Musee d'Orsay

Σύνοψη

Το Musee d’Orsay είναι ένα από τα πιο φημισμένα και ελκυστικά αξιοθέατα στη Γαλλία, γι' αυτό η πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα διαχείρισης του μουσείου σε αυτό το έργο είναι η άνεση και η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού. Ωστόσο, επιθυμούν επίσης να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και την κατανάλωση ενέργειας.

Πρόκληση

Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε συνάρτηση με το κέρδος στην εξοικονόμηση ενέργειας, αίτημα με το οποίο η Trane είναι πολύ εξοικειωμένη. Παρόλα αυτά, η εργασία διαφοροποιείται αρκετά όταν πρέπει να εξασφαλίσετε την άνεση για περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ακεραιότητα των έργων του Monet, του Manet, του Degas, του Renoir, του Cézanne, του Gauguin και του Van Gogh (ενδεικτικά). Επομένως, η Trane και το παγκοσμίου φήμης μουσείο Musée d’Orsay ξεκίνησαν να εργάζονται σε αυτό το έργο από το 2008. Έγινε γρήγορα σαφές ότι αυτό θα ήταν η απόλυτα κατά παραγγελία εγκατάσταση.

Όταν πρέπει να είναι 100% σωστό

Η Trane περηφανεύεται για την ικανότητά της να προσαρμόζει λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών και να πραγματοποιεί εγκαταστάσεις με την ελάχιστη αναστάτωση. Για το μουσείο, ωστόσο, έπρεπε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπήρχε αναστάτωση στα εκατομμύρια των επισκεπτών και ότι θα παρείχαμε μια λύση που θα ικανοποιούσε τα υψηλότερα αισθητικά πρότυπα. Σε αυτό το σκηνικό, ο κόσμος παρακολουθεί, και αν δεν είναι 100% σωστό την πρώτη φορά ο κόσμος θα το ξέρει.

Λύση

Από τη δημοσίευση της διαδικασίας δημόσιας προσφοράς το 2008, η Trane αφιέρωσε δυόμιση χρόνια στην προετοιμασία της προδιαγραφής που θα ικανοποιούσε πλήρως τις τεχνικές και αισθητικές ανάγκες διαχείρισης του μουσείου. Η λύση ξεπέρασε τον αρχικό στόχο της διαφύλαξης του ευαίσθητου εσωτερικού περιβάλλοντος του μουσείου, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και τη λειτουργική αποδοτικότητα της υποδομής ψύξης. Η Trane παρέδωσε ένα σύστημα υδρόψυξης με συνολική ικανότητα ψύξης 2,3 MW.

Τεχνική υποστήριξη

Το νέο προηγμένο σύστημα περιλάμβανε τέσσερα ψυκτικά συγκροτήματα υψηλής απόδοσης Trane RTWD 160 PE, τέσσερις ειδικά προσαρμοσμένους πύργους ψύξης από ανοξείδωτο χάλυβα και όργανα ελέγχου ψυχροστασίου της Trane με παρακολούθηση του ψυκτικού μέσου και ανίχνευση διαρροής. Η υπάρχουσα εγκατάσταση των τεσσάρων παλιών ψυκτικών συγκροτημάτων R22 και οι πύργοι ψύξης αντικαταστάθηκαν με ένα νέο εξοπλισμό που μπορεί να παρέχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και αξιόπιστες επιδόσεις. Οι δυνατότητες ελέγχου του προηγμένου ψυχροστασίου του νέου συστήματος το καθιστούν εύχρηστο, αυξάνουν την αποδοτικότητα του συστήματος και μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα.

Η Trane διασφάλισε την ασφάλεια των έργων τέχνης του μουσείου ήδη από τη διαδικασία εγκατάστασης. Η ανύψωση και ο χειρισμός του υλικού από την Trane, απαίτησε εξαιρετικές δεξιότητες και επαγγελματική φροντίδα. Οι πύργοι ψύξης έπρεπε να μετακινηθούν ανάμεσα σε δύο αγάλματα για εγκατάσταση στην οροφή του ιστορικού κτιρίου Beaux-Arts, όπου κάποτε στεγαζόταν ο σταθμός Gare d’Orsay.

Η δύναμη των ανθρώπων

Το κλειδί στην επιτυχία δεν ήταν τόσο η έξοχη τεχνολογική λύση, αλλά η απόφαση το έργο να ανατεθεί από την αρχή αποκλειστικά σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό της Trane. Πάνω από 48 μήνες, το μουσείο συνεργάστηκε με τον ίδιο ειδικό που μπορούσε να εγγυηθεί τη μέγιστη αντιδραστικότητα και γνώριζε καλά την εφαρμογή. Δύο τεχνικοί της Trane που γνώριζαν το χώρο εργασίας ήταν πάντα εκείνοι στους οποίους απευθυνόταν η ομάδα του μουσείου.

Αποτέλεσμα

Η διοίκηση του μουσείου δήλωσε συνοπτικά για αυτό το εξαιρετικό έργο: "Χρειαζόμασταν έναν απόλυτα αξιόπιστο συνεργάτη με ένα εκτενές ιστορικό επιδόσεων που θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι οι ανάγκες μας θα ικανοποιούνταν πλήρως. Η Trane δεν ικανοποίησε απλώς, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας".

Right click to edit the component News Next and Previous Component