Η Trane παρουσιάζει την RTXC, τη νέα αντλία θερμότητας αέρα-νερού με τεχνολογία ελικοειδούς συμπιεστή (Screw Technology)

Η RTXC της Trane προσφέρει κορυφαίες στην αγορά αποδόσεις θέρμανσης και ψύξης, συνεχή έλεγχο απόδοσης και αξιόπιστες επιδόσεις χάρη στην τεχνολογία ελικοειδούς συμπιεστή της Trane (Trane screw technology)   

Βρυξέλλες, 4 Μαΐου, 2021 - Η Trane®, ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών άνεσης στους εσωτερικούς χώρους και μια επωνυμία της Trane Technologies, παρουσίασε σήμερα την RTXC, την πρώτη ευρωπαϊκή αντλία θερμότητας αέρα-νερού με ιδιόκτητη τεχνολογία ελικοειδούςσυμπιεστή (screw technology.) . Προσφέροντας κορυφαίες αποδόσεις στην αγορά, φημισμένη αξιοπιστία του ελικοειδούς συμπιεστή και ευρύ διάγραμμα λειτουργίας, η RTXC πληροί τις απαιτήσεις ολόκληρης της Ευρώπης για  ψύξης και θέρμανση υψηλής απόδοσης.

Η τεχνολογία ελικοειδούς συμπιεστή της Trane επιτρέπει στην αντλία θερμότητας RTXC να ελέγχει συνεχώς τη απόδοση της, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού. Την απόδοση διαχειρίζεται ο προσαρμοζόμενος ελεγκτής Trane Tracer™ UC800, ο οποίος μπορεί να διατηρήσει τη μονάδα σε λειτουργία παρά την ύπαρξη των πιο δύσκολων συνθηκών και περιστατικών, όπου άλλες μονάδες απλώς θα έκλειναν.

Κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που απαιτούν ενεργειακά αποδοτικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης μπορούν πλέον να επωφεληθούν από την κορυφαία απόδοση της RTXC της Trane. Με έως και 20% καλύτερη απόδοση από τις ανταγωνιστικές μονάδες και επίπεδο συντελεστή απόδοσης (COP) 3,5, η RTXC της Trane προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου. Το κορυφαίο διάγραμμα λειτουργίας στην αγορά και η ικανότητα παροχής θέρμανσης 55 βαθμών Κελσίου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως -10 βαθμούς Κελσίου καθιστά την RTXC μια ιδανική λύση για εφαρμογές άνεσης θέρμανσης σε όλη την Ευρώπη.

Erik van Oossanen, διαχειριστής ανάπτυξης προϊόντων στην Trane Ευρώπης : Στην Trane, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των επιλογών και των τεχνολογιών για τους πελάτες μας που δημιουργούν ευκαιρίες για αύξηση της απόδοσης των κτιρίων τους. Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού μεταφέρουν ενέργεια από τον αέρα του περιβάλλοντος στο κτίριο, παρέχοντας ανανεώσιμη ενέργεια και συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της ενεργειακής έντασης των κτιρίων. Παρουσιάζοντας την αντλία θερμότητας αέρα-νερού RTXC με βάση τον περίφημο ελικοειδή συμπιεστή μας, κάνουμε τώρα ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αντλίας θερμότητας RTXC της Trane περιλαμβάνουν:

  • Ιδιόκτητο ελικοειδή συμπιεστή της Trane και απόδοση θέρμανσης και ψύξης 380 έως 770 kW.
  • Κορυφαία απόδοση στην αγορά και διάγραμμα λειτουργίας που παρέχει λειτουργία αντλίας θερμότητας και ζεστό νερό έως 55°C σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως -10°C.
  • Κατηγορία Α σε πλήρη απόδοση ψύξης και θέρμανσης
  • Αερόψυκτη τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τις τεχνολογίες ορυκτών καυσίμων
  • Μερικό σύστημα ανάκτησης θερμότητας που επιτρέπει στους πελάτες να επαναχρησιμοποιήσουν την «ελεύθερη θερμότητα», ενώ παράλληλα προσφέρει  ψύξη.
  • Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού RTXC θα είναι διαθέσιμη με τα R134a και R513A.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη γκάμα λύσεων της Trane ανατρέξτε στον ιστότοπο www.Trane.eu.

# # #

Σχετικά με την Trane

Η Trane, Trane Technologies (NYSE: TT), παγκόσμια καινοτόμος εταιρεία σε συστήματα ρύθμισης του κλίματος, δημιουργεί άνετα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης εσωτερικά περιβάλλοντα για εφαρμογές σε επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.trane.eu ή www.tranetechnologies.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357