Νέες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Sintesis™ Advantage CXAF της Trane, Βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερο όριο λειτουργίας

Οι νέες αντλίες θερμότητας CXAF επεκτείνουν το γεωγραφικό εύρος της εφαρμογής αυτής της λύσης ανανεώσιμης ενέργειας, καλύπτοντας τις εποχικές απαιτήσεις θέρμανσης χώρου των εφαρμογών άνεσης

Βρυξέλλες, 9 Φεβρουάριος  2021 - Η Trane®, ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών άνεσης εσωτερικού χώρου και μέρος της Trane Technologies, ανακοίνωσε σήμερα το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο αντλιών θέρμανσης αέρα-νερού Sintesis™ Advantage, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων για εφαρμογές εποχικής θέρμανσης και ψύξης χώρου.

Αντλώντας ενέργεια από τον αέρα του περιβάλλοντος, με μηδενικές άμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (ΑτΘ), οι νέες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Sintesis™ Advantage CXAF προσφέρουν μια λύση ανανεώσιμης ενέργειας, καλύπτοντας απαιτήσεις θέρμανσης χώρου με παραδοσιακά υψηλό αποτύπωμα άνθρακα και είναι κατάλληλες για την αντικατάσταση λεβήτων με ορυκτά καύσιμα για εφαρμογές άνεσης.

Οι νέες αντλίες θερμότητας Sintesis™ Advantage CXAF προσφέρουν κορυφαία διαγράμματα λειτουργίας και παρέχουν υψηλότερες θερμοκρασίες νερού σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα από τα προηγούμενα μοντέλα. Τα νέα μοντέλα έχουν βελτιστοποιηθεί για συνθήκες μερικού φορτίου και προσφέρουν έως και 10% καλύτερο συντελεστή απόδοσης (COP) και έως και 15% αύξηση στον εποχιακό συντελεστή απόδοσης (SCOP) στις ίδιες διαστάσεις και βάρος με τα προηγούμενα.

Σε περίπτωση ζήτησης για ψύξη χώρου, οι νέες αντλίες θερμότητας Sintesis™ Advantage CXAF μπορούν να συνδυαστούν με ένα ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης θερμότητας, επιτρέποντας στους πελάτες να επαναχρησιμοποιήσουν την «ελεύθερη θερμότητα» σε εφαρμογές τελικής χρήσης χαμηλής θερμότητας, όπως η επαναθέρμανση της πισίνας, η αφύγρανση μετά τη θέρμανση και πολλές άλλες, ενώ παράλληλα προσφέρει άνεση ψύξης.

Jose La Loggia, πρόεδρος της Trane στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική : Στην Trane, η καινοτομία ξεκινά με την κατανόηση της ζήτησης. Η θέρμανση είναι, μακράν, ο πιο απαιτητικός τομέας ζήτησης θέρμανσης-αερισμού και κλιματισμού (HVAC) εντός ενός κτηρίου. Περισσότερο από το ήμισυ αυτής της ζήτησης αφορά τη θέρμανση χώρου ώστε να υπάρχει άνεση σε κτίρια, σπίτια, εργοστάσια, σχολεία και νοσοκομεία. Με το αυξανόμενο ποσοστό αστικοποίησης και τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αυτή η ανάγκη πρόκειται να αυξηθεί. Η Trane ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη παραμένοντας πιστή στην αντίληψή της περί «εξηλεκτρισμού της θέρμανσης». Οι νέες αντλίες θερμότητας Sintesis™ Advantage CXAF ξεπερνούν τα όρια των διαγραμμάτων λειτουργίας και ανταποκρίνονται στη ζήτηση των ιδιοκτητών κτιρίων και των ενοίκων τους για ανανεώσιμη, αποτελεσματική, αξιόπιστη και ευέλικτη θέρμανση και ψύξη - ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

# # #

Σχετικά με την Trane

Η Trane, Trane Technologies (NYSE: TT), παγκόσμια καινοτόμος εταιρεία σε συστήματα ρύθμισης του κλίματος, δημιουργεί άνετα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης εσωτερικά περιβάλλοντα για εφαρμογές σε επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.trane.eu ή www.tranetechnologies.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357