Fenntarthatóság az Intesa Sanpaolónál

Az Euro Zóna egyik vezető bankja, az Intesa Sanpaolo együttműködést kötött a Trane-nel, hogy az olaszországi Parmában lévő adatközpontjának infrastruktúráját korszerűsítse, így növelve az energia- és működési hatékonyságot. Ezek az energiahatékony fejlesztések gondoskodnak az adatközpontok megbízható, hatékony és megfelelő kritikus hűtéséről. A korszerűsítések megfelelnek a fenntarthatósági szabványoknak és részei az Intesa Sanpaolo környezettudatos gazdálkodási rendszerének – valamint segítik a nagy hatásfokú épületek létrehozásáért folytatott törekvéseit a kritikus adatközpontok felé vezető úton.

A nagy teljesítményű épületek felé vezető út kezdetén a Trane két hónapon át tanulmányt végzett adatközponttal rendelkező épületeken, amelynek során a Trane szakértői a hőmérsékletet és a hűtő terhelését vizsgálták. A vizsgálat kimutatta, hogy a hűtőrendszer működése nem volt energiahatékonyság szempontjából optimalizálva, ami a hűtő működését 50%-al terhelte meg. Ezen eredményekre alapozva a bankvezetők kiválasztották azokat az energiatakarékossági intézkedéseket, melyek leginkább megfeleltek elképzeléseiknek, javították az energiahatékonyságot, valamint fenntarthatóságot eredményeztek.

A rendszerfejlesztés gondoskodik az adatközpontok megbízható, hatékony és megfelelő kritikus hűtéséről. A létesítmény hűtöttvíz-rendszerének fejlesztésétől az energiahatékonyság 16%-os javulása várható. A végrehajtott projektek kulcsfontosságúak nagy teljesítményű épületek létrehozásakor, speciális szabványoknak kell megfelelniük az energia- és vízfogyasztást, a rendszer-megbízhatóságot, a működési időtartamot, a környezetvédelmi megfelelőséget és az épületben tartózkodók komfortérzetét és biztonságát illetően.

Előző történet

Fenntarthatóság a Ferrerónál

Következő történet

A Trane Energiahatékonysági díjat A Varsói Pénzügyi Központ kapja.