A Trane bemutatja a Sintesis™ Balance-t, a hatékony, fenntartható és egyidejű hűtést és fűtést biztosító többcsöves berendezést

A Trane új többcsöves hűtő- és fűtőberendezéseivel jelentős hatékonyságnövekedés érhető el az olaj- és gázkazánokhoz viszonyítva. Piacvezető teljesítmény és a legszélesebb működési tartomány

Brüsszel, 2020. augusztus 24. - A Trane®, a Trane Technologies márkája, és a beltéri kényelmi megoldások és szolgáltatások piacvezető szolgáltatója ma bejelentette a Sintesis™ Balance CMAF készüléket, az egyidejű hűtést és fűtést biztosító többcsöves berendezések innovatív portfóliójának legújabb tagját. A Trane negyedik generációs, léghűtéses, többcsöves berendezése megemeli a mércét az épületek fenntartható, hatékony és rugalmas hűtését és fűtését biztosító rendszerekkel szemben.

Az egyidejű fűtés és hűtés egyetlen berendezéssel való megoldása kiküszöböli a külön kazán- és hűtőrendszer szükségességét az épület nyári hűtési, téli fűtési, vagy az év közben adódó hűtési vagy fűtési igényének kielégítésére. A multifunkciós létesítmények (egyebek között irodaépületek, kórházak, színházak és szállodák) tulajdonosai számára ez csökkentett beruházási költségeket, az alapterület hatékonyabb kihasználását, valamint alacsonyabb működtetési költségeket jelent, miközben jelentősen javítják tevékenységük fenntarthatóságát.

A Trane CMAF megújuló és visszanyert energiát használ a meleg víz előállításához, és felválthatja a meglévő fosszilis tüzelőanyaggal működő kazánt és hűtőrendszert egyaránt, hogy közvetlen üvegházhatást okozó gázkibocsátás nélkül lássa el az épület egészét hűtött és meleg vízzel. Ez hozzájárul az épületek széndioxid-mentesítéséhez, valamint az épületben és annak környezetében a levegőminőség javulásához.

Az új Sintesis Balance CMAF modellek hatékonysága jelentősen meghaladja az olaj-, illetve gázkazánokét. A CMAF teljes hatásfokaránya (TER) elérheti akár a 8,2-es értéket is, teljesítménytényezője (COP) pedig a 3,35-os értéket – a legmagasabb értékek az európai piacon elérhető léghűtéses, spirálkompresszoros, többcsöves berendezések körében. A széles működési tartománynak köszönhetően a CMAF képes akár 68 Celsius fokos meleg víz előállítására is. A berendezést fűtési képessége ugyancsak kiváló választássá teszi olyan időjárású régiók épületfelügyeleti alkalmazásai számára, ahol a külső levegő-hőmérséklet mínusz 18 Celsius fokra csökkenhet.

Jose La Loggia, a Trane európai, közép-keleti és afrikai elnöke: “A Trane szorosan együttműködik az építő cégekkel és az épületek tulajdonosaival az energiatakarékos és éghajlatbarát épületek megalkotásában. Napjainkban az épületekben felhasznált energia fele azok fűtésére és hűtésére fordítódik, és az európai üzleti célú épületek túlnyomó többségét gáz- vagy olajkazánokkal fűtik. A CMAF a termékfejlesztés olyan példája, amely létrehozhat egy fenntartható fűtési üzletágat, hozzájárulhat a klímaváltozás enyhítéséhez és az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Mivel már meglévő és új épületeinket évtizedekig fogjuk használni, az olyan megoldások megalkotása, mint a CMAF, megnyithatják az utat a fosszilis tüzelőanyagok közvetlen felhasználásának csökkentése felé, miközben jelentős megtakarítást eredményez az épülettulajdonosok költségvetésében.”

Louis Rompre, a Trane Europe termékválasztékért felelős igazgatója: “A Sintesis Balance CMAF a Trane több mint száz éves, hatékony folyadékhűtők gyártásában szerzett tapasztalatára támaszkodik, és ezt a szakértelmet hozza a fűtőberendezések piacára. Hűtőink, hőszivattyúink és többcsöves berendezéseink kínálatát a CMAF tökéletesen egészíti ki egy olyan innovatív, emisszió-mentes fűtő- és hűtőrendszerként, amely kihasználja a megújuló technológiát, a teljes hővisszanyerést és a hőnek más célra való felhasználását. Emellett a jó hírű és bevált Sintesis™ platformra, valamint számos, már bevált megbízhatósági mutatóval rendelkező alkatrész és technológia felhasználására épül.“

A Trane Sintesis Balance CMAF rendszer további fő jellemzői:

  • A Trane Adaptive Refrigerant System™ egy szabadalmaztatott technológia, amely automatikusan optimalizálja a hűtőközegtöltetet és az utóhűtést bármely üzemmódban és hőmérsékleti viszony esetén, ezáltal további teljesítményt és hatásfoknövekedést biztosítva.
  • A teljesen elektromos üzemű CMAF többcsöves berendezés nem generál semmilyen közvetlen üvegházhatást okozó gázkibocsátást, és akár 350 százalékkal magasabb hatékonysággal állítja elő a meleg vizet a kényelmi fűtési rendszerek számára, mint a legtöbb gázkazán.
  • Konfigurálható három különböző akusztikai csomaggal és hatékonysági szinttel, így bármely épületszabályozási követelmény kielégítésére alkalmas.
  • A Trane új generációs vezérlőtechnológiája – a Tracer SymbioTM 800 vezérlő – fejlett algoritmusok segítségével biztosítja a zökkenőmentes és megbízható működést a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Ezenfelül hat szabályozási lehetőséget kínál az adott alkalmazás teljesítményének optimalizálásához.
  • A Tracer Symbio™ 800 a TD7 AdaptiView™ érintőképernyővel biztosítja a létesítménykezelők számára a berendezés felhasználóbarát vezérlését. A vezérlő lehetővé teszi a távvezérelt kezelést és minden körülmények között segít fenntartani a hatékony működést különböző előreprogramozott üzemmódokkal.

A Trane Sintesis Balance igazodik a Trane Technologies 2030-as fenntarthatósági törekvéseivel és azzal a kötelezettségvállalással, amely szerint ügyfelei széndioxid-kibocsátását egy gigatonnával csökkenti, ami megegyezik Olaszország, Franciaország és az Egyesült Királyság együttes éves kibocsátásával.

További információkért a Trane megoldások teljes portfóliójáról kérjük, látogasson el a www.Trane.eu oldalra.

# # #

A Trane bemutatása

A Trane – a Trane Technologies (NYSE: TT) részeként, amely a globális klímapiac leginnovatívabb szereplői közé tartozik – kényelmes és energiatakarékos belső környezeteket alakít ki mind üzleti, mind lakossági alkalmazások számára. További információkért kérjük, látogasson el a www.trane.eu vagy a www.tranetechnologies.com oldalra.