Nieuwe testfaciliteit voor HVAC-onderzoek in Epinal (FR)

Trane heeft de opening van een nieuwe testfaciliteit aangekondigd in het productie- en ontwerpcentrum in Epinal, Frankrijk. De faciliteit zal dienen als een controlecentrum voor de ontwikkeling van nieuwe producten waarin alle mogelijke gebruiksomstandigheden worden getest waaronder verwarmings-, ventilatie- en airconditioningapparatuur (HVAC) moet functioneren. 

"Trane innoveert op een hoger tempo dan de rest van de sector en heeft de afgelopen twaalf maanden verschillende nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment van lucht- en watergekoelde koelmachines", aldus Louis Rompre, portfoliomanager voor Trane in Europa. "Onze klanten vragen om meer configuraties, productlijnen en opties dan ooit tevoren. Met behulp van deze faciliteit kunnen we voorzien in hun behoeften dankzij innovatie en de ontwikkeling van producten die aantoonbaar de beste prestaties leveren binnen de sector."

Trane test faciliteit Epinal

Tot nu toe vertrouwden klanten op productspecificaties die werden vastgesteld aan de hand van testresultaten uit standaardfaciliteiten. Deze faciliteiten slagen er om technische redenen echter niet in om de werkelijke gebruiksomstandigheden precies na te bootsen, waardoor de werking van de machine niet goed kan worden gemeten. In de nieuwe testfaciliteit van Trane kunnen klanten zien hoe hun HVAC-apparatuur wordt getest voor specifieke toepassingen onder aangepaste gebruiksomstandigheden.

Met de testfaciliteit in Epinal kan Trane de prestaties van de gehele productportfolio controleren, waaronder die van koelmachines met een grotere capaciteit en multipijpsystemen. De machine kan worden getest bij temperaturen van -25 graden Celsius tot +60 graden Celsius, met uitstekende verdeling van de lucht rondom de geteste machine. In de faciliteit kunnen deze omstandigheden zelfstandig worden nagebootst, ongeacht de weersomstandigheden buiten: een unicum binnen de HVAC-sector.

Trane Testlab Epinal

De testen die worden uitgevoerd door de Trane-faciliteit in Epinal bevestigen dat de werkelijke prestaties van de koelmachine onder de door de klant gespecificeerde omstandigheden overeenkomen met de voorspelde prestaties van het model. De vestiging van de testfaciliteit op het Franse productieterrein stimuleert daarnaast het ontwikkelingsproces voor nieuwe koelmachineplatforms in Europa.

 

Snelle en gedegen kwalificatierapporten dankzij:

Een klimaatkamer van 5000 m3 met geavanceerde regeling van de temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor een breed scala aan gebruiksomstandigheden kan worden nagebootst:

  • Luchtzijde: -25 graden Celsius/+60 graden Celsius, 10-90 procent relatieve luchtvochtigheid (RH)
  • Waterzijde: -12 graden Celsius/+65 graden Celsius
  • Snelle en nauwkeurige controlesystemen zorgen voor stabiele en homogene testomstandigheden conform EN 14511 en de standaardvereisten van Eurovent
  • Meerdere gebruiksmodi maken het testen van het gehele Trane-assortiment mogelijk, inclusief lucht- en watergekoelde koelmachines en multipijpsystemen met vermogens tussen de 200 en 1700 kW en warmtepompen met vermogens tussen de 200 en 1000 kW

Doordat 70 procent van de motors is uitgerust met variabele frequentie-aandrijving, is de testfaciliteit in Epinal bijzonder duurzaam en wordt er een hoog rendement gerealiseerd tegen lage operationele kosten. Daarnaast is de faciliteit in staat om tot 100% van de uitgestoten energie van de testunit terug te winnen en opnieuw te gebruiken voor de airconditioning van de ruimte zelf.

Contact

Trane Nederland

Nieuwegracht 22, 3763 LB Soest

035-603 93 00

infoNL@trane.com