A Trane felfrissíti teljes spirálkompresszor-portfólióját az alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) R-454B hűtőközeggel

A Trane Conquest, amely már Európában is elérhető, az első egység a Trane rooftopokból, folyadékhűtőkből és hőszivattyúkból álló portfóliójában, amely az R-410A helyett az alacsony GWP-értékű hűtőközeget használja

Brüsszel, 2021. február. 16., – A Trane®, a beltéri komfort megoldások és szolgáltatások vezető globális szolgáltatója és a Trane Technologies egyik márkája ma bejelentette, hogy bevezeti az alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) R-454B típusú hűtőközeget spirálkompresszoros folyadékhűtői, hőszivattyúi, többcsöves berendezései és rooftopjai teljes portfóliójára, mint az R-410A hűtőközeg még környezetbarátabb helyettesítőjét. A komfort és technológiai alkalmazásoknál ideális Conquest CGAX folyadékhűtők és CXAX hőszivattyúk már elérhetők Európában, mint a következő generációs, alacsony GWP-értékű hűtőközeget használó, küszöbön álló Trane egységek első darabjai.

Az R-454B GWP-szintje 466, a legalacsonyabb a spirálkompresszoros kategória számára napjainkban elérhető hűtőközegek között, amivel fokozott energiahatékonyságot, de azonos jellemzőket kínál, emellett a közvetlen GWP hatás akár 76%-os csökkenését az R-410A, és 30%-os csökkenését az R-32 hűtőközeggel szemben. Megfelel az ügyfelek azon igényének, hogy befektetésük időtálló legyen a hűtőközegeket egész Európában terhelő adók növekedésével szemben.

„A Trane-nél mindig azt ígértük, hogy a megfelelő hűtőközeget szállítjuk a megfelelő termékhez a megfelelő időben, ami ügyfeleink számára olyan átfogó környezeti megoldás, amely felelős a környezetért és jót tesz a vállalkozásuknak”, mondja Jose La Loggia, a Trane európai, közép-keleti és afrikai elnöke. „A Trane 2014-ben kezdte kínálni az alacsony és ultra alacsony GWP-értékű, következő generációs hűtőközegekkel működő HVAC rendszereket olyan termékek tervezésével, amelyek megfelelnek ügyfeleink fenntarthatósági céljainak a minőség, a megbízhatóság vagy a teljesítmény feláldozása nélkül. Ma a Conquest egy új utazás kiindulási pontja. Folytatni fogjuk új termékeink bevezetését spirálportfóliónkhoz, és az R-410A hűtőközegtől az R-454B felé mozdulva ügyfeleinknek a lehető legmagasabb mértékű GWP-csökkenést kínáljuk az összes csereként számba vehető potenciális anyaghoz képest.”

Az R-454B hűtőközegnek a teljes spirálkompresszor portfólióban történő bevezetésével a Trane mostantól alacsony és ultra alacsony GWP-értékű hűtőközegekkel működő fűtő, szellőző és légkondicionáló (HVAC) rendszereket kínál az összes termékcsaládjában. A termékportfóliótól és a kompresszortechnológiától függően a Trane R-513A, R-514A, R-1234ze és R-1233zd(E) hűtőközeggel működő berendezéseket kínál. Ez a stratégia összhangban van a Trane Technologies fenntarthatósági kötelezettségvállalásaival és elhivatottságával az iránt, hogy egy gigatonnával csökkentse ügyfelei széndioxid-kibocsátását – ami Olaszország, Franciaország és az Egyesült Királyság együttes éves széndioxid-kibocsátásával egyenlő.

Az R-454B hűtőközeggel működő új Conquest CGAX és CXAX modellek a Trane Technologies EcoWise™ portfóliójának a részei. Az EcoWise™ exkluzív termékportfólió olyan HVAC és hűtőrendszereket, termékeket és kezdeményezéseket tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy csökkentsék a Trane Technologies termékeinek, szervezetének és ügyfeleinek a környezetre gyakorolt hatását.

Az új R-454B hűtőközeggel működő összes berendezést bevizsgálják a Trane tesztlétesítményében, amely a franciaországi Epinalban lévő gyártó- és tervezési központban található. A létesítmény az új termékfejlesztés hitelesítő központjaként működik, amely lehetővé teszi a HVAC berendezés élettartama során felmerülő összes, akár extrém körülmény szimulálását is. A Trane tesztlaborjában végzett vizsgálatok során ellenőrzik a gépek megfelelő működését, az ügyfelek számára ezzel megerősítve, hogy a berendezések kimagasló ipari megbízhatósággal és minőséggel rendelkeznek.

# # #

A Trane bemutatása

A Trane – a Trane Technologies (NYSE: TT) részeként, amely a globális klímapiac leginnovatívabb szereplői közé tartozik – kényelmes és energiatakarékos belső környezeteket alakít ki mind üzleti, mind lakossági alkalmazások számára. További információkért kérjük, látogasson el a www.trane.eu vagy a www.tranetechnologies.com weboldalra.