igazgatója; és Leszek Drogosz, a varsói infrastrukturális részleg igazgatója. Mike Lamach, a Trane kereskedelmi szolgáltatások elnöke képviselte a Trane-t, Robert Zafari, Pierre Cazal, Larry Wash, Bassam Elassaad és Pawel Markiton társaságában.

Az energiahatékonysági vezetői díj célja, hogy megjutalmazzák az épülettulajdonosokat és menedzsmentet, amely bizonyítja elkötelezettségét az energiahatékonyság és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkenésében. A WFC utóbbi 10 évét bemutató jelentések azt mutatják, hogy az épület tervezésben és kivitelezésben használt frissített technológiák használata, valamint a megfelelő berendezések karbantartása jelentős eredményeket ért el, mondta Mike Lamach a díjátadón.  

A Varsói Pénzügyi Központ egy nagy hatékonyságú HVAC rendszerrel van felszerelve, amely az utóbbi 10 évben közel 6 millió kilowattóra villamos energiát takarított meg. Ez a mennyiség elég egy város 11 000 lakosának éves energiaszükségletére.  

„Manapság mindenki az energiamegtakarításról beszél. Mégis, a gyakorlatban, csupán páran tesznek azért, hogy csökkentsék az energiafelhasználásukat. A WFC a legjobb példa a technológia újításaira, mondta Pawel Markiton, a Trane lengyelországi, ukrán fehérorosz és balti államoki vezérigazgatója

Manapság az épületek használják fel a világ villamosenergetikai szükségletének 40%-át. Ez a fogyasztás folyamatosan növekszik, és 2030-ra el fogja érni a kilenc milliárd kilowattot. Ez szükségessé teszi további 11 000 új erőmű létesítését. Az energiafelhasználás növekedése elkerülhetetlen növekedést okoz a szén-dioxid kibocsátásba, nagyrészt az épületek által. „Ki kell használnunk az új technológiák lehetőségeit nem csupán azért, hogy csökkentsük a költségeket, de a környezet védelme is a mi felelősségünk, amely egyre inkább szennyezett” mondta Daniel Bienias, a WFC igazgatója, miközben átvette a díjat.  

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Trane energiahatékony vezetői díjat Lengyelország kapta, mondta a CCI lengyelországi igazgatója, Leszek Wieciech. Célunk a Trane-el való pzití kapcsolat fenntartása, miközben előtérbe helyezzük a természetes környezetünk védelmét.  

Előző történet

Fenntarthatóság az Intesa Sanpaolónál

Következő történet

A Trane megrendezi az első londoni nagy teljesítményű épület bemutatót