Απόδοση αιχμής

Εξερευνήστε την Ενεργειακή αποδοτικότητα

 

Η Trane έχει συνάψει συνεργασίες με ιδιοκτήτες και διαχειριστές κτιρίων με απώτερο στόχο να δημιουργήσουν κτίρια εξαιρετικής ενεργειακής αποδοτικότητας και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης.

Ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο έχει οφέλη τόσο για τον ιδιοκτήτη που το εκμεταλλεύεται όσο και για τους ενοίκους και εργαζομένους σε αυτό. Σε παγκόσμια κλίμακα, η διαδικασία της επιτήρησης, του ελέγχου και της διατήρησης της ενεργειακής κατανάλωσης ενός κτιρίου εξελίσσεται γρήγορα και γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκη. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές κτιρίων ενδεχομένως να είναι διστακτικοί σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.

Η Trane παρακάμπτει την πολυπλοκότητα και καθοδηγεί τους πελάτες μέσα από τη διαδικασία διαχείρισης της ενέργειας. Συνεργάζεται με τους πελάτες για να επιτύχει ακόμα και τους πιο φιλόδοξους στόχους της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων τους, με ελάχιστο λειτουργικό κόστος.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτα γίνεται μελέτη του σκοπού για τον οποίο προορίζεται το κτίριο και έπειτα προσδιορίζονται οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη. Στη συνέχεια, αφού ιεραρχήσουμε αυτές τις ενέργειες, τις συσχετίζουμε με τους στρατηγικούς και οικονομικούς στόχους του πελάτη.

Κατόπιν, η Trane συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων και υπηρεσιών για να παρέχει στον πελάτη ενιαίες επιχειρηματικές και τεχνικές λύσεις. Και τέλος, χάρη στην απαράμιλλη τεχνογνωσία και τα προϊόντα που διαθέτει, συνεργάζεται με τον πελάτη στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και την ολοκλήρωση της αποστολής που έχει αναλάβει – τώρα και σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και βελτίωση της άνεσης στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Baxter στο Sabiñanigo
Η Τrane σε συνεργασία με την παγκόσμια, διαφοροποιημένη εταιρεία του κλάδου της υγείας, Baxter, αναβάθμισε τις υποδομές εξοικονόμησης ενέργειας στο εσωτερικό της ισπανικής μονάδας παραγωγής της Baxter. Οι αναβαθμίσεις αυτές αναμένεται να επιφέρουν ετήσια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά μέσο όρο 35%. Χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα και λύσεις, η μονάδα πέτυχε τη μείωση των ετήσιων εκπομπών άνθρακα κατά περίπου 450.000 χιλιόγραμμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μείωση που ισοδυναμεί με τη φύτευση 2.260 δένδρων σε ετήσια βάση. Το αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και κλιματισμού διαθέτει τρία νέα ψυκτικά συγκροτήματα RTAD της Trane, συστήματα μεταβλητής συχνότητας και στατική και δυναμική υδραυλική εξισορρόπηση, ένα σύστημα αερόψυξης, εναλλάκτες θερμότητας και άλλες αποδοτικά ενεργειακές λύσεις.

Η Trane παρουσιάζει τον κορυφαίο κατασκευαστή ξυραφιών ασφαλείας που απέσπασε τον τίτλο του Energy Efficiency Leader στα ομώνυμα βραβεία
Η Gillette
και η Trane ολοκλήρωσαν τις αναβαθμίσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές των εγκαταστάσεων παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης ξυραφιών της Gillette, που βρίσκεται στο Łódź της Πολωνίας. Χάρη στις ενέργειες αυτές, μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο χρόνος λειτουργίας και ενισχύθηκε η αξιοπιστία της μονάδας. Ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων, οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν ένα ασφαλέστερο, πιο άνετο και παραγωγικότερο περιβάλλον. Εκτός από τις αναβαθμίσεις στα κύρια συστήματα, πραγματοποιήθηκαν κι άλλες βελτιώσεις της ενεργειακής αποδοτικότητας με την εφαρμογή μεταβλητών οδηγών ροής και συστημάτων αερόψυξης για βέλτιστη απόδοση. Επίσης, έγινε επέκταση της δυνατότητας ελεύθερης ψύξης, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση του κρύου περιβάλλοντος της ατμόσφαιρας στη διαδικασία ψύξης, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη λειτουργίας σε πρόγραμμα συμπιεστή και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Οι αναβαθμίσεις στο Περιφερειακό Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Old Colony επέφεραν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά περισσότερο από 50%
Η Trane πραγματοποίησε αναβάθμιση των υποδομών ενεργειακής απόδοσης στο Περιφερειακό Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Old Colony στο Ρότσεστερ της Μασαχουσέτης (Η.Π.Α.), με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά περισσότερο από 50% και την επακόλουθη βελτίωση του περιβάλλοντος μάθησης και διδασκαλίας.  Ένα συνεχές πρόγραμμα συντήρησης και επισκευής διασφαλίζει ότι όλα τα συστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν στο βέλτιστο επίπεδο. Το Λύκειο Old Colony εφάρμοσε ένα σύστημα αυτοματισμού κτιρίου, το οποίο παρέχει κεντρικό έλεγχο του κτιρίου και επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση, ενώ διαθέτει σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων ώστε να διασφαλιστεί ότι τα συστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν στα βέλτιστα επίπεδα. Μεταξύ των αναβαθμίσεων που έγιναν ήταν και η εγκατάσταση 18 μονάδων οροφής με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και 54 συστημάτων μεταβλητής παροχής όγκου αέρα, τα οποία παρέχουν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας εντός συγκεκριμένων ζωνών.