Η Trane αναβαθμίζει όλο το χαρτοφυλάκιο σπειροειδών συμπιεστών με ψυκτικό μέσο R-454B χαμηλού δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη (Low GWP)

Το Conquest της Trane, που διατίθεται πλέον και στην Ευρώπη, είναι η πρώτη μονάδα από το χαρτοφυλάκιο μονάδων Rooftop, ψυκτικών συγκροτημάτων και αντλιών θερμότητας της Trane που διαθέτει ψυκτικό μέσο χαμηλού GWP, ως υποκατάστατο του R-410A

Βρυξέλλες, 16 Φεβρουάριος  2021 – Η Trane®, ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών άνεσης εσωτερικού χώρου και τμήμα της Trane Technologies, ανακοίνωσε σήμερα ότι εισάγει το ψυκτικό μέσο R-454B χαμηλού GWP σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο ψυκτικών συγκροτημάτων με σπειροειδή συμπιεστή, αντλιών θερμότητας, τετρασωλήνιων αντλιών  και μονάδων Rooftop, ως η πιο φιλική προς το κλίμα λύση και ως υποκατάστατο του ψυκτικού μέσου R-410A. Τα ψυκτικά συγκροτήματα Conquest CGAX και οι αντλίες θερμότητας CXAX για τις εφαρμογές άνεσης και τις βιομηχανικές εφαρμογές διατίθενται πλέον και στην Ευρώπη και θα είναι οι πρώτες μονάδες της Trane που διαθέτουν το ψυκτικό μέσο χαμηλού GWP επόμενης γενιάς.

Το R-454B έχει GWP 466, το χαμηλότερο στα ψυκτικά μέσα που διατίθενται σήμερα στους σπειροειδείς συμπιεστές, προσφέροντας βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και ιδιότητες ανταπόκρισης, αλλά και 76% μείωση του άμεσου αντίκτυπου θέρμανσης του πλανήτη σε σχέση με το R-410A και μείωση 30% σε σχέση με το R-32. Ανταποκρίνεται στην ανάγκη των πελατών να διαφυλάξουν την επένδυσή τους, περιορίζοντας τους αυξανόμενους φορολογικούς συντελεστές στα ψυκτικά μέσα σε όλη την Ευρώπη.

«Στην Trane, σκοπός μας ήταν πάντοτε να παρέχουμε στους πελάτες το σωστό ψυκτικό μέσο, στο σωστό προϊόν, προσφέροντάς τους μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική λύση με σεβασμό προς το περιβάλλον και την επιχείρισή τους», δήλωσε ο Jose La Loggia, πρόεδρος της Trane για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. «Η Trane ξεκίνησε να προσφέρει συστήματα HVAC με χαμηλό και εξαιρετικά χαμηλό ΔΘΠ, ψυκτικά μέσα επόμενης γενιάς το 2014, σχεδιάζοντας προϊόντα που ανταποκρίνονται στους στόχους βιωσιμότητας των πελατών μας, χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα, την αξιοπιστία ή την απόδοση. Σήμερα, το Conquest είναι η αφετηρία ενός νέου ταξιδιού. Θα συνεχίσουμε να λανσάρουμε νέα προϊόντα στο χαρτοφυλάκιο σπειροειδών προϊόντων και, κάνοντας τη μετάβαση από το R-410A στο R-454B, προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του GWP σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα ψυκτικά μέσα».

Με την εισαγωγή του R-454B σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο σπειροειδών συμπιεστών, η Trane προσφέρει πλέον συστήματα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού (HVAC) με ψυκτικά μέσα χαμηλού και εξαιρετικά χαμηλού GWP σε όλες τις σειρές προϊόντων. Ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και την τεχνολογία συμπιεστών, η Trane προσφέρει μονάδες με R-513A, R-514A, R-1234ze και R-1233zd (E). Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζεται με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Trane Technologies και τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα των πελατών κατά ένα γιγατόνο – το ισοδύναμο των ετήσιων εκπομπών άνθρακα της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί.

Τα νέα μοντέλα Conquest CGAX και CXAX με R-454B αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων EcoWise™ της Trane Technologies. Το αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων EcoWise™ περιλαμβάνει συστήματα, προϊόντα και εφαρμογές  HVAC, που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων, της οργάνωσης και των πελατών της Trane Technologies.

Όλες οι μονάδες με το νέο ψυκτικό μέσο R-454B θα ελεγχθούν στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Trane που βρίσκονται στο κέντρο παραγωγής και σχεδιασμού της εταιρείας, στην πόλη Epinal της Γαλλίας. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν ως κέντρο επιβεβαίωσης για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιτρέπουν την προσομοίωση όλων, ακόμη και των ακραίων, συνθηκών λειτουργίας που συναντώνται κατά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού HVAC. Οι δοκιμές που εκτελούνται στο εργαστήριο δοκιμών της Trane επιβεβαιώνουν την απόδοση των  προϊόντων και παρέχουν στους πελάτες την επιβεβαίωση ότι οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την κορυφαία αξιοπιστία και ποιότητα.

 

# # #

Σχετικά με την Trane

Η Trane, Trane Technologies (NYSE: TT), παγκόσμια καινοτόμος εταιρεία σε συστήματα ρύθμισης του κλίματος, δημιουργεί άνετα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης εσωτερικά περιβάλλοντα για εφαρμογές σε επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.trane.eu ή www.tranetechnologies.com.

Contact Information

Geraldine Velner

Communications Leader, Trane Technologies EMEA

+32493282676

geraldine.velner@tranetechnologies.com

Michal Karkoszka

Contractor, Trane Technologies

+48222435357