A Trane bemutatja az RTXC-t, az új levegő-víz hőszivattyút csavarkompresszor technológiával

A Trane RTXC piacvezető fűtési és hűtési hatékonyságot, folyamatos teljesítményszabályozást és megbízható teljesítményt kínál a Trane csavarkompresszor technológiának köszönhetően

Brüsszel, 2021. Május 4. – A Trane®, a beltéri kényelmi megoldások és szolgáltatások vezető globális szolgáltatója és a Trane Technologies egyik márkája, ma mutatta be az RTXC-t, az első európai levegő-víz hőszivattyúját saját fejlesztésű csavarkompresszor technológiával. A piacvezető hatékonyságot, a csavarkompresszor elismert megbízhatóságát és széles működési tartományt kínáló RTXC Európa-szerte megfelel a robusztus és nagy teljesítményű kényelmi hűtés és fűtés követelményeinek.

A Trane csavarkompresszor technológia lehetővé teszi az RTXC hőszivattyú számára, hogy folyamatosan szabályozza a teljesítményét, ami jelentősen növeli a víz hőmérsékletének stabilitását. A teljesítményt a Trane Tracer™ UC800 adaptív vezérlő szabályozza, amely a legnagyobb kihívást jelentő körülmények és események ellenére is képes működtetni a berendezést, amikor más berendezések már egyszerűen leállnának.

Az irodaházak, kórházak, szállodák és egyéb, energiatakarékos kényelmi hűtést és fűtést igénylő épületek kihasználhatják a Trane RTXC piacvezető hatékonysága adta előnyöket. A Trane RTXC a versenyképes berendezésekhez képest akár 20%-kal jobb hatékonysággal és a 3,5-es teljesítménytényezővel (COP) alacsonyabb üzemeltetési költségeket kínál, és csökkenti az épület energiaintenzitását. A piacvezető működési tartomány és az 55 Celsius-fokos meleg víz akár -10 Celsius-fokos környezeti hőmérsékleten való előállításának lehetősége teszik ideális megoldássá az RTXC-t a kényelmi fűtési alkalmazásokhoz egész Európában.

Erik van Oossanen, a Trane Europe portfóliómenedzsere: A Trane-nél folyamatosan növeljük azon lehetőségek és technológiák számát ügyfeleink számára, amelyek lehetőséget teremtenek épületeik hatékonyságának növelésére. A levegő-víz hőszivattyúk a környező levegőből juttatnak energiát az épületbe, megújuló energiát szolgáltatnak, és hatalmas mértékben csökkentik az épületek energiaintenzitását. A jól ismert csavarkompresszorunkon alapuló RTXC levegő-víz hőszivattyú bevezetésével most újabb lépést teszünk ebbe az irányba.

Az új Trane RTXC hőszivattyú főbb jellemzői többek között:

  • Saját fejlesztésű Trane csavarkompresszor és 380–770 kW folyamatos fűtési és hűtési teljesítmény.
  • Piacvezető hatékonyság és működési tartomány, amely a hőszivattyú működőképességét és akár 55 °C-os meleg vizet biztosít -10 °C-os környezeti hőmérsékletig.
  • A osztályú teljes terhelési hatékonyságú hűtés és fűtés
  • A levegőt forrásként felhasználó megújulóenergia-technológia alacsonyabb szénlábnyommal a fosszilis üzemanyagú technológiákhoz képest
  • Részleges hővisszanyerő rendszer, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a "hulladékhő" felhasználását, miközben a berendezés kényelmi hűtést biztosít.
  • Az RTXC levegő-víz hőszivattyú R134a és R513A hűtőközegekkel lesz elérhető.

# # #

A Trane bemutatása

A Trane – a Trane Technologies (NYSE: TT) részeként, amely a globális klímapiac leginnovatívabb szereplői közé tartozik – kényelmes és energiatakarékos belső környezeteket alakít ki mind üzleti, mind lakossági alkalmazások számára. További információkért kérjük, látogasson el a www.trane.eu vagy a www.tranetechnologies.com weboldalra.