Fenntarthatóság a Ferrerónál

A nemzetközi édességgyártó óriáscég, a Ferrero ipari szabványt fektetett le azzal, hogy a Trane-nel együttműködve környezetileg felelősségteljes, energiahatékony rendszereket vezetett be a lengyelországi Belskben lévő gyártóüzemében. A közelmúltban elért energiamegtakarítások a nyolc, egy nemzetközi vállalati fenntarthatósági elkötelezettség szerint kialakított üzemépületben részét képezik a Ferrero nagy hatásfokú épületekért folytatott törekvéseinek.

A Belskben lévő gyártóüzemben a Trane által kifejlesztett hatékony megoldások az eredményes környezetvédelmi és pénzügyi érdekeket képviselik, miközben a Ferrero globális elköteleződését is demonstrálják az energia- és működési hatékonyság fenntarthatósága iránt.

A Belskben lévő gyártóüzem fejlesztéseit a vállalat vezetői által kitűzött európai fenntarthatósági céloknak vetették alá. A Ferrero vezetői a következő energia- és fenntarthatósági célok elérését tűzték ki:

  • Az energiafogyasztás 30%-ának megújuló energiaforrásokból történő hasznosítása

  • CO2 kibocsátás 40%-os csökkentése, és a vízfogyasztás 20%-os csökkentése

  • Kapcsolt energiatermelő erőművek vagy megújuló energiaforrások használata 100% villamosenergia előállítására

A Ferrero Polska egyesíti a vállalat globális fenntarthatósági céljait, mint egy új fejlesztési törekvés részét, mely a Trane-el 2001-ben indult együttműködés során körvonalazódott. Azóta a Ferrero Polska több mint 20 projektet fejezett be 8 főépületében, melyek célja a fenntartható, energia- és működési hatékonyság és a kényelmes környezet létrehozása volt.  

Az üzemben lévő összes HVAC-rendszer teljesen integrálva van a Trane épületautomatizálási- és vezérlő rendszerébe, mely a Ferrero számára lehetővé teszi minden egység párhuzamos optimalizálását a legmagasabb szintű kényelem, termelékenység, működési- és energiahatékonyság elérése érdekében.

Előző történet

Fenntarthatóság a Country Financial-nél

Következő történet

Fenntarthatóság az Intesa Sanpaolónál