Musee d'Orsay

Összegzés

A Musee d'Orsay Franciaország egyik leghíresebb és leglátogatottabb látványossága, így a múzeum vezetőségének első számú prioritása a látogatók és a személyzet kényelmének és biztonságának szavatolása volt. Ezzel egy időben csökkenteni akarták az üzemeltetési költségeket és az energiafelhasználást is.

Kihívás

A követelmények közé tartozik az energiafogyasztás csökkentése az energiamegtakarításból származó előnyökkel kiegészítve - ezt a kívánságot a Trane nagyon is jól ismeri. Azonban a feladatot kissé megnehezíti, amikor évenkénti 3,5 millió látogató kényelmét kell biztosítani, miközben ügyelni kell olyan művészek alkotásainak épségére, mint Monet, Manet, Degas, Renoir, Cézanne, Gauguin és Van Gogh (hogy néhányat említsünk). A Trane és a világhíres Musée d'Orsay 2008-ban vágott bele ebbe a projektbe. Már korán világossá vált, hogy ez lesz a végső, egyértelmű céllal végzett felszerelés.

Amikor mindennek 100%-ban passzolnia kell

A Trane büszke azon képességére, hogy az ügyfél igényeit figyelembe véve alakítsa ki megoldásait, és a beszerelésekre csak minimális zavarokkal kerül sor. A múzeumban azonban olyan munkát kellett végeznünk, amely a legkevésbé sem zavarta meg a látogatók millióit és megfelelt a legmagasabb esztétikai mércéknek is. Ilyen körülmények között az egész világ erre fog figyelni, és ha valami nem 100%-osan lett kivitelezve az első alkalommal, a világ meg fogja tudni.

Megoldás

A nyilvános ajánlattevési eljárás 2008-as közzétételét követően a Trane két és fél éven át készítette elő azt a specifikációt, amely teljesen kielégítené a múzeumvezetőség technikai és esztétikai igényeit. A megoldás meghaladta az eredetileg kitűzött célt (a múzeum érzékeny beltéri környezetének megőrzését), és figyelembe vette a hosszútávú fenntarthatóságot és a hűtési infrastruktúra üzemeltetési hatékonyságát is. A Trane egy 2,3 MW hűtési összkapacitással rendelkező hűtöttvizes rendszert szállított le.

Technikai támogatás

Az új, fejlett rendszer négy Trane RTWD 160 PE nagy hatékonyságú hűtőt, négy egyedi gyártású, rozsdamentes acélból készült hűtőtornyot és hűtőközeg-ellenőrzővel és szivárgásészlelővel felszerelt Trane hűtőtelep-vezérlőket foglalt magába. A már meglévő négy régi R22-es hűtőt és hűtőtornyokat új berendezésekre cseréltük, amelyek magasabb energiahatékonysággal és megbízható teljesítménnyel rendelkeznek. Az új rendszerek fejlett hűtőtelep-vezérlési képességeiknek köszönhetően könnyen használhatók, növelik a rendszer hatékonyságát és csökkentik az üzemeltetési költségeket.

A Trane már a beszerelési folyamatok kezdetétől fogva biztosította a múzeumi műtárgyak biztonságát. Az emelésekhez és anyagkezeléshez kivételes szakképzettségre és professzionális gondoskodásra volt szükség a Trane részéről. A hűtőtornyokat a tetőre való felszerelésükhöz két szobor között kellett átmanőverezni az egykor Gare d'Orsayként funkcionáló történelmi Beaux-Arts épületben.

Személyi erő

A siker kulcsa nem annyira a kiemelkedő technológiai megoldásban rejlett, mint a döntésben, hogy a projektet az elejétől kezdve egyetlen, erre a célra kirendelt Trane-mérnökre bízzák. A múzeumnak ugyanazzal a szakemberrel kellett együtt dolgoznia 48 hónapon át, akitől gyors reakciókat várhattak el és közelről ismerte az alkalmazást. Mindig a munkahelyszínt jól ismerő két Trane technikus foglalkozott a múzeumi csapattal.

Eredmény

A múzeumvezetőség így foglalta össze ezt a kivételes projektet: „Egy roppant megbízható és kifogástalanul teljesítő partnerre volt szükségünk, aki biztosítani tudta, hogy igényeinknek teljes mértékben meg tudnak felelni. A Trane nem csak megfelelt elvárásainknak, hanem túl is szárnyalta azokat.”

Right click to edit the component News Next and Previous Component