Η Trane ανακοινώνει την κυκλοφορία του αερόψυκτου ψυκτικού συγκροτήματος κύλισης Sintesis™ Advantage με ψυκτικό μέσο χαμηλού δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) R-454B

Τα μοντέλα Sintesis™ Advantage CGAF της Trane είναι τώρα διαθέσιμα και διαθέτουν R-454B, την εναλλακτική λύση ψυκτικού με χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) για το R-410A

 Βρυξέλλες, Ιούν. 22, 2021 –Η Trane®, ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών άνεσης και διαχείρισης εσωτερικού χώρου και εμπορικό σήμα της Trane Technologies, ανακοίνωσε σήμερα την τελευταία της προσθήκη στην γκάμα προϊόντων των ψυκτικών συμπιεστών κύλισης, των αντλιών θερμότητας, των μονάδων πολλαπλών σωλήνων και των στεγών – το ψυκτικό χαμηλού δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) R-454B. Τα αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα Sintesis™ Advantage CGAF με R-454B είναι τώρα διαθέσιμα με χωρητικότητες ψύξης που  κυμαίνονται από 150 έως 670 κιλοβάτ (kW). Οι μονάδες προσφέρουν έως και 5% καλύτερη απόδοση ψύξης και έναν εξίσου ευρύ χάρτη λειτουργίας σε σύγκριση με αντίστοιχα μοντέλα με R410A.

Το ψυκτικό R-454B, ένα μείγμα HFO/HFC[1] που δεν καταστρέφει το όζον, έχει επίπεδο GWP 467, το χαμηλότερο μεταξύ των ψυκτικών που διατίθενται σήμερα στην τεχνολογία συμπιεστών κύλισης. Το R-454B προσφέρει 76% μείωση του άμεσου αντίκτυπου από το GWP σε σύγκριση με το R-410A και 34% μείωση σε σύγκριση με το ψυκτικό R-32 HFC. Αυτό ανταποκρίνεται στην ανάγκη των πελατών για μια βιώσιμη λύση ψυκτικού, που διασφαλίζει μακροχρόνια την επένδυσή τους και μετριάζει τους αυξανόμενους φορολογικούς συντελεστές που επιβάλλονται στα ψυκτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

"Από το 2014, η Trane σχεδιάζει προϊόντα που λειτουργούν με ψυκτικά εξαιρετικά χαμηλού GWP με ευθύνη προς το περιβάλλον και ωφέλιμα για τις επιχειρήσεις των πελατών μας χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα, την αξιοπιστία ή την απόδοση", δήλωσε ο Louis Rompre, διευθυντής γκάμας προϊόντων της Trane στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. "Μεταβαίνοντας απευθείας από το R-410A στο R-454B, εξακολουθούμε να ηγούμαστε την αγορά και προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του GWP σε όλες τις πιθανές αντικαταστάσεις."

Όλες οι μονάδες με το νέο ψυκτικό μέσο R-454B ελέγχονται διεξοδικά στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Trane που βρίσκονται στο κέντρο παραγωγής και σχεδιασμού της εταιρείας, στην πόλη Επινάλ της Γαλλίας. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν ως κέντρο επιβεβαίωσης για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιτρέπουν την προσομοίωση όλων, ακόμη και των ακραίων, συνθηκών λειτουργίας που συναντώνται κατά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού HVAC. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν στο εργαστήριο δοκιμών της Trane περιλαμβάνουν τον έλεγχο των κυκλωμάτων του ψυκτικού, που το περιορίζουν και το διατηρούν με την αρχική του κατασκευασμένη σύνθεση – για υψηλότερη απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της μονάδας.

Τα νέα μοντέλα Sintesis Advantage CGAF με R-454B αποτελούν μέρος της γκάμας προϊόντων EcoWise™ της Trane Technologies. Η αποκλειστική γκάμα προϊόντων EcoWise™ περιλαμβάνει συστήματα, προϊόντα και εφαρμογές HVAC, που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των προϊόντων, της οργάνωσης και των πελατών της Trane Technologies.

Η Trane παρουσιάζει το R-454B σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων συμπιεστών κύλισης και σύντομα θα ολοκληρώσει την προσφορά της για συστήματα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού (HVAC) με ψυκτικά μέσα χαμηλού και εξαιρετικά χαμηλού GWP σε όλο το φάσμα προϊόντων. Ανάλογα με την γκάμα προϊόντων και την τεχνολογία συμπιεστών, η Trane προσφέρει μονάδες με R-513A, R-514A, R-1234ze και R-1233zd(E). Αυτή η στρατηγική συμμορφώνεται με τους στόχους περί βιωσιμότητας για το 2030 της Trane Technologies και τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα των πελατών κατά έναν γιγατόνο, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί.

# # #

Σχετικά με την Trane

Η Trane, Trane Technologies (NYSE: TT), παγκόσμια καινοτόμος εταιρεία σε συστήματα ρύθμισης του κλίματος, δημιουργεί άνετα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης εσωτερικά περιβάλλοντα για εφαρμογές σε επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.trane.eu ή τον www.tranetechnologies.com

 

[1] HFO - Υδροφθοροολεφίνες· HFC - Υδροφθοράνθρακες

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357