Új Trane Sintesis™ Advantage CXAF levegő-víz hőszivattyúk, Megnövelt teljesítmények és szélesebb működési tartomány

Az új CXAF hőszivattyúk kiterjesztik a megújuló energiát felhasználó berendezések földrajzi alkalmazhatóságát, mindezt a komfort fűtési feladatok szezonális helyiségfűtési igényeire koncentrálva

Brüsszel, 2021. február  9., - A Trane®, a beltéri komfort megoldások és szolgáltatások vezető globális szolgáltatója és a Trane Technologies egyik márkája ma bejelentette, hogy bevezeti továbbfejlesztett Sintesis™ Advantage levegő-víz hőszivattyúkból álló portfólióját, amely kielégíti a környezetért felelősséget vállaló, szezonális helyiségfűtő és -hűtő alkalmazások iránti igényeket.

A környező levegőből nulla közvetlen üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátásával energiát nyerő új, levegő-víz rendszerű Sintesis™ Advantage CXAF hőszivattyúk megújuló energián alapuló megoldást kínálnak a hagyományosan nagy széndioxid-kibocsátású helyiségfűtési igényekre, és alkalmasak a komfort fűtési alkalmazások fosszilis fűtőanyagokat hasznosító vízmelegítőinek kiváltására.

Az új Sintesis™ Advantage CXAF hőszivattyúk piacvezető üzemelési tartományt kínálnak, és a korábbi modellekhez képest magasabb kilépő vízhőmérsékleteket biztosítanak alacsonyabb kültéri levegő-hőmérsékletek esetén. Az új modellek részleges terheléshez vannak optimalizálva, és akár 10%-kal jobb teljesítmény-együtthatót (COP), és a szezonális teljesítmény-együttható (SCOP) akár 15%-os növekedését biztosítják, az elődökével megegyező méret és súly mellett.

Helyiséghűtési igény esetén az új Sintesis™ Advantage CXAF hőszivattyúk kombinálhatók egy integrált hővisszanyerő rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelek más célra hasznosítsák a „hulladékhőt” alacsony hőmérsékletű végfelhasználói alkalmazásokban, pl. úszómedencék újramelegítésére, páramentesítésre, utófűtésre és sok másra, miközben ezzel együtt komfort hűtést is biztosítanak.

Jose La Loggia, a Trane európai, közép-keleti és afrikai elnöke : A Trane-nél innovációink az igények megértésével kezdődnek. A fűtési igény egy épületen belül messze a legjelentősebb a fűtési, szellőztetési és légkondicionálási (HVAC) igények közül. Ennek az igénynek több mint a fele a helyiségfűtésre fordítódik, az épületek, otthonok, gyárak, iskolák és kórházak kényelmét biztosítva. Az urbanizáció egyre fokozódó terjedésével és az egyre több időt belső terekben töltő népesség növekedésével ez az igény egyre növekszik. A Trane erre a kihívásra azzal válaszol, hogy továbbra is elhivatott „a fűtés villamosítása” iránt. Az új Sintesis™ Advantage CXAF hőszivattyúk kiszélesítik az üzemelési tartományokat, és válaszolnak az épülettulajdonosok és a lakók megújuló energián alapuló hatékony, megbízható és rugalmas fűtés és hűtés iránti igényeire – még alacsony környezeti hőmérsékletek esetén is.

# # #

A Trane bemutatása

A Trane – a Trane Technologies (NYSE: TT) részeként, amely a globális klímapiac leginnovatívabb szereplői közé tartozik – kényelmes és energiatakarékos belső környezeteket alakít ki mind üzleti, mind lakossági alkalmazások számára. További információkért kérjük, látogasson el a www.trane.eu vagy a www.tranetechnologies.com oldalra.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357