Een rijke geschiedenis

Al meer dan een eeuw ziet Trane meer dan alleen het gebouw. We zien mogelijkheden om een leefomgeving te bouwen.

De geschiedenis van Trane begint in 1885 met een loodgietersfamilie in La Crosse, Wisconsin. James Trane ontwikkelde, samen met zijn zoon Reuben, een mechanisch ingenieur, een baanbrekend lagedruk stoomverwarmingssysteem. In 1913 ging de familie verder als de naamloze vennootschap The Trane Company.

In de volgende honderd jaar wist Trane zich een plek te bemachtigen als een pionier in klimaatcontrole. In 1931 werd een patent aangevraagd op de eerste airconditioner van het bedrijf. Zeven jaar later lanceerde Trane Turbovac, een nieuwe soort waterkoelmachine die de benadering door de industrie van airconditioningssystemen voor grote gebouwen radicaal veranderde. Deze vroege innovaties waren een voorbode voor de toonaangevende commerciële airconditioner CenTraVac™ van Trane — de meest efficiënte en betrouwbare koelmachine op de markt, met de laagste uitstoot. Gedurende de tweede helft van de twintigste eeuw vergrootte Trane het aanbod richting klanten. Met de aankoop van Sentinel Electronics in de late jaren zeventig en de Central Air Conditioning Division van General Electric in 1982, vergrootte Trane zowel haar aanbod voor woningen als het aanbod op het gebied van energiebeheer. In 1984 verwierf American Standard Companies, Inc. de Trane Company en vier jaar later werd het merk American Standard Heating & Air Conditioning gelanceerd. In 2007 werd American Standard Companies opgesplitst waardoor Trane in staat was om haar zakelijke doelen en leiderschap op het gebied van geïntegreerde HVAC-services en -oplossingen te vernieuwen.

Ingersoll Rand nam in juni 2008 Trane over om zo verder te transformeren in een commerciële producent met meerdere merken die klanten van dienst is in verschillende globale markten. Ingersoll Rand levert, nu Trane een onderdeel is van de familie, nog meer innovatieve producten, services en oplossingen die kwaliteit en comfort in zowel huizen als gebouwen vergroot.

Vandaag de dag behoudt Trane zijn wereldwijde aanwezigheid en blijft met een uitzonderlijke snelheid groeien. De kern van deze groei is de nalatenschap die is ontstaan uit dezelfde waarden die een eeuw geleden het loodgietersbedrijf uit Wisconsin kenmerkte.

En nu, honderd jaar nadat vader en zoon een naamloze vennootschap van hun loodgietersbedrijf maakten, blijft Trane gemotiveerd om verder te komen. Door onze samenwerking tussen industrie en klanten, kunnen we baanbrekende oplossingen ontwikkelen die tegemoet komen aan de behoeftes van de dynamische markt van vandaag. Trane houdt de geschiedenis in ere en bouwt erop voort door gebouwen veiliger, comfortabeler en rendabeler te maken. Op dit moment, en voor volgende generaties.